• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bir Gelişimin Öyküsü (1.5 Sene) - Pump -

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pump resimlerde özellikle mide ve göğüs kasların cok güzel cıkmış bide deminde bi arkadaş sormuş antremanda yaptığın ABS hareketlerini sölermisin sürekli aynı hareketlermi ? yoksa deişik şekillerdemi biraz örnek verirsen sevinirim

Amigodost:

ABS olarak : Crunch Machine 5-6 set
AB Shaper 5-6 set
Leg Raise 5-6 set
Posu ( yarım top) üzerinde Crunch 5-6 set
Cable Crunch ( makarada namaz hareketi) 5-6 set

bunlardan 3-4 tanesini yapıorum kafama gore ABS calıstıgım gunlerde..

Sırt omuz olarak extra bi hareket soz konusu degil, tüm hareketleri uygulamaya calısıorum, hangisini yapmıosun diye sorarsan... dumble rowing sewmem , deadlift az yapıorum, bent over lateral sewmem... geri kalan tüm omuz ve sırt hareketlrei degistirerek yapıorumdur..

Gogus olarak ise , yne bu baslık altında detaylı sekilde yazdım...

MAX OT teknigi hakkında bi bilgim yok , HIT vari bisey olabilir muhtemelen

sevgili pump,
bu spor sana kas, kilo, hacim vs.. vermek dışında cok iyi fotografcılık yetenegi de katmış anlaşılan..
nerdeyse butun fotolarında moda cekimlerinde poz veriyormuşun şekli var..
bu yeteneginden ötürü de kutlamak lazım seni :)

Pump Forever dedi:
Tolgaa dedi:
İlk tebrikler benden gelsin...

Bravo Pump...

Sana zahmet hafta içi çalışma programını yazsan...

Beslenme programına uymaya çalıştığımız gibi, çalışma programına da uymaya çalışırız..

Haftasonu çalışmalarını yazma ama ;)

Selamlar...

Tolga bahsedeyim tabi..
4 gün calısma - 1 gün OFF uygulamaya calısıorum

1.Gün - Gögüs (20-22 set)-40dk + 10 dk Stretching
2.Gün - ABS (15-20 set) + Sırt-40dk (15-20 set)
3.Gün - ABS (15-20 set) + Omuz-35 dk( 15-20 set)
4.Gün - ABS (15-20 set) + Biceps-25 dk (12-14 set) + Triceps-25dk (12-14 set)
5.Gün - OFF
basa dönüyor...

Bacak calısmıorum, 2-3 haftada bir 5. gün olarak bacak calısıp 6. günde OFF werdigim oluyor...
Ancak yaza dogru , 5. gün Trapez+bacak+forearms+calf calısacam 6.gün OFF werecem..
Dedigim gibi Cardio hic sewmiorum ve yapmıorum.. bisiklet, koşmak tarzım degil..
Hic bir antreamn birbirinin aynı olmuyor, hareketler, sıraları, set sayıları, tekrarlar, mutlaka degistiriyorum.. o anki psikolojime gore diyelim.. belli bir program yok yani... sadece calısılacak bolge belli... En cok disiplini gögüs idmanında gosteriyorum...

Pump çok tebrikler tekrar dostum, her koyduğun fotoda bayrağı bir adım ileriye taşıyorsun. Yeni fotolarını bekler oldum devamlı...

Antrenman programınla ilgili söylemek istediklerim var.
Birincisi, sence bu program çok ağır değil mi? Benzer sonuçları bundan çok daha hafif bir programla elde edemez misin sence?
İkincisi, antrenman öncesi 15-20 set karın çalışmak o gün çalışacağın kas grubunu kötü etkilemiyor mu? Ağırlıklarında %10-20 gibi bir azalma oluyordur diye tahmin ediyorum.
Bu kadar disiplinli bir programa uyduğun için de seni ayrıca tebrik ediyorum ve sana çok gıpta ediyorum; okul tatil olduktan sonra inşallah ben de 1-2 ay boyunca seninki gibi sıkı bir program uygulama fırsatını ve isteğini yakalarım...

