Bicepsleri Kaç Kiloyla Çalıştırıyorsunuz?

1-2 ay sürmedi 20 günde çyaptım 30kg ile 8 tekrar, şimdi arttırmam lazım salonda daha fazlası yok :(

taksim, şişli, m.köy, zincirlikuyu civarında daha fazla ağırlığın olduğu bir salon aramam lazım.

Aradım forumda da ama bulamadım açıkcası (ya da göremedim), bilen varsa böyle bir salon ya da forum başlığını gösterebilirse sevinirim.

Evde 2 tane 8,5 kg dumbell var.. Dumbell curl yapıyorum.. Eskiden 12- 10 - 8 - 8 yapıodum şmdi hafif geldiği için 3 x 15 yapıyorum.. Ağrlık alıp denemem lazım maximumu.. 3 x 6 olsun ama max olsun bnm için çünkü bnm daha çok kasın şişmesine ihtiyacım var.. Ölçüler aşağıda ztn durum belli..

z-bar la bar haric 25 + 25 4-5 anca cikardi son 1-2 ay son sete
cheating ile 30 + 30 ekledim. (3-4 tane)

simdi 25 + 25 i 8 tekrar temiz yardimsiz nizami yapiyorum.

30 + 30 u da 5 tekrar cikiyor son 1-2 de ya yardim ya cheating. bence mesela barbell curl 4 set nizami yaptiktan sonra 1 set gecici olarak cheating ile bu sekilde ise yarayabilir. zaman gectikce hem cheat e gerek kalmiyor hem de bir evvelki agirlik daha kolay oluyor. ayni seyi hem seated dambıll press de hem de bench pressde gordum. tabii cheat i abartmadan ve bir yeri sakatlamadan. bilmem daha tecrubeli arkadaslar ne der bu konuda. ama ben baska sekilde agirlik arttiramiyorum genelde. bu arada kollar sag 43 sol 44.

Son düzenleme:
walla halterde sağa sola 10'ar kg takıyorum ayakta sadece bicepsler çalışacak şekilde tabi bu arada barın ağırlıgıda var...
başlıyalı 2 ay oldu bu ağırlıkta rahat çekiyorum tabi hareketten çalmadan.

sporda 2. ayım. ayakta dambull curl 10kg 4x8 Z-barbell curl ( bar dahil ) 25kg 4x8 buda standing barbell curl (bar dahil ) 25 kg ...Sizce nasıl :)

Benim ağırlığım yoktu o zamanlar 2 tane 5 kg'lık dumbell vardı.Onlarla 3*40 yapıyorum.Şimdi bi bar bide 20 kg ağırlık var.Onlarlada 3*25 yapıyorum.

kışın denemiştim bikere dumbella ağir kiloyla, normalde bicepsleri ve tricepsleri hiç ağir çalışmam çünkü vücuduma göre çok ilerdeler ve biraz geri tutmaya çalışırım yüksek tekrarlar yaparak ama yine gelişiolar =))

24 şer kilo dumbell curl 8-9 tekrar yapmiştim (belden destek almadım duvara yaslanmıştım )

sadece son tekrarda biraz öne gelip çok hafif belden destek aldım. o zaman kol 39-40 cm geliodu soğuk

barbell curl 35-40 kilo (maksimum 40)
consentration curl 15 kiloluk dambılla (bundan 2 ay önce)
hammer curl 27,5 kiloluk dambıl

yaş 16

bide en son 2 ay önce alternatif curlde 20 kiloluk dambılla yapmıştım

40 cm'in altında kolu olupta dambul ile 20'şer kiloluk ağırlıklarla biseps çalışan ve uzun barlada aynı ölçülerün altında olup uzun barlada ayakta 50 kg'mın üstünde biseps antremanı çalışan arkadaşlarımdan rica ediyorum, lütfen video bölümüne çalışmalarınızı koyun. Bizlerde sizin gibi arkadaşlarımızın ne kadar nizami çalıştığını ve ne kadar güçlü olduğunu görüp sizlerle öğünelim. Sağlıklı, spor dolu günler dilerim.

Arkadaşlar bazı şeyleri söylerken bunları ispatlamanız gerekirse, tereddütsüz ispatlamanız gerektiğinide düşünerek yazı yazın. Bakıyorum profesyonel arkadaşlarım mantıklı inanabilinecek rakamlar yazarken daha bu spora 3 ay olmuş başlayalı mübarek doğuştan kaslı, 60,70 kg barbel kurl yapıyor. Videoları bekliyorum. Ya konuştuğunuzun arkasında durun ispatlayın. yada sonsuza kadar susun.

barbel curl 6 tekrar 50kg.
dumbell ile 22+22kg. 8 tekrar her kola bundan 25+25 yapamıyorum çünkü bicebs den çok bileklerim ağrıyo :D

benim kolum 40cm idi definasyondan kaynaklanan su, yağ ve kas kaybından sonra 38-38.5 cıvarı olmuştu, şu anda antrenmanlarla topladım 39cm.

