Beslenme Konusunda Tavsiyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben spor salonuna 1,5 ay once basladım haftada 4 gun 1saast 30 dkkalık antremanlar yapıorum yasın 16 boyum 184 kilom 61 ve su sekilde besleniorum

sabah kalkınca 2 bardak soguk su
15 dk sonra
3 yumurta beyazı
1bardak süt y.yaglı
4 dilim kızarmıs ekmek
3 adet domates
4 kibrti kutusu beyaz peynir (y. yaglı)
bazen buna ek olarak 150 gr lor yiyorum ama o zmn 2 kibrit kutusu bey pennir tüketiorum..

sabah-oglen arası

2 dilim ekmek arasına yaklasık 2 kibrt kutusu peynir koyup tost yapıorum ve 1 elma tüketiorum.

oglen:saat 12

100 gr makarna
100 gr soya eti kıyması(100 gr da 52 gr protein 32 gr karb. 1 gr yag)
2 kase yogurt

saat 2 de meyve tuketiorum buda üzüm , elma veya karpuz oluyo genelde

saat 5 te baskete gitmeden once 100 gr lor ve 1 elma tüketiorum.

aksam saat 7,30 da

1 tabak sebze yemegi
1 tabak makarna yada pilav
1 kase yogurt
1 tabak salata
3 dilim ekmek tüketiorum

saat 9 gibi falanda meyve yiyorum

sizce dogru bir program mı protein karbonhidrat acısından zengin mi fakir mi bunları ogrenmek istiodum :) düzelmem gereken seyler varsa soylerseniz cok memnun olurm :)

Son düzenleme:
İdman geç saatte bitiyorsa, idman biter bitmez basit şeker almayı ihmal etmeyiniz.
400-500ml basit şekerli içecek glikojen depolarını doldurmaya ve katabolik süreci engellemeye yeterlidir.

Bunun dışında eğer yağlanma probleminiz varsa veya ertesi gün erken saatlerde idman yapmayacaksanız kompleks karbo alımını çok düşük tutabilirsiniz.

bonatschi ertesi sabah antreman yapmıyorum kalkıp işe gidiyorum karbo.'yu antremandan sonra 0 alsam problem olur mu sabah kahvaltımda protein agırlıklı karbo. cok az öglen ve ikindide alıyorum genelde(alıcam yani 4gün sonra)...

Akşam idmanı çok geç saatlerde uyku öncesi yapıyorsanız idmanı takiben basit şeker alımı dışında kompleks karboyu çok makul ölçüde alabilirsiniz.

Ancak sabah kahvaltısında kompleks karboyu es geçmeyin.
Hatta günün en yoğun kompleks karbo alımını kahvaltıda yapın.
Güç içindeki spor ve spor dışındaki tüm fiziksel aktiviteleriniziçin gerekli enerjiyi kademeli olarak kahvaltıda aldığınız kompleks karbolardan alacaksınız.

Kahvaltıya başlamadan hemen önce yine basit şeker almanız (reçelli, ballı ekmek vb...) gecenin yıkım etkilerinden çıkış için önemli.

Merhaba,

Forumunuzu bir süredir takip ediyorum. Çok faydalı bilgiler edindiğimi söyleyebilirim. Ancak pek çok başlığı araştırıp okumama rağmen, kafamda bir takım soru işaretleri kaldı. Bunları sorma ihtiyacı hissettim. Yardımcı olacağınızı umuyorum.

Öncelikle son 1 sene civarı düzgün ve sürekli bir spor faaliyetinde bulunmadım. 23 yaşındayım, boyum 1.72, kilom ise 68-69 civarı. Göbek ve bel kısımlarında aşırı yağlanma var. İki amacım var: Yağlanma sorunundan kurtulmak ve bunun yanı sıra ağırlık çalışarak dengeli biçimde kas yapabilmek.

Yaptığım araştırmalar, bilgi sahibi insanların yönlendirmeleri ve forumunuzda okuduklarım neticesinde bir koşu bandı aldım. Koşu antrenmanı hakkında yine forumunuzdan nabzın belli kriterlere uyumunun önemini ve interval çalışmanın faydalı olacağını öğrendim. Aynı zamanda