Blitz dedi:
Pump Forever dedi:
Tolgaa dedi:
İlk tebrikler benden gelsin...

Bravo Pump...

Sana zahmet hafta içi çalışma programını yazsan...

Beslenme programına uymaya çalıştığımız gibi, çalışma programına da uymaya çalışırız..

Haftasonu çalışmalarını yazma ama ;)

Selamlar...

Tolga bahsedeyim tabi..
4 gün calısma - 1 gün OFF uygulamaya calısıorum

1.Gün - Gögüs (20-22 set)-40dk + 10 dk Stretching
2.Gün - ABS (15-20 set) + Sırt-40dk (15-20 set)
3.Gün - ABS (15-20 set) + Omuz-35 dk( 15-20 set)
4.Gün - ABS (15-20 set) + Biceps-25 dk (12-14 set) + Triceps-25dk (12-14 set)
5.Gün - OFF
basa dönüyor...

Bacak calısmıorum, 2-3 haftada bir 5. gün olarak bacak calısıp 6. günde OFF werdigim oluyor...
Ancak yaza dogru , 5. gün Trapez+bacak+forearms+calf calısacam 6.gün OFF werecem..
Dedigim gibi Cardio hic sewmiorum ve yapmıorum.. bisiklet, koşmak tarzım degil..
Hic bir antreamn birbirinin aynı olmuyor, hareketler, sıraları, set sayıları, tekrarlar, mutlaka degistiriyorum.. o anki psikolojime gore diyelim.. belli bir program yok yani... sadece calısılacak bolge belli... En cok disiplini gögüs idmanında gosteriyorum...

Pump çok tebrikler tekrar dostum, her koyduğun fotoda bayrağı bir adım ileriye taşıyorsun. Yeni fotolarını bekler oldum devamlı...

Antrenman programınla ilgili söylemek istediklerim var.
Birincisi, sence bu program çok ağır değil mi? Benzer sonuçları bundan çok daha hafif bir programla elde edemez misin sence?
İkincisi, antrenman öncesi 15-20 set karın çalışmak o gün çalışacağın kas grubunu kötü etkilemiyor mu? Ağırlıklarında %10-20 gibi bir azalma oluyordur diye tahmin ediyorum.
Bu kadar disiplinli bir programa uyduğun için de seni ayrıca tebrik ediyorum ve sana çok gıpta ediyorum; okul tatil olduktan sonra inşallah ben de 1-2 ay boyunca seninki gibi sıkı bir program uygulama fırsatını ve isteğini yakalarım...
Fırsatı buldugunda bu disiplini yakalayacagını ve bunun nasıl kısa zamanda bir basarı olarak yansıyacagını tahmin edebiliorum genetically gifted friend.. gel gelelim sorularına:

1- mideyi antremandan once calısıorum cunki, sonraya bırakırsam yorgunluktan ve isteksizlikten, mutlaka ya kısa kesiorum ya da yapmıorum...

2- mideyi once calıstırmak antreman performansımı %10 azaltıodur dogruluk payı war... Sırf bu yuzden hardcore calıstıgım Gögüs idmanından once mide yapmıorum.. Diger bolgelerde cok agır bir program izlemiorum.. belki biceps icin yakın zamanlarda bisey düsünebilirim.. Mideyi biceps-triceps in arkasına atabilirim.. Bu arada ilginc bi konu daha war, muhasebede stok takip sistemleri olarak FIFO ve LIFO Wardır ( First in , First out ya da Last in First Out..) Hammaddenin Kan oldugunu warsayarsak... Antremanda son calısılan bolgenin daha fazla kan ile dolacagı ve gece boyunca daha ii beslenecegi iddia edilebilir.. Mide yi antreman sonrası calısırsan, kanı midede toplamıs oluruz, halbuki diger calısılan bolgede kalması büyük awantaj... Hic denedin mi bilmiorum ama anterman oncesi mide calıstıgın zaman, bütün vücut cayır cayır yanıyor, ozel bi kası ısıtmaya gerek kalmıor.. hele bir de efedrinliysen.. yanıyor yanıyorrr... :)

