Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

1. Ay programı bitti...

Merhaba Hocalarım, Üstatlar ve arkadaşlarım;
Forumu 2-3 gündür okuyorum muthiş bilgilere ulaşmamla beraber kafamda çok karıştı...
Flexor hocamın 1 ay. programı bugün bitti, 1 aydır da dietime dikkat ediyorum. Ölçülerim:

Boy: 183 cm
Kilo: 107 kg
Gögüs: 118
Karın: 110
Kol: 38

Bıngıl değilim, yıllarca spor yaptım (Basketbol) ama 4 senedir otur, iş, derken çok kilolandım... 85 den 110 a çıkmıştım.

Ben her idmandan önce 30 dk. Kardiyo yapıyorum doğrumu?
Her idmandan sonra karın hareketleri yapıyorum doğrumu?
L Cartinine kullanıyorum sadece doğrumu?

[email protected]

Hareketlerimi 3x12 mi yoksa 4x12 mi yapmalıyım.
Çanakkale de Kolin Hotel diye bir otelin fitness salonunda çalışıyorum ve orada hoca yok tek başına çalışıyorum. Çanakkalede tanıdığınız hocalarlada görüşmek ve çalışmak isterim.
Değerli yardımlarınız rica olunur...

Eklentiler

• IMG_3074.jpg
    IMG_3074.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 446
  • IMG_3072.jpg
    IMG_3072.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 428
Merhaba Hocalarım, Üstatlar ve arkadaşlarım;
Forumu 2-3 gündür okuyorum muthiş bilgilere ulaşmamla beraber kafamda çok karıştı...
Flexor hocamın 1 ay. programı bugün bitti, 1 aydır da dietime dikkat ediyorum. Ölçülerim:

Boy: 183 cm
Kilo: 107 kg
Gögüs: 118
Karın: 110
Kol: 38

Bıngıl değilim, yıllarca spor yaptım (Basketbol) ama 4 senedir otur, iş, derken çok kilolandım... 85 den 110 a çıkmıştım.

Ben her idmandan önce 30 dk. Kardiyo yapıyorum doğrumu?
Her idmandan sonra karın hareketleri yapıyorum doğrumu?
L Cartinine kullanıyorum sadece doğrumu?

[email protected]

Hareketlerimi 3x12 mi yoksa 4x12 mi yapmalıyım.
Çanakkale de Kolin Hotel diye bir otelin fitness salonunda çalışıyorum ve orada hoca yok tek başına çalışıyorum. Çanakkalede tanıdığınız hocalarlada görüşmek ve çalışmak isterim.
Değerli yardımlarınız rica olunur...

Merhaba,

Kilo fazlalığın var oldukça ama kardiyo yapıyorsan problem yok, genelde ağırlık antremanı ve kardiyo her ne kadar aynı gün tavsiye edilmese de bu şimdilik senin için geçerli değil.. Bence kardiyoya yüklenmelisin. Eğer Flexor'un 1.ay programı bittiyse 2.ay programından devam et, gayet güzel program.. İlk hafta 3x8 gir sonraki haftalar 4x8 gir.. L-Carnitine kullanmanda bi zarar yok ben de kullanıyorum bazı dönemler. Karın hareketleri yapman biliyorsun ki midenin erimesine fayda etmez. Sıkı kardiyoya devam et hatta ağırlık çalışmadığın 1 gün sadece kardiyo yap 45 dk. sürsün..

Hangi programi kullanmaliyim yardim...

