Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls
Örnek kombinasyon olarak verilmiş 1. sayfada kafama takılan bir soru var barbell curl yaptık hammer ı da yaptıktan sonra close-grip barbell curll gene ayakta yapıp aynı hareket değil mi?
Barbell curl da avuç içleri yukarı bakar. Close grip palms down barbell curl da ise avuç içleri yere bakar. Yani biri diğerinin ters ve yakın tutuş olanı.
Ön Kol
Concentration Curl 8+ 6 6+ 4
Scot Barbell Curl 8+ 6 6+ 4
Reverse Barbell Curl 8 6 6+ 4
Şu an bu programı uyguluyorum.Reverse yerine normal barbell curl yapıp onu programın başına alayım diyorum.Sizce nasıl olur ? Hacim artırmak istiyorum.Reverse de hacime katkı sağlar mı normali gibi ?
Ön kol çalışmalarını fazla önemsememek gerekiyor .Hammer curl ve reverse barbell curl yeterlidir ön kol için. Bunun yanında sırt antrenmanlarını bir nevi ön kol ve biceps antrenmanı olarak da düşünebilirsin. Bence en iyi ön kol çalışması sırt antrenmanı bitiminde yapılacak 3x10 luk reverse babell curl çalışmasıdır. Şu unutulmamalı , ön kolların büyük olması bicepsleri geride bırakabilir bu denge bozulmadığı sürece ön kol calısmak faydalıdır ancak dediğim gibi aşırıya kaçılmamalı .
Bicepsin şekillendiğini düşünüyorum bu yüzden hacime yöneldim 1 aydır,özellikle normal halde hacimli görünmesi için hangi hareketleri tavsiye edersin ?
Merhaba ben form 'da yeniyim ben bu supor u yaklaşık 1 yıldır yapıyorum anotomimde şöyle bir sorunum var biceps lerim çok uzun bu nedenle toplamak mümkün değilmiş gibi geliyor bana bunda önere bileceğiniz bir program veya önerileriniz varsa teşekkürlerimi bir borç bilirim saygılarımla.