3- Set sayısı per BÖLGE konusunu hep tartıstık seninle, sen her zaman 12-15 in yeterli oldgunu savunuosun.. ama bildigin gibi vücut yapısı, Ecto mu Mezo mu oldugun bunu cok etkiliyor. SAna 12-15 daha uzun dinlenme süreli bir calısma etki ederken, bana 15-20 setlik daha süratli ve az dinlenmeli bi antreman daha cok katkı yapıor ...

Yogunlugun bitsin; ayarlayıp saglam bir antreman yapmak dilegiyle.. Rekorları kırmak dilegiyle kardesim :)

Boyum 1.90 82 kiloyumm...Benm amacım da senn gibi bi gorunume sahip olmakk....Cok şişkin olmak istemiyorum...kilo alıp define işlemine gecmek ...amaa su an tek sorunum mide kaslrımm...Çok şişkin...Ama yağlanma yok cevresinde...sekilli olmasına sekilliler dee...ama cok dışarı dogru cıkıklar...ozellikle diyafram kısmındaki ust karın kası acayip dısarı cıkık baslıyooo...Bu da beni uzuyoo :( ve antrenman performansımı etkiliyo...Bunun için bana bi karın programı veya bi tavsiyee verebilir misinn ....Saol şimdidennnn

Pump Forever ; bu göğsü nasıl çizdin? Genelde dips mi yaptın yandan başlayıp göğsün altında biten bu yarım U görünüşü için? En çok ne ile alakası var o görünümün?

Sonradan gönderdiğin fotolardan sonra ilk mesajımdan ötürü utandım doğrusu.

Şu mideyi önce çalışma olayına da kesinlikle katılıyorum.

Peki diyetin nası gidiyor :?: :?: :?:

Saygılar.

Pump oncelikle tebrikler. Sana birkac sorum olacak:

-Yeni halin cok yakismis bence, daha kilo vermeyi dusunuyor musun yoksa bu hali koruyup devam mi?

-Bacaklari 2-3 haftada bir calisiyorsun, model adama cok iri yakismayabilir diye cekiniyor olmalisin; hedeflerin nedir bacak konusunda? (signature ina Jay falan yazmissin ama saka kabul ediyorum onu :D )

-3 gun gogus agrisi cekiyorum demissin asiri degil mi biraz, gunluk hayatini etkilemiyor mu? (Valla benim bacaklarim hayvan gibi agriyinca ben o gunu pek bir isteksiz geciriyorum o yuzden dedim) Bunun icin ne yapiyorsun, belli bir teknik uyguluyor musun? (aci, agri hafifletme amacli)

Sana iyi calismalar

Cago dedi:
Boyum 1.90 82 kiloyumm...Benm amacım da senn gibi bi gorunume sahip olmakk....Cok şişkin olmak istemiyorum...kilo alıp define işlemine gecmek ...amaa su an tek sorunum mide kaslrımm...Çok şişkin...Ama yağlanma yok cevresinde...sekilli olmasına sekilliler dee...ama cok dışarı dogru cıkıklar...ozellikle diyafram kısmındaki ust karın kası acayip dısarı cıkık baslıyooo...Bu da beni uzuyoo :( ve antrenman performansımı etkiliyo...Bunun için bana bi karın programı veya bi tavsiyee verebilir misinn ....Saol şimdidennnn

1- diyafram calısması ogren, bu forumda war ya da nette bulabiilrsin, faydasını gorursun
2- agırlıkla mide calısma, hep kilosuz düz ve basit harkeleri , min 20 tekrar uzerinde yap...
bu sayede istedigin sekle yaklasacagını düsünüyorum

