Biceps Gelişimi ve Beslenme

Merhabalar arkadaşlar,
7 aydır düzenli olarak yapıyorum.Başlamadan önceki kilom77-78 di.Kollarım 34 cm.di.Şu an 71-72 kiloyum,kilo almaya çalışıyorum ve kollarım 36.5.Fakat işin garibi aşağı yukarı 3 aydır kollarda bir gelişme kaydedemedim.Bunu kilo alamamaya bağlıyorum,sizlerin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Linkte önceki ve sonraki halimin fotoğrafları var.Az önce daha geçen haftaki fotoğrafımı yükledim sayfanın sonunda.
6 Aylık Çalışma Sonrası | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Gelişimin durmasının sebebi kilo alamamam olabilir mi?Kol programım şu şekilde ve haftada 1 gün biceps,triceps giriyorum.
Biceps: 4*12-12-10-8 barbell curl
4*10-10-10-8 dambıl alternatif
3*10 konsantrasyon
Triceps: 3*10 dips
3*12-10-8 push down
3*10 extension press tek dambıl ile eğimli sehpa
3*10 ayakta tek dambıl enseye press

Kollar set sayılarına, tekrar sayılarına veya hareketlere alışmış olabilir. Kollarımda ölçü alamadığım zaman tekrar aralığımı 6-8'den 10-12'te çıkarmam ciddi bir fark yaratmıştı.

Sayın Lethe552,
Günlüğünü takip ediyorum,senin gibi başarılı bir üyeden cevap almak beni mutlu etti :)
6 tekrar sayısına hiç düşmedim,sadece son set 8 tekrar yapıyorum.Yazdığından anladığım kadarıyla 10'dan altına düşmeyim,doğru mudur ?Gelişememeyi kilo alamama bağlamak doğru olur mu sizce?
İyi çalışmalar...

Sayın Lethe552,
Günlüğünü takip ediyorum,senin gibi başarılı bir üyeden cevap almak beni mutlu etti :)
6 tekrar sayısına hiç düşmedim,sadece son set 8 tekrar yapıyorum.Yazdığından anladığım kadarıyla 10'dan altına düşmeyim,doğru mudur ?Gelişememeyi kilo alamama bağlamak doğru olur mu sizce?
İyi çalışmalar...

Kilo alamamanın sebebi yetersiz beslenmeyse kollardan ölçü alamamanın da nedeni şüphesiz beslenme eksikliğidir. Sağlam bir beslenme ve dinlenme düzeniyle hala ölçü alınamıyorsa sorun antrenman rutininde aranmalıdır. Buna gerek kalmadan beslenmeyi hallettiğinizde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Back
Yukarı