Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Merhabalar.Benim 27 kg fazlam var.Bunları vermek için kardiyo + diyet + l carnitin kullanacağım.Ama aynı zamanda hem vücut sarkmalarını engellemek hemde kasların küçülmesini engellemek için fitness yapacağım.Yani amacım aşırı şekilde kas yapmak, body building değil.Kilo verirken kaslarında gitmesini önleyip kilo verdiğimde daha sportif ,fit bir vücuda sahip olmak.

Pazartesi hariç hergün spor salonuna gidebiliyorum.Spor programımda şöyle yapsam uygun olur mu ?

1.Gün: Göğüs-biseps
2.Gün: Kardiyo+Karın
3.Gün:Omuz-triseps
4.Gün:Kardio+Karın
5.Gün:Sırt-bacak
6.Gün:Kardio+Karın
7.Gün: Dinlenme(Spor salonu haftada 1 gün kapalı)

2. ayın programını yaparken 1. ay yaptığımız hareketleri bir daha yapmamak ilk ay çalıştırdığımız yerlerin gelişimini engellemez mi? 1. ayın programı gelişim için değil ısınma için mi gerekli?

2. ayın programını yaparken 1. ay yaptığımız hareketleri bir daha yapmamak ilk ay çalıştırdığımız yerlerin gelişimini engellemez mi? 1. ayın programı gelişim için değil ısınma için mi gerekli?

Yani anlatmak istediğim mesela ilk ayın antrenmanında yaptığımız latareli 2. ayda yapmıyor olmamız bizim için dezavantaj değil mi?

Yani anlatmak istediğim mesela ilk ayın antrenmanında yaptığımız latareli 2. ayda yapmıyor olmamız bizim için dezavantaj değil mi?

lateral raise omuzları çalıştırır. omuzların orta başlarını... aynı bölgeyi etkileyen başka bir egzersizi programına eklersen dezavantaj olmaz.

ancak örnekten gidecek olursak; lateral r. izole bir egzersizdir. yerine koyacağın da izole olması önemli. izole nedir compound (bileşik) egzersiz nedir in cevabını forumda arama yaparak bulabilirsin.

lateral raise omuzları çalıştırır. omuzların orta başlarını... aynı bölgeyi etkileyen başka bir egzersizi programına eklersen dezavantaj olmaz.

ancak örnekten gidecek olursak; lateral r. izole bir egzersizdir. yerine koyacağın da izole olması önemli. izole nedir compound (bileşik) egzersiz nedir in cevabını forumda arama yaparak bulabilirsin.

Peki sizin verdiğiniz 2. ay programında 1. ay programında çalışan kasların çalışmasına devam edilecek mi?

yani latarel olmamasına karşı latarelin çalıştırdığı kasları baska bir hareket çalıştıracak mı? keza diğer olmayan hareketlerin çalıstırdıgı kasları 2.ayın programındaki hareketler çalıstırmaya devam edecek mi?

Programı ben vermedim. Flexor verdi.

2. ayda verilen egzersizler, ilk programdakine göre paralellik gösteriyor tabii ki.. Maksat gelişmek..

Tüm programlar gelişmeye yönelik çıkarılır. Geçmiş programdan daha zayıf yeni bir program gelişmeye sekte vurur.

Sana tavsiyem; hangi hareketin hangi bölgeyi çalıştırdığını kavramaya bak. Olayı anlamana yardım eder..

1. ay (bu programda 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek proğram süresi 1 ay )

etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

etki bölgesi ö.kol ****ol

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

etki bölgesi ö.bacak a.bacak

9-Leg Extension

10-Leg Curl

Evet, yapmış olduğumuz programda kişiyi genel olarak çalıştırdık. Kullanılan hareketlerde bar ve makineye ağırlık verilerek kişinin vücudu hareketleri daha dengeli yapılmasını ve tekniğini öğrenmesini sağladık

1.ay programının ilk günü her hareketi 2x8 2. antrenmanda normal olan 3x8 e kademeli olarak ulaşın ki ağrı oluşmasın

Yaptığınız programın maksimum süresi 45 dakikadır bu süreyi geçerseniz çok oyalanmışınız demektir ya da erken biterse çok hızlı yapmışsınız demektir set ve sayılar dinlenme suresi hesaplanırsa 10 hareket 45 dakikada bitmelidir

Her bölge 1 ayda 12 antremanı tamamlamalıdır (örnek 12 göğüs antremanı)

Verilen hareket sırası önemlidir göğüs ve omuza öncelik tanınmasının sebebi ilk kuvvetinizi yorucu hareketlerde harcamanızdır

