Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dlxattack harkete sayısı fazla ve sırası yanlıs
benım dedıklerınmı yap
barbel culrs 3*9
hammer curls 3*9
seated dumbel curls 3*9 yada veya concertion culrs 3*9
4 hareket biceps için cok fazla 3 hareket iyi beslenemyosuan 2 hareket en idealidir bu hareketler iç dış biceps calısacak

Benim Programım;
Ez-Bar Curl (dar tutuş) 11 10 9 8
İncline Dumbell Curl 11 10 9 8
Sehbada Tek El Hammer CUrl 11 10 9 8

Biceps-Bacak günümde giriyorum,eskiden bacakları bicepsten önce girerdim ama bicepse hal kalmazdı çünkü bacakları çok sıkı çalışıp yoruluyordum.
Artık Biceps Programımı bacaktan öne aldım.
Arkadaşlar tek sormak istediğim;
Sehbada tek elle hammer curl ile İncline Dumbell Curl ün yerini değiştirsem mi?
Yoksa böyle iyi mi?
Ya da İncline DUmbell Curl yerine Ayakta Dumbell Curls mi yapsam çünkü İncline da göğüs kaslarımı sıkarak omuzlarıma falan vuruyor gibi hissediyorum??
(Ez bar ile dar tutuş ile Biceps Brachii Uzun kas,İncline DUmbell Curls ile Biceps Brachii Kısa kas ve Son olarak da Tek El sehbada Hammer Curl ile Birachialis kası çalışıyor.)

barbell curl 10-8-6
dumb. hummer curl 10 8 6
dumb. curl 10 8 6

uzun zamandır bu programı uyguluyordum arada sasırtma amaclı bır hareket degıstırıyordum ama asagıda yazacagım programı uygulasam nasıl olur? haftaya baslamayı dusunuyorum ve gogusten sonra calısıyorum.

barberl curl 10 8 6
ez bar dar tutus 10 8 6
hummer curl 10 8 6
conc. curl 2x8

2 hareketle kası ne kadar yorabilirsin?

ha dersen ki ağırlığı çok artırıp çalışırım tek bir cevabım olur istediğin kadar yüksek ağırlıkla çalış hareketi düzgün yapmazsan bir işe yaramaz. o yüzden insanlar biceps antremanına 3 hareket koyuyor ki sonuncu hareket conc. curl bu da izole bir harreket olduğu için fazla pompalamana ve kası yormanı sağlıyor.

senin düşüncene göre 3 hareket yapanlarda hammal..

son günlerde bir hayli biceps ile ilgili ö.m geliyor bu konuda bir kaç cümle karalamak istedim

biceps antremanında önemli olan hareketin çokluğu değil doğru seçimlerdir kimisi 5 hareket girip büyütemezken kimisi 2 harekette büyütür kol için en fazla 4 hareket öneririm

1 kural biceps için ana hareket girmektir ana hareket demek iki kolunda aynı anda çalıştığı zirveleme harekettir buna barle curll diye örnek verebiliriz bu hareket ana olmasının dışında ağırlık her iki kolla aynı anda çalışıldığından koldaki orantısıslığı kaldırır

2 kural ana hareketten sonra yapılacak hareket aynı bölgeye vurmamalı kimisi barlell cul dan sonra scot sehbasında dummbell curl yaparak proğramı ve kolu öldürüyor oysaki bir önceki hareket ile hiç bir farkı yok yaplan yön yine flexion ha barbell curlda 8 set yapmışsın ha 4+4 set yapmışsın aynı şey 2. hareket serbes ağırlıkla tutuş farklı yöne olmalı buda çift dumbell hammer olabilir

3 kural son hareket özellikle bitirici egzersiz özelliğine sahip olmalı ağır kilo ile kolun sınırları zorlanmalı ve kol tamamen doyuma ulaşmalıdır 3 hareketin sonunda iyi derecede şişen biceps yüzünden ince kas gurupları brachialis,brachiordialis flexor,extensor gibi ince adeleler bicepsle beraber doyuma ulaşmalı vehareket kabiliyeti minumuma düşmeli. örneğin çay bardağını bile tutamıyorsanız kol antremanı başarı ile bitirdiniz demektir.

teşekkürler bench_O

Bu dediklerini uygulayarak yapıyorum artık kollarımın doyduğunu yeni anladım.Artık haraketin sonuna doğru dumbelları zar zor kaldırıyıorum.

ben bi ön kol sonra arka kol çalışıyorum
sonra tekrar ön ve son olarak arka çalışıyorum
kollarımın daha iyi çalıştığı hissi veriyo
ama hocam illaki ön kol vae arka kol antremanlarını aynı günde yapma diyor
siz ne diyorunuz bu konuda sayın üstatlar?

@amed
Uyguladığın sistemde; biceps setinden sonra hiç dinlenmeden tricepse girersen doğru bir çalışma olur. Yani biceps ve tricepsin birer setini dinlenmeden arka arkaya girip, bu ikisini tek bir setmiş gibi düşünürsen, koluna pompalanan kanı maximuma çaıkarmış olursun, ki buda daha çok şişme ve damarların belirginleşmesi anlamına gelir.

bide şunu belirteyim
hocam aynı kas grubu hareketi yani aynı bölgeyi üst üste çok zorluyor,,bende doğal olarak hareketleri düzgün yapamıyorum
biseps için peş peşe 4 hareket veriyo hepside aynı yeri çalıştırıyo
bende kas gelişimi olmuyo
ama araya triseps sokarsam(hocamdan gizli) o zaman diğer hareketleride hakkıyla yapabiliyorum

bide şunu belirteyim
hocam aynı kas grubu hareketi yani aynı bölgeyi üst üste çok zorluyor,,bende doğal olarak hareketleri düzgün yapamıyorum
ama araya triseps sokarsam(hocamdan gizli) o zaman diğer hareketleride hakkıyla yapabiliyorum

:D Güzelmiş gizli gizli çalışma olayı.

Şaka bir yana superset yapmanın faydasını daha fazla görüyorsan kendi bildiğini yap. Ama hocanın düşüncesi de yanlış değil. Tabi aynı kas grubunun farklı çizgilerine hitap eden hareket yaptırdığını düşünerek söylüyorum.

Mesela Barbell Curl ve Hammer Curl hareketlerinin ikisi de biceps hareketidir ama farklı açıları vurur.

@amed
Uyguladığın sistemde; biceps setinden sonra hiç dinlenmeden tricepse girersen doğru bir çalışma olur. Yani biceps ve tricepsin birer setini dinlenmeden arka arkaya girip, bu ikisini tek bir setmiş gibi düşünürsen, koluna pompalanan kanı maximuma çaıkarmış olursun, ki buda daha çok şişme ve damarların belirginleşmesi anlamına gelir.

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. mesela benim gittiğim salonda da hocamın verdiği program hep aynı bölge. ve biceps bittikten sonra triceps yapmamı söylüyor. oysa bir biceps bir triceps şeklinde çalışıldığında kola kan akışı daha fazla oluyor.

bide şunu belirteyim

Hocanızın hangi hareketleri yaptırdığını söylerseniz yardımcı olabiliriz.

Close-Grip Palms Down Barbell Curl u youtube tan arattığımda farklı videolarla karşılaştım tam olarak nasıl yapmamız gerektiğini gösteren resim veya video gönderilmesi mümkünmüdür acaba?

Back
Yukarı