Forumda ne yazık ki nick kirliliği oluyor, olmayacak sallama ifadeleri yazan kişiler acaba nasıl bir ruh halindeler ki bu spora 10larca yılını vermiş insanları kafalayabileceklerini zannediyorlar.
Bunu yazmamın sebebi aynı kişi ve arkadaşlarını bıkıp üşenmeden bin tane yeni nick ile konuyu uzatmamaları.
Konumuza gelince birincisi bilek güreşi için yapılan curl hareketlerının çok fazla bir etkisi yoktur. Çünkü bilek güreşinde biceps sadece kaybetmeye başladığınızda faaliyete girmeye başlar.
Ben bodye başladıktan sonra memleketimin insanının klasik bu bodyciler fostur şişmedir, yok bizde bir tornacı rüstem abı var bileğini kimse bükemez lafları yüzünden programıma önkolu ciddi bir şekilde aldım. Haftada 2 gün bar ile close grip sehpada dirsekten bileğe kadar kolları yapıştırdığımız ve ağırlığı aşağı saldığımız hareketi 7-8 set yaptım.Hareketin ismini şu anda hatırlayamıyorum ,yaşlılık işte hatırlayan olursa memnun olurum

Ama asıl bilek güreşi için işe yarayan hareket bir ağırlığı ip ile bir sopaya bağlayıp daha sonra ayakta kolları öne uzatarak sopayı çevire çevire ağırlığı yukarı çıkartıp sonra aynı şekilde geri bıraktığım hareket oldu. Bir sarıp boşaltmayı 1 set sayarak aklıma geldikçe bazen hergün 3-4 set yaptım.
Bilek güreşi dayanıklılıktır güçle birlikte, bu yüzden önkola haftada 3-4 gün yüklenebilirsiniz.
Bu işin güç ve dayanıklılıkla ilgili kısmı. Teknik olarak ise naçizane bir kaç tavsiyem olacak bu işi ciddiye alanlara :
İlk olarak her türlü rakipli sporda olduğu gibi kendine aşırı güvenli oturun rakibinizin karşısına , iddialı sözler söyleyin, elini tuttuğunuzda sertçe kavrayın ve ileri geri bir tartın.
Başladığınız anda bileğinizi muhakkak kendinize doğru biraz kırın, bırakın adam yenildikten sonra yok büktün yok bilmemne diye mızmızlansın, mızmızı kimse umursamaz herkes sonuca bakar.
En önemli nokta basınç uygulayacağınız bölgedir. Gücünüzü dıştan içe uygulamayacaksınız, serçe parmağınızın altındaki noktadan hafif kıvrılmış bileğinizle rakibin başparmağının gerisine bileğinin yanine YUKARDAN AŞAĞI basacaksınız. Burası çok önemli yukardan aşağı basacaksınız, yanı en güçlü olması gereken kasınız bileği kıvırabilmek ve kavrayış için önkol daha sonra yukardan aşağı basabilmek için triceps.
Karşınızdaki adam sizinle aynı güçte olsa dahi avantajını kıvrılmış bilekten dolayı kaybedecek ve başparmağın arkasında bileğin yanındaki kemiğe bastıkça canı acıyacak ve gücünü kullanamayacak.
En çok karşılaşılan durum yendiğiniz adamın elinin masaya vurmasına 7-8 cm kala sadece elini yukarda tutarak yenilmemek için direnmesidir. Bunun için
bilek güreşi masalarındaki gibi masanın üstüne 5 cm kalınlığında bir kitap vs koyunki baştan ,son dakikada adamı bitirmek için debelenmeyin. O adam 1 hafta kolunu kullanmadan durabilir ama sizin 2-3 gün sonra antrenmanınız olacak, bu yüzden bir bilek güreşi müsabakasını fazla uzun tutmamaya özen gösterin.
Diyelimki karşınızdaki adam sizi yeniyor, o zaman eliniz adamın avucunun içinden kaydırın ve konsantresini bozun. Tekrar tutuştuğunuzda yeni bir şansınız olacak. Siz haftada 4-5 gün önkol çalıştığınız için dayanıklılığınız muhtemelen rakibinizden iyi olacaktır, gücü çokta olsa rakibiniz süre uzadıkça avantajını kaybedecektır. Yenerken kısa tutup antrenmana sakatlanmamayı düşünebilirsiniz ama eğer yenilecekseniz o kolu gerekirse orda bırakmalı
ve sonuna kadar direnmelisiniz.
Bu bilgiler özellikle yukardan aşağı bileğe basma konusu kolay kolay kimsenin size söylemeyeceği konulardandır, çünkü bu işiyapanlar sırlarını ifşa etmek istemezler, bende bilek güreşi meraklısı bir büyüğümden öğrenmiştim , babamdan