umarım flexor hocamız buraya tekrardan göz gezdirebilir demek istiyorum öncelikle,
ama genel algının aksine benim algıladığım Flexor hocamız bu işin matematiğini koymaya çalışmış ortaya ve bunun sonrasında somut bi örnek koyabilmek adına verdiği 4 hareket ile oluşan kombinasyonu kapan arkadaslar tamam aldım yürüdüm bunsan sonra şekline algılamıslar ki bu kombine baslangıc icin hepimize faydalı olacaktır.
ama Flexor hocamda takdir ederki rutine düşmemek kasları arasıra şoke edecek değişimler yaratmak her zaman en faydalısıdır.
yani bu işin matematiğini hep beraber burada anlayarak ve bilinen en temel hareketlerin bu matematiğin neresine oturtabileceğimizi algılayabilsek çok daha şukela olurdu derim.
mesela algıladığım ve sormak istediğim bazı seyler var,
1- barbell curl mutlaka biceps antremanının olmazsa olmazı mıdır? örneğin 3 ay sürekli biceps antremanında temel hareket olarak barbell curl calısmıs birisi değişen programında dumbell curl 'ü temel hareket olarak kullanabilir mi?
dumbell curl ile barbell curl farklı yerlere mi vururlar?
barbell'ı açık ve geniş yapma durumlarını neye göre hangi zamanlarda değiştirmeliyiz?
dumbell curl 45 derece sehpada uygulamak ne fark yaratır hangi durumlarda ve zamanlarda programımıza ekleyebilirz?
consantration muadili bitirici hareket muadili ne olabilir?
gibi şeyler umarım Flexor hocamız göz gezdirebilir.
saygılar