Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Arkadaşlar spordan sonra meyve yesek ne olur, akşamları açıktıgim zaman meyve yiyorum sizler neler yapiyorsunuz

Samsung Galaksi Eys GT-S5830İ'den Gönderildi.
Bu soruyu soruyorsanız Vaktiniz varsa forumda yeni başlayanlar için çok faydalı bilgiler var önce onları okuyun derim... Burada size yazılacak bir kaç cevaptan çok daha fazla ve geniş bilgi edinmiş olursunuz...

Yeni Başlayanlar Bölümü | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Beslenme | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Beslenme Günlüğü | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Yağ Yakımı Günlüğü | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

@mtnergl
kutleni artirmadan max kaldiracagin agirligi degistiremezsin o bedenin kapasitesi o kadar kisacasi kendine bir cetvel bulmalisin internette besin degerleri pdf yazdiginda bulabilirsin bi de hassas mutfak tartisi al ordan hesaplayarak ornek verim diyelim yumurta beyazi sarisini ayri ayri ayri tartip ne kadar protein yaptigi gibi butun yediklerini hesaplayabilirsin agirlik calismaktan ziyade beslenme ve duzenli uyku cok onemli

GSmart Maya M1 v2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunlar benim zaten yaptığım rutin şeyler diyetkolik diye bir site mevcut her şeyi ordan öğrenebilirsin tartımda var ama sanırım mesele kilo almadan bariz bir değişim olmayacağı :)

HOCAM BENİM GÖĞÜS ANTREMANIM
BENÇ PESS
BENÇ FLY
İNCLİNE PRESS
İNCLİNE FLY
DUMBELL PRESS
PULLOVER
ÇOKMU FAZLA NE EKLEYİM NE ÇIKARAYIM SIRASI NASIL OLMALI ? DECLİNE SEHBASI VE CABLE YOK YARDIM LÜTFEN

Ben bu 2.programı uyguladığımda 1.gün programından sonraki 3. gün biceps ağrım geçmiyor ki 3 günde bir tekrar yapayım bir problem mi var acaba ?:)

Ben bunu uygulayacağımda başlayalı 13 gün oldu ağır çalışıyordum biraz hamlığı attım yanlış yapıyordum sanırım buna başlayacagımda sıkıntı olurmu ?? nasıl antreman yapıyordun diye sorarsanız ayrıntılı şekilde atarım ??

flexor hocam paylaşımlarınızı dikkatle okudum çok yararlı ve bilgilendirici açıklamalarınız var. emeğinize sağlık.
Yaşım 31 boyum 1.93 kilom 95
Spora başlayalı yaklaşık 3-4 ay kadar oldu. ilk ay sadece cardio ağırlıklı çalıştım. sonra vücut gelişimi için farklı bir programa geçtim. bu süre zarfında yaklaşık olarak 4 kilo verdim. vücudumda da hafif bi şekillenme oldu diyebilirim. amacım fit bir görüntü ve sağlıklı bir yaşam uzun soluklu ve devamlı spor.
spor salonumu değiştirmeden önce bana uygulatılan program bu idi
İLK PROGRAMIM

1. GÜN
military kanat - lat pull - kanat göğüse - squat (4 x 12)
lunge - leg extension - leg curl (3 x 12)
mekik - çakı - ters mekik ( 3 x 30)

2. GÜN
dam shoulder press - arned press - sırttan press - omuz yana açış - omuz öne açış ( 4 x 12 )
skoç biceps - halterle biceps - alt biceps ( 3 x 12 )
mekik - çakı - ters mekik ( 3 x 30 )

3.GÜN
bench press - dam fly - incline bench press - incline fly ( 4 x 12 )
halterle triceps - halatla triceps - dam triceps ( 3 x 12 )
mekik - çakı - ters mekik ( 3 x 30 )

salon değiştirdikten sonraki yeni yerde elime tutuşturulan standart programda ise ;

dumbell squat - kneeling leg curl - wide grip chin-up - wide grip seated row - incline chest press - pectoral fly - dumbell shoulder press - lateral raises - biceps curl - dumbell kick back - setler 3,4 tekrarlar 8,12 yazıyor.

