Gerçekten kaldırılan kiloların hepsini okudum ve düşündüm sadece

kollar 45.5 civarı soğuk 47 sıcak... 65kg ile yardımcı barbell curl, 30kg ile hammer curl, 20-25kg ile dumbell curl çalışabiliyorum... ama hiç çalışırmıyım hayır

yüksek kilo ile küçük kas gurubu olan pazu tendonlarıma zarar verip büyüyememektense harektten çalıp bel fıtığı olmaktansa ( ki oldum eskiden yaptığım hatalardan ötürü) hafif kilo ile zarar verip kasa cm cm yedirmeyi tercih ederim şimdi soracaksınız cocuna kaç kilo ile çalışırsın dumbell curl 10-12.5-15'i geçmez... hammerde 15-20'yi geçmez hatta hummer curlde son iki sette ağırlığı 20kg dan alıp 2.5 kiloya kadar indiririm bunu gören salondaki bayanlar ise benle dalga geçer salonun en irisi ama elindeki ağırlığa bakın diye

... zaten tüm olympialarda salaktı adamların elinde 50kg dan fazla barbell curlu zor görürsünüz... ama hepiniz kaldırırsınız o kiloyu haklısınız

kası çalıştırmak farklı, ağır çalışmak farklı, ağır çalışmaya çalışmak farklı... 6 tekrar 70kg 60kg ile çalışan arakdaşlarıma sorarım hangisi pazu kası cayır cayır yandığı için tekrarı bırakıyor? pazu kaslarınızı cayır cayır yakabildiğiniz ağırlık sizin etki aldığınız ağırlıktır. maksimum ağırlıkta hareketten çalmadan yine kasınızı çalıştırarak 1-2 tekrar yaptığınız ağırlıktır... genelde büyük kaslar dışında bu kasları maks ağırlık az tekrar ile çalıştırmayız... büyük kasları büyük çalışın omuz gibi sırt gibi göğüs bacak gibi ama küçük kasları hafif kilo ve çok tekrarlarla yorarsanız getirisi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum... Neyse uzattım gece gece saygılarımla...