Omuz hareketinde enseye pres ilk programda verilmemiştir sebebi ilerlemişler bile bu hareketten sakatlanabiliyorlar öne presle risk alınmıştır

2 . ay proğramı (bu proğramda 2 gelinip 1 gün dinlenilecek program süresi 2 ay)

1.Gün

GÖĞÜS

1-Incline Bench Press

2-Incline Dumbbell Flyes

3-Dumbbell Bench Press (FLAT)

ÖN KOL

1-Dumbbell Curls

2-Concentration Curls

KANAT

1-Wide-Grip Front Lat Pulldown

2-Straight Arm Pulldown

3-One Arm Dumbbell Rowing

2.Gün

OMUZ

1-Dumbell Press

2-Bent-Over Dumbbell Lateral Raises

3-Front Dumbbell Raises

ARKA KOL

1-Triceps Pushdowns With Rope Attachment

2-Dumbbell French

BACAK

1-Leg Press

2-Lying Leg Curl (Hamstring Curl)

3-Leg Extension

Evet, bu yapmış olduğumuz programda biraz daha ayrıntılara girildi kişinin bir önceki programdaki bar ve makine yardımıyla tecrübe kazandığı ve hareketlerin doğru yapılışını anladığı göz önüne getirilerek daha çok bağımsız hareketleri içeren dumbell hareketleri ile kişide ayrıntıya ve hacme doğru gidilmiştir.

Verilen programın sayısı ve hareket tarzının sertlik dozajı yükseltilmiştir

Özellikle bir önceki programda çalışmayan bölgeler tercih edilmiştir böylece kişinin vücudu tamamlama noktasına gelmiştir.

Bu programda kişi önce 3x8 ile 1–2 günü yapmalı ikinci turda 4x8 e çıkmalıdır

Kişinin tercihine ve vücut tipine göre dinlenme günlerinde cardio yapabilir

Yapılan program ortalama 45 dk civarındadır

Her bölge 2 ayda 16 kere çalışılmalıdır (örnek 16 göğüs antremanı)

Tüm hareketlerde hareketin orjinal ismi kullanılmıştır bölgesine göre buradan
bakabilirsiniz

hocam çok teşekkürler paylaşımız için size bişey sorucam cvp verirseniz teşekkür ederim..
besyo da okuyan bir arkadaşım bana antremanda önce büyük kas gruplarını çalıştırmam gerektiğini söyledi yani bacak sırt göğüs kol ve omuz sıralamasından bahsetti. ama gittiğim salonda bana göğüsle başlayan omuzla devam eden bir program yazıldı. büyük kas gruplarından başlama olayı doğrumu?

Öncelikle abilerimize kardeşlerimize selamlar, foruma az önce kayıt oldum. Biraz okudum yeni başlık açma yetkim sanırım yok, hızlı cevap ver butonuda nedense çalışmıyor mecburen alıntıyla cevapla yapıyorum.
Spora başlayalı 3 ay oldu ancak spora gittiğim yer basit bi yer ve içerde sağlam hoca yok o yüzden bazı çekincelerim var. Yardımcı olursanız sevinirim. Bana yazdıkları program şu şekilde.

1.GÜN
Bench press
dumbell fly
incline bench press
incline dumbell press
barbell curl
z curl
dumbell consant.
sonra koşu ve mekikler (üst-orta karın)

2.GÜN
back lat pulldown
lat pull down
seated row
cerratus
push down
lying extension
triceps french
koşu ve mekikler (yan bölgeler)

3.GÜN
back shoulder press
front shoulder press
lateral raises
front raises
squat
leg combo
koşu ve mekikler (alt karın)

Program bu şekilde ancak benim pek içime sinmedi nedense. Özellikle omuz ve arka kolda daha etkili hareketler istiyorum, göğüstede iki tane üst yerine bir tane alt göğüs bir tane üst göğüs mü çalışsam diye düşünüyorum. Bicepsler için yazdıkları iyi gibi geldi ancak önerileriniz varsa bilmek isterim :)
Özellikle omuz kutup başlarım ve arka kolum iyice çıksın istiyorum.
Bu arada faydası olucaksa
boy 1.81
kilo 70
kas kütlesi %41
şimdiden teşekkürlerweightlifter

etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

9-Leg Extension

10-Leg Curl

Evet, yapmış olduğumuz programda kişiyi genel olarak çalıştırdık. Kullanılan hareketlerde bar ve makineye ağırlık verilerek kişinin vücudu hareketleri daha dengeli yapılmasını ve tekniğini öğrenmesini sağladık

1.ay programının ilk günü her hareketi 2x8 2. antrenmanda normal olan 3x8 e kademeli olarak ulaşın ki ağrı oluşmasın

