Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

Concentration curl 20 kilo 6 set 15

Seated dumbell curl 17.5 kilo 6 set 15

ağırlığı dahada arttirabilirim alışık oldugum için yorulmuyorum çok ama daha ağır dumbell im yok .

Son düzenleme:
Z bar curl 20 kg dediğiniz tek tarafa koydugunuz agırlığımı söylüorsunuz yoksa toplam ağırlık mı 20 kg cok hafif bir agırlık 10+10. Benim calıştıgım genelde 17,5 +17,5 kg koyuyorum. 20+20 de bir set 8 tekrar rahat yapabiliyorum

15+15 z bar barbell curl 8 8 8

7+7 dumbell curll 8 8 8

10+10 sehpada pazu
8 8 8

Ayakta Barbell Curll [10+10+12.5(bar ağırlığı)] 8-8-6-6-6
Scott Curl [7.5+7.5+Z Bar] 3x8
Eğik Sehpada Oturarak Dumbell Curl [10] 3x8

close grip palms down barbell curl

arkadaşlar şu hareketin nası bişi olduğunu anlamadım bilen varsa yazabilir mi?

Alternative curl nizami 3*10-8-8 20kg-22.5-22.5kg dumbell ile
Barbell Curl nizami 3*8 30+bar
Concentration Curl nizami 3*12 12.5kg
Hammer Curl nizami 3*10 17.5kg

Z bar curl 20 kg dediğiniz tek tarafa koydugunuz agırlığımı söylüorsunuz yoksa toplam ağırlık mı 20 kg cok hafif bir agırlık 10+10. Benim calıştıgım genelde 17,5 +17,5 kg koyuyorum. 20+20 de bir set 8 tekrar rahat yapabiliyorum

banamı sordunuz bilmiyorum ama tek kol dumble 20 kg.

bn şöyle yapıyorum dumbell curl ;
6 kg ile 50 tekrar
8 kg ile 25 ten başlatıyorum 5er 5er azaltıyorum,en son 5 tekrar yapıyorum
10 kg ile 12 den başlatıyorum 2şer 2şer azaltıyorum,en son 4 tekrar yapıyorum

concentration curl de 3 set 10 tekrar 10kg
yeterli mi bilmem artık:s

hummer curl 20 kg sag ve sol
z bar:total 50 -55 kg
bıceps olcu : 40
yas xd:16.6
kılo 72
boy:177.8

baslangıcta 15 yasımda 5 kg zor kaldırırken sımdıki agırlıgım (vucut) 50 kılodan 72ye cıktım.sadece duzenlı beslenme duzenlı uyku duzenlı antreman o kadar..

hummer curlde çok yüksek kilolara çıktım =) .. biceps curlde 60-65 kg yapıorum z-bar da dar geniş tutuş farketmıyor..Spotterdan yardım alıyorum..

Z-Bar : 10kg + 10kg + bar 12x3
Biceps Curl : 12,5kg 12x3
Dumbbell Concentration Curl : 12,5 20x3
Cable Cross Biceps Curl : 50kg 12x3

barbel curl 6 tekrar 50kg.
dumbell ile 22+22kg. 8 tekrar her kola bundan 25+25 yapamıyorum çünkü bicebs den çok bileklerim ağrıyo :D

benim kolum 40cm idi definasyondan kaynaklanan su, yağ ve kas kaybından sonra 38-38.5 cıvarı olmuştu, şu anda antrenmanlarla topladım 39cm.

supplementleri kesince yavaş yavaş ağırlıklar az da olsa düştü :D scott curl nizami 42kg. dumbell ile 18+18kg., arasıra 20+20kg. yapıyorum. 22kg. belki yaparım ama nizami çıkmaz. Kol 41cm'den 1-2mm az :)

herkes yine uçmuş gece gece bakayım dedimde neler varmış neler:D bu kiloları yapıpda forumda bicepsinden sözettiğimiz kimsemi olamaz. kesin konu açardı resim eklerdi bu üyeler diye düşünüyorum.sırf iyi olan adeleyi göstermek için açılan o kadar başlık var. hmm bu arada şunu söyliyeyim 65 kilo ile belden kuvvet almadan barbell curl yapan adamlar bide kol ölçülerini söyleseler daha iyi olur. eğer 65 70 kilo barbell curl yapıpda kolum 40 cm diyorsanız bunda bi çan eğrisi var demekdir. kolu 40 cm olan adam 65 kılo barbelle bicepsini geliştiremiyorsa başda bu yüksek kiloyla yıprattığı kası besleyemeyip onaramıyor demekdir. onarılmayan kasında ufalacağını hesap edersek bu kişi 1-2 ay sonra bicepsde hala aynı kiloyu basabiliyorsa buna inananan adama acırım.

son olarak bende su sekılde yazayım o zaman daha acıklayıcı olsun.

z-bar curl belden kuvvet almadan 45 kılo 6 tekrar
z-bar curl belden ciddi kuvvet alarak 80 kılo 6 tekrar ( bu ıdmanda omuz-biceps-kanat üclüsünü beraber calısıyorsunuz. yanı bır barbell curl basda ön omuz ve alt kanata vurmak üzere bicepsle beraber 3 bölge çalısılıyor. benım dıger bolgelerı calısma gıbı bı durumum yok bıceps calısırken zaten fıger bolgelerı gununde calısıyorum. hıc geregı yok barbellda agar basıcam dıye asıl calısdıgım bolgeye %20 kadar kan pompalamamın.