Merhaba arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum bazı kararsız kaldığım sorular var aklımda, ben bundan 1,5 sene evvel askerde iken eğitim hariçi 2-3 aylık bir body çalışması yaptım düzensiz bir çalışmaydı hergün 6-7 saat 10 dakika aralıkla tüm vicuda çalışıyordum, hiçbir destek ilaç kullanmadım protein alımına karbonhidrat ve diğer gerekli vitaminleri alamadım sınırlı istihak ile beslendim sadece dinlenmeye güvenerek böyle çalıştım ağırlığını bilmediğim bir adet beton dolma dambılla taş bağlayarak kilosunu ayarlamaya çalışırdım, şaşırtıcı ama gerçekten iki katıma çıkmıştım herkes hayret ediyordu kaslarıma resmide var orada yeşil tişörtlü, askerlik bitti siporu bıraktım 8-9 ay hiç ama hiç ağırlık çalışmadım, sonra tekrardan body çalışmaya başladım yaklaşık 7 ay oldu hiç ilaç kullanmadım kendi belirlediğim sabit bir programla 4*10 haftada 3 gün çalışdım bazen 2 hata çalışamadığım oldu ve arka bacak gibi bazı bölgelerede hiç çalışamadım, dambıl setim 20 kg büyük kas guruplarına 10 kg'lik 2 su bidonu ile 10 tekrara tamamlıyorum birde Z bar aldım ve 2.3 kg protein tozu aldım şimdi aklımdaki soru şu ? .... bu 7 aylık çalışma boş bir çalışmamı tekrardan giriş programımı almalıyım, 3 aya yakın zamandır vicut geliştirme hakkında bilgi ediniyorum baya bir bilgi sahibi oldum, kalbim atrofi'den hipertrofi'ye geçmişmidir yoksa risktemiyim, çalışmalarımda ağır kilolarda sorun yaşamıyorum boy 178 kilo 78. Şuanda vicut şeklime göre bana nasıl bir program verebilirsiniz, tecrübeli hocalarımızın tavsiye ve yardımlarını bekliyorum herkese teşekkür ediyorum saygılar...
Resim linkleri
http://yfrog.com/j5imag0002wj
http://yfrog.com/7428112010253j
http://yfrog.com/b896531078j
http://yfrog.com/e428112010255j

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:53 ----------

Unutmadan siporu bıraktığım zaman kaslarım tamamen erimişti sonra tekrardan çalışmaya başlayınca gelişmeye başladı, nasıl bir program önerebilirsiniz...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konudaki programda 2 gün gelinip 1 gün dinlenilecek yazıyor.Ama programların yapılış şeklinin olduğu konuda 1 gün gelinip 1 gün dinelenilecek denmiş.Hangisini uygulamalıyım?

İyi güzel yapmışsınızda bi konuya değinmek istiyorum lütfen alınmayın : yeni başlayanlar olarak bu terimlerin anlamını nerden bilicez bi jpg resimle falan betimlenebilirdi .

Yeni başlayanlar için çok faydalı.
Sadece bu değil verdiğin bütün bilgiler için sonsuzz tşk flexor hocam :)
Yeni başlayanlar hangi kilolarda başlamalı sizce kişiye göre değişirmi ağırlığı çoğaltma zamanı ne zamandır

S.a Hocam Yasım 17 Kilom 65 BOYUM 1.65 pzt göğüs+biceps+karın
salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps
pzr. ara BÖYLE bir programda calısmam mümkünmü
not:Önceden Kas gelistiriyordum fakat fazla deil Aşırı Kacmadm Şimdi 2011 De Baslıcam İns Sizce Bu Program Dogrumu?
Evde Geliştirmek istiyorum. AZimliyim Kararlıyım Sabırlıyım.çift Dumbell Ve Yayım VaR.dumbellerim Kilo Ayarlamalı istedgm kiloya ayarlayablyrm.
Hocam Bu program UYGUNMU sizce Uygun deilse nasıl bir program tavsiye edersiniz?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:15 ----------

2 gün gelip 1 gün dinlenilecek şekilde olmalı...

salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps
not:Önceden Kas gelistiriyordum fakat fazla deil Aşırı Kacmadm Şimdi 2011 De Baslıcam İns Sizce Bu Program Dogrumu?
Evde Geliştirmek istiyorum. AZimliyim Kararlıyım Sabırlıyım.çift Dumbell Ve Yayım VaR.dumbellerim Kilo Ayarlamalı istedgm kiloya ayarlayablyrm.
Hocam Bu program UYGUNMU sizce Uygun deilse nasıl bir program tavsiye edersiniz?

İyi güzel yapmışsınızda bi konuya değinmek istiyorum lütfen alınmayın : yeni başlayanlar olarak bu terimlerin anlamını nerden bilicez bi jpg resimle falan betimlenebilirdi .

Vücut Geliştirme Egzersiz hareketleri bölümünde üst kısımda sabit konular var bölgelere göre ayrılmış orda ismi geçen hareketin fotoğraf hatta hareketli flash görüntüleri var ordan öğrenebilirsin.