Son düzenleme:
Abi incline dumbbell curl 12kg*12 - 15*10 - 17.5*6
hammer curl 15*10 - 17.5*8 - 20*6
en son pompalamak için ez barla dar- geniş- ters tutuş ile 24 tekrar
kollarım soğukken 42

yorumları okudumda ben kendimi güçlü olarak görüyodum demekki degilmisim dün ilk kez hammer yaptım 90kilo giriyorum gibi yorumlar var :Dhızını alamayıp salondaki agırlıklarıda yetiremeyenler olmus...

neyse

Dumbell Curl 5kg max ısınma
10kgx8
12,5kgx8
15kgx8
17,5kgx8
Scout Curl
7,5x8
12,5x8
12,5x8
15x8 son set'i yardımla yapıyorum yoksa nizami cıkartamıyorum acelem yok zamanla artırıcam agırlıkları zaten max kapasitede zorluyorum genelde kendimi salondaki agırlıklarda yetiyo valla bana bayada bi yeter sanırım dumbelllls

Arkadaşlar bazı şeyleri söylerken bunları ispatlamanız gerekirse, tereddütsüz ispatlamanız gerektiğinide düşünerek yazı yazın. Bakıyorum profesyonel arkadaşlarım mantıklı inanabilinecek rakamlar yazarken daha bu spora 3 ay olmuş başlayalı mübarek doğuştan kaslı, 60,70 kg barbel kurl yapıyor. Videoları bekliyorum. Ya konuştuğunuzun arkasında durun ispatlayın. yada sonsuza kadar susun.

lionkıng35 bu lafın banaymıs gıbı geldı ben bb cı degılım gurescıyım ve 7-8 senedır bu sporla mesgulum boyum 190 cm kılom 103 kg kolum 45 cm idi o agırlıkları kaldırırken bu bır sene onceydı sımdı kaldıramadıgımı soyledım zaten ama antrenmanlara baslıyorum yıne 1-2 aya kadar o agırlıklara ulasırım o zaman unutmazsam koyarım ama bızler hareketlerı bırı tarafından ogretılmeyen kendı calısan sporcularız sızın nızamı tabır ettıgınız sekılde oldugunu sanmıyorum zaten hatırladıgım kadarıyla 4-5 ten sonra sallanmaya baslıyordum ama ınsanlara bu kadar acık 'sen sallıyorsun' demen yanlıs bence nerden 3-4 aylık sporcu oldugumuzu cıkarttın kı ....

lionkıng35 bu lafın banaymıs gıbı geldı ben bb cı degılım gurescıyım ve 7-8 senedır bu sporla mesgulum boyum 190 cm kılom 103 kg kolum 45 cm idi o agırlıkları kaldırırken bu bır sene onceydı sımdı kaldıramadıgımı soyledım zaten ama antrenmanlara baslıyorum yıne 1-2 aya kadar o agırlıklara ulasırım o zaman unutmazsam koyarım ama bızler hareketlerı bırı tarafından ogretılmeyen kendı calısan sporcularız sızın nızamı tabır ettıgınız sekılde oldugunu sanmıyorum zaten hatırladıgım kadarıyla 4-5 ten sonra sallanmaya baslıyordum ama ınsanlara bu kadar acık 'sen sallıyorsun' demen yanlıs bence nerden 3-4 aylık sporcu oldugumuzu cıkarttın kı ....

Güreş veya BB sonuçta 10 yıldır güç sporlarının içindesin, neyin imkansız olup olmadığını benim kadar iyi bilmen gerekir. Abartılı yazılanları geriye dönük okursan bana hak vereceksin. Video istememin sebebi orada biseps harici, belin ve ön omuzun daha çok devreye girdiğini herkese göstermektir. Lafım iddalı olan tüm arkadaşlara, bunda kötü birşey göremiyorum. İnsan ben buyum diye yazabiliyorsa videosunu neden koymaya çekinirki?weightlifter

Birisini tenkit etmek istersek en münasip yer aynamızın karşısıdır...

Lütfen yapılamayacağına da inansak cümleleri uygun şekilde seçelim. Çünkü cümlelerimiz eleştirdiğimiz konudan daha ağır olabilir. o zaman da bir anlamı kalmaz yazdıklarımızın....

Back
Yukarı