Yaptığınız programın maksimum süresi 45 dakikadır bu süreyi geçerseniz çok oyalanmışınız demektir ya da erken biterse çok hızlı yapmışsınız demektir set ve sayılar dinlenme suresi hesaplanırsa 10 hareket 45 dakikada bitmelidir

Verilen hareket sırası önemlidir göğüs ve omuza öncelik tanınmasının sebebi ilk kuvvetinizi yorucu hareketlerde harcamanızdır

Omuz hareketinde enseye pres ilk programda verilmemiştir sebebi ilerlemişler bile bu hareketten sakatlanabiliyorlar öne presle risk alınmıştır

1.Gün

GÖĞÜS

1-Incline Bench Press

2-Incline Dumbbell Flyes

ÖN KOL

1-Dumbbell Curls

2-Concentration Curls

KANAT

2-Straight Arm Pulldown

2.Gün

OMUZ

1-Dumbell Press

3-Front Dumbbell Raises

ARKA KOL

2-Dumbbell French

BACAK

1-Leg Press

3-Leg Extension

Evet, bu yapmış olduğumuz programda biraz daha ayrıntılara girildi kişinin bir önceki programdaki bar ve makine yardımıyla tecrübe kazandığı ve hareketlerin doğru yapılışını anladığı göz önüne getirilerek daha çok bağımsız hareketleri içeren dumbell hareketleri ile kişide ayrıntıya ve hacme doğru gidilmiştir.

Özellikle bir önceki programda çalışmayan bölgeler tercih edilmiştir böylece kişinin vücudu tamamlama noktasına gelmiştir.

bakabilirsiniz

öncelikle selamun aleyküm herkese merhaba ben forum da yeniyim spora yeni başladım bir sorum olacak hocam incline bench press ile normal bench press in farkı nedir ?

etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

9-Leg Extension

10-Leg Curl

1.Gün

GÖĞÜS

1-Incline Bench Press

2-Incline Dumbbell Flyes

ÖN KOL

1-Dumbbell Curls

2-Concentration Curls

KANAT

2-Straight Arm Pulldown

2.Gün

OMUZ

1-Dumbell Press

3-Front Dumbbell Raises

ARKA KOL

2-Dumbbell French

BACAK

1-Leg Press

3-Leg Extension

bakabilirsiniz

slm ben yeni başlıcam 172 boyundayım 81 kiloyum yaş 26.sitede yeniyim. artık burayı mekan edinecegiz gibi görünüyor :) . hiç bi bilgim yok yeni yeni araştırıyorum.
ne zaman başlayayım? ramazan da oruç problem oluşturuyormu?1.ay için 1 gün salona gidecegiz bir gün ara verecegiz sanırım. 2. ay için 2 gelinip 1 ara verilecek denmiş. yani hafta kaç gün oluyor?
birde bu yukardaki programı uygulayacağımda yediklerimize görede ilk ay için beslenme programı var mı hocam ? yönlendireceğiz şeyler olursa onları da okurum.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
1. programı piramit sistemiyle uyguluyorum. Ağrılar oldu ama geçiyor yavaş yavaş.
Başlamadan önce 15dk koşuyorum, bitirince 8dk karın egzersizi yaptıktan sonra 5dk. bisiklet sürüyorum.

bench_O İyi gidiyor. Umarım şevkim bitmez.

bu programa başlayanlar için beslenmeyle ilgili bikaç ipucu vermeniz de faydalı olabilir. bu dönemde neler yenmeli, neler yenmemeli vs.

...1.ay için 1 gün salona gidecegiz bir gün ara verecegiz sanırım. 2. ay için 2 gelinip 1 ara verilecek denmiş. yani hafta kaç gün oluyor?
birde bu yukardaki programı uygulayacağımda yediklerimize görede ilk ay için beslenme programı var mı hocam ? yönlendireceğiz şeyler olursa onları da okurum.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba,
2. ay antrenmanında iki gün gelip bir gün dinleneceksin. Yani; Pazartesi ve Salı geliyorsan Çarşamba dinleneceksin, Perşembe ve Cuma gidip hafta sonu dinleneceksin.
Beslenme programı olarak yeni başlayanlar için; https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-baslayanlar-bolumu/yeni-baslayanlar-icin-beslenme-teknigi-8692.html

bu programa başlayanlar için beslenmeyle ilgili bikaç ipucu vermeniz de faydalı olabilir. bu dönemde neler yenmeli, neler yenmemeli vs.
Merhabalar,
Yukarıdaki arkadaşa verdiğim linkte istediğinizi bulabilirsiniz...
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-baslayanlar-bolumu/yeni-baslayanlar-icin-beslenme-teknigi-8692.html

Back
Yukarı