Bulamazsan arama bölümünüde kullanabilirsin ki hemen hemen bütün hareketler linkde var thums:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-geli-tirme-egzersiz-f28.html

salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:15 ----------

salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps

Bence kendine hazırladığın programda her bölgeyi haftada 2 kez çalıştıracak şekilde düzenle, bu yazdığın programda sadece 1 kez sırt bölgesine yer vermişsin... Boyuna oranla kilon iyi görünüyor, ama off günlerde kardiyo ve karın çalışırsan senin için daha iyi olur. Böylece öteki günlerde sona bıraktığın karın antremanından daha iyi performans alırsın. kolay gelsin

Bence kendine hazırladığın programda her bölgeyi haftada 2 kez çalıştıracak şekilde düzenle, bu yazdığın programda sadece 1 kez sırt bölgesine yer vermişsin... Boyuna oranla kilon iyi görünüyor, ama off günlerde kardiyo ve karın çalışırsan senin için daha iyi olur. Böylece öteki günlerde sona bıraktığın karın antremanından daha iyi performans alırsın. kolay gelsin

Hocam Nasıl Bı Program Tavsıye Edersnz yazablrmsnz Daha acıklayıcı oLur

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:14 ----------

Bu programda Sırtı Hangı GUne eklesem daha uygun oLur Ve Karın ve Kordiyo Calısmalarını Off Lardan hangısıne ekleyeym Lutfen Yardım Pls ACil Hocam

Hocam Nasıl Bı Program Tavsıye Edersnz yazablrmsnz Daha acıklayıcı oLur

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:14 ----------

Bu programda Sırtı Hangı GUne eklesem daha uygun oLur Ve Karın ve Kordiyo Calısmalarını Off Lardan hangısıne ekleyeym Lutfen Yardım Pls ACil Hocam

Arkadaşım bu bölümün başındaki programda yer alan hareketleri uygulayabilirsin. İlk kez başlıyorsan 1.programdan, daha önce çalışıp bıraktıysan hareketleri nizami yapabiliyorsan 2.programdan başla.. Haftada 2 kez kardiyo yeterli olur senin için, ayrıca bu gibi konuları sormadan da forumu okuyarak bilgi edinmen gerekir. Bu spor her anlamda sabır ve bilgi sporudur.

Not: ben hoca değilim, diğer emek veren arkadaşlara haksızlık olmasın..

Hocam benim bir sorum olacak bu konu başlığında 2. ay programı için 2 gün gelinip 1 gün dinlenilecek demişsiniz fakat yapılış şekilleri olan programda 2. ay için 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek yazıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

Hocam benim bir sorum olacak bu konu başlığında 2. ay programı için 2 gün gelinip 1 gün dinlenilecek demişsiniz fakat yapılış şekilleri olan programda 2. ay için 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek yazıyor ? yardımcı olursanız sevinirim

Aynı soru daha önce soruldu 2 gün gel 1 gün dinlen olacak.

body

sa flexor hocam ben 15 yasındayım. 1.60 boyum var ve 60 kilo civarındayım.yaşıtlarıma göre kısayım ve kiloluyum.biraz ailemden bahsedersek annem ve babam kısa.Amcalarımın hepsi uzun ( 1.80 in üzerindeler ) dayılarımın 2 si 1.65 civarındalar ve diger 2 si 1.85 in üzerindeler.bana sorarsanız boyum fazla uzamayacak gibi bundan dolayı işi şansa bırakmamayı düşünüyorum.bunun için body ye başlamayı düşünüyorum.body deki amacım ise uzamak ve kilo vermek ve fit bir vücuta sahip olmak.body ye başlayınca gereğinden fazla ağırlık kaldırmayı düşünmüyorum.(boyum için) sizce body nin bana yararı olurmu veya zararı olursa ne gibi ? cevaplarsanız mutlu olurum flexor hocam.

Hem Diyet Yapıorum Hem Hergun 3 Saat Spor Salonunda Ağarlık Çalışıyorum Enerji filan Kalmadı xS

forumda baktıgım kadarıylaa iki bölge arası geçişte 15-20 dk dinlenilmeli diyor yani omuz çalıştıktan sonra gögüse gecerken dinlenilmeli diyor ama burdada flexor hocam butun antreman 45 dakika surecek diyor iyice kafam karıştı yav. Forumu okudukca calısmaya baslamayı erteliyorum :)

Herkese selam ben 20 yaşındayım 1.72 boyundayım kilom 65
2 kiloluk dambılla çalışıyorum---80+80+80 3 set çalışıyorum(kollarım ilk 1.5 ayda sertleşti fakat sonraki haftalarda gözle görülür düşüş başladı)---Bileklerim ince Kolum biraz kalın
İnternetten dambıl satın alacağım.3 kiloluk mu yoksa 4 killuk dambılla mı çalışayım?Bir de ben tek set çalıştım...Çift sete geçsem bir sorun olur mu?
İlginize Teşekkürler...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:07 ----------

çok acillll!!!

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:46 ----------

Soruma cevap verecek birisi yok mu??

Back
Yukarı