keske buyuyecegını bılsemde hıc kılo takmadan bos barla yedırerek bıceps calıssam. guc tabııkı olacak ayrı bırsey ama kası gelısen adamın zaten o bolgedekı gucude artar. bunun ıcın her zaman çalışılan bolgeyı hıssederek son setın son 2 -3 tekrarında hafıf bel vurarak yapabılırız.

hamdullah aykutlunun bır sozu vardı heryerde duymusumdur. cok agar gıremeyeceı kılonun altına gırenlere dermıs amelemısınız olum bu kadar kılonun altına gırıyosunuz. kendı 90 kg ıle bench calısırmıs onemlı olan ıdmanı sert ( tempolu -seri ) yaparak bir an önce idmanı bitirmek. sunu duymusdum kımden duyduysam cıdden herseyı acıklıyor. bu spor balon sısırmek gıbıdır sen tekrar arası 3-4 dakka dinlenirde gücüm bitiyo dinlenmeden deyip girersen kıloya bu balon uflemeden oncekı halıne gerı doner onemlı olan havayı bosaltmadan, kısa dınlenmelerle hıssederek bu balonu ıdman sonuna kocaman yapmak.

hatta soyle bısey soylıyım. barbell curlde cıdden psıkolejık olarak 45 kılo basdıgımı arttıramadıgımı dusunerek moralımı bozuyorum bende baksanıza herkez 70 80 hatta 90 yapan bıle varmış. bunun ıcın oturarak dumbell curl yapıyorum ılk hareket olarak cogunlukla belden kuvvet alma 0 27.5 kılo ıle 6 tekrar rahat cıkıyor ama z-bar curlde belden kuvvet aıyomuyum dıye bakmakdan bıcepse veremıyorum aklımı. mantıa bakdığımızda 27.5 bır kol 27.5 dıger kol oturarak dumbell curl eee barbell curlun daha rahat bır hareket oldugunu da hesaba katacak olursak bu 2 dumbellın toplam kılosu 27.5 dan 55 kılo eder yanı barbell curl hareketınde 6 tekrarı hadı 55 ı gecdım 50 kılo ıle yapmam lazım arttırmıyorum bıde azaltıyorum bakın. bu nasıl oluyor az mantık lutfen. barı barbell curl a 60 70 deyıp dumbell a 15 demeyın bu gıbı seylerı hesaplayarak atın atıyorsanızda.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:46 ----------

hmm bide suda var özellikle benchde kac basıyorsunuz biceps hareketlerine kaç kılo ıle gırıyorsunuz başlıklarına bakdımda cevap yazanların %50 sı daha sıtede 3-5 mesajı bulunan adamlar. ısın ucunda güç varya bizim milletimizde egolarına yenik düşmek istemez vücuduna güvenemeyip amaannn bende güçlüyüm, hiçbişey hakkında bilgim yok yazamıyorum bari bu açık bi platform bende burada kendimi övüp sallayım diyen adamlar çok.

bende birkere daha şunu söylüyorum 10 kılo barbell curl ıle bıcepslerımı buyutecegımı bilsem kiloyu bir set dahi olsa arttırmam ben 10 kilo ile bicepsimi geliştireyim hiç zorlamadan kendimi, sen git 90 kilo ile geliştir o senin aptallığın o zaman. eğer ben bu kilo ile geliştirebiliyorsam sen kendini boşuna yoruyorsun git hamallık yap para kazan... lafım ortaya herhangi bir kimseye yazmıyorum mantık açık belirtmek istediğim bu. bizim milletimiz HE-MAN ya bırak şeklim yoksada gücüm var hesabına getiriyorlar işi. bırakın allah aşkına 90 kılo barbell curl basın 40 ustu cm yaglı kolla ben defıne 43 kolumla 10 kılo ıle calısayım ne yorcam kendımı:p

Son düzenleme:
katılıyorum jarhead birazda ego tatmini giriyor devreye yediremiyor çoğu kişi bende zamanında yaptım bu hatayı ve sakatlandım olimpik barla curl yaparken artık dinlenme sürelerini kısıyorum ve hareketi yedire yedire yapıyorum eskisinden çok çok daha verimli

40 kilo z barda çalışyorum max 4 tekrar barda 5 kilo ama bele azcık yüklenyorum azaltıcam kiloyu yedire yedire yapcam 17 yaşındayım 1 yıldır yapıyorum

arkadaslar ben başlayayli 1 ay oldu ve 4kg lık dumbeller ile calşyrm bicepsleri sizce normalmi ? veya az mi
Önemli olan kilo değil. Yaşına, fiziksel durumuna, sağlık seviyene göre başlangıç kiloları değişebilir. Önemli olan "durumun" değil "gelişimin".
Yani ağırlıkları artırmaya çalış.
Hiç ağırlık artıramıyorsan programını, uykunu ve beslenmeni gözden gerçirmeni öneririm.

Back
Yukarı