sizim programlarınız daha doğru geldi bana tavsiye bekliyorum hocam acaba bu programlardan birine mi uymalıyım yoksa sizin tavsiyeniz olan programı kaydettim 2. ay dan başlayarak mı uygulamalıyım?
teşekkür ederim

Hocam daha yeni baslicam. Okulda salon var ama hoca yok o yuzden programda sizden yardim almayi dusunuyorum. Oncelikle ilk baslama programinda hangi gun neyi uygulayacagimi tam olarak anlamadim. Yani ilk gun gittigimde hangi hareketlere calisicam,2. Gun hangilerine. Daha acik yazarsaniz sevinirim.2. Program gayet acik ve guzel olmus. Ve 1.gun 2. Gunden kastiniz nedir? 2. Gunden sonra tekrar 1. Gundeki programa mi donucem

merhaba hocam formunuzu bir kaç haftadır takip ediyorum vg yede yeni başladım. 20 yaşındayım 185 boy, 82 kiloyum vücut olarak atletik yapıya sahibim. evde 13x2 dumbelllerle çalışmaya başladım . sormak istediğim ise bir kaç ay evde çalışıp sonra salona yazılmalıyım yoksa direk salondamı çalışmalıyım.birde vücudum kaç ayda şekil almaya başlar.günlük 100-120 gram arasıda doğal yollardan protein almaya özen gösteriyorum bu yeterlimi sizce?

Bir kaç ay spor salonunda çalıştım ama artık evde devam etmekzorundayım. FleXoR un programını uyguluyorum 4 gün. Bazen 3güne sığdırıyorum. Hareketleri 12şer kere ypaıyorum çoğunlukla çünküsadece 4 kiloluk dambıl var bende. Bir barfiks, bir çift bacak ağırlığı ve ters askıda durma aparatı var sadece.
BEnch presstte ya da başka bir harekette şınav veya bu tür hareketler yapsam daha etkili olur mu?

Military press, lateral raises, barber curl ve bench press icin, yeni baslayan biri her biri icin kac kilolarla calismali hocam dun yanlis bi antrenman yapmis olabilirim baya agrim var. Her biri icin ideal bi kilo soyleyebilir misiniz. Boy 1.90 kilo 100

Merhabalar Hocam,

30 yaşındayım,178cm boy,115,3kg ağırlık,Vücüt kitle endeksi (BMI):36,4 Yağ Oranı(FAT) 26,5, Yağ Kütlesi (FAT MASS) 30,6 kg
Doktor Kontrolünde Diyete Başladım Spora da başlayacağım fakat bulunduğum ilçede salon var eğitmen yok program yazma şansınız varmı.
tanita body composition analyzer bc-418 den alınan değerlerdir. linkte taranmışı vardır ( http://i.hizliresim.com/wvVDd6.jpg
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Adsız.jpg

Öncelikle herkese merhabalar.
Ben de 17 Şubat itibariyle spora başladım. Amacım fazla yağları yakıp fit vücuda sahip olmak.
Yaşım 29. Boy 182 cm, kilo 79.
Yağ oranım üst sınır çıktı. Rakamı hatırlamıyorum ama olması gereken değerlerin üst sınırı çıktı.
Multipower L-Carnitine aldım ve onu kullanmaya başladım.
Antremana 20 dakika bisikletle başlıyorum. Sırasıyla göğüs-omuz ve bacak çalışıyorum. Dinlenme aşamasında dumbell ile kollarımı çalıştırıyorum. Sonra 10 dakika bisiklete biniyorum ve karın çalışıyorum.
Setlerim 3x15.
Bu programı 1 ay boyunca devam ettireceğim. Vücudum spora alıştıktan sonra daha detaylı bir programa geçeceğim. İlk 1 ay hem alışma hem de yağ yakmayı hedefliyorum.
Sizce program ve hedefim nasıl? Doğru ve yanlışlar neler?
İyi günler.

iyi günler öncelikle verilen program yeni başlayanlar için denildiği için sormak istedim..bu program ilkkez başlayacaklar içinmi ? yoksa daha önce yapıp(örneğin 3 4 ay) ara verenlerde böylemi baslamalı ve devam etmeli.

Back
Yukarı