Pump kardeş senin zamanında diyaframla ilgili yaptığın açıklamayı okudum...Ama o yaptığımız eğilip nefes verince karnı içimizie çekme hareketinin tam olarak diyafram üzerindeki etkisi anlıyamadım...Bunu bi açıklayabilir misin...?

ayrıca hangi salonda ve semttesiniz?? özelikle 1-2 hafta yanına gelip bu işin aslını senden ogrenmeyi isterim.seninde dedigin gibi 1 seneyi cok iyi kullanamamışsın ama ben boşuna zaman kaybet istemiyorum. 22 haziranda okul dolayısıyla amerikaya gidicem ve 6 ay gibi bir sürem war. bu sürede alt yapıyı ve antreman teknigini ogrenirsem orda tak başıma sadece sizinle burdan yazışarakta devamedebilrim sanıyorum.

bu arada 21 yaşındayım. 183 boyunda ve 76 kiloyum. 3gundur şeker kullanmıyorum.yaglı besinler almıoyorum. yazdıgın programı uygulamaya calışıcam sabah yumurta haşlıcam bakalım başarabilicekmiyim :) bugun tuzladaki kafkale spor merkezine yazıldım. yrndan itibarende oraya gidicem. haftada 4 gun giderim die düşünüorum belki daha fazla...

azminim devamını diliorum. resimlerine baktıkca inan bende gaza geliorum. 1.5 sene sonra bende sana resimlerimi yolladıgımda umarım benimle gurur duyarsın :)

görüşmek üzere...

:pEAce: dedi:
örnek alıyorum walla... spora başladım sayende diebilim pump

Ornek Almıyorum..Hocam benımsedım dırek :p ..Yaza kadar sıx packs cıkcak bu fotolar fecı gaza getırdı her gun 100 tne 3 set mekık cekıorum..Ama Benım beslenmem okul oldugu ıcın olanaksız enınde sonunda sosıslı tost fln yıyoruz.. yardımın lazım hocam.. :D

Evden götür yemeğini, ben bazen protein shake içiyordum okulda, bazen ise kepekli ekmekten tost yapıyordum. 150 gr kaşar peyniri+ domates koy üstüne biraz tuz ek, süper oluyor tavsiye ederim. Ha lise sondasın evden yemek götürmek biraz garip oluyordu, yani ilk başlarda lise sondayım koyar lan adama dedim kendi kendime ama, ne yapacaksın eli mahkum, sonuç olarak yaz geldiğini düşün, beach e gidiyorsun arkadaşlarınla, okula yemek götürdüğünde dalga geçen arkadaşların sen t-shirt ünü çıkarınca sana feci zemberek imrenek bakacaklardır, veya onu geç, kızların sana bakışlarını düşün :)

bugun gittim 40 tane yumurta, 3 paket hindi salam, 3X2 ton balıgı, biraz etiform tarzı seyler fln aldım :)) aminoasitler dışında snn verdigin beslenme programına uymaya calışıorum. sence yeni başlamama ragmen bu yemek listesini uygulamam ne kadar dogru olur ?? boy ve kiloyu yazmıştım. 183 76 kilo. göbek bölgesi biraz yaglı... ??
:D

Cago dedi:
Pump kardeş senin zamanında diyaframla ilgili yaptığın açıklamayı okudum...Ama o yaptığımız eğilip nefes verince karnı içimizie çekme hareketinin tam olarak diyafram üzerindeki etkisi anlıyamadım...Bunu bi açıklayabilir misin...?
Karın kaslarını kuwwetlendiriyor, direncini arttırıyor.. normal bir zmaanda karnını icine cekmedigin zamandaki durusu da otomatikman degisiyor daha gergin ve sıkı kaslara sahip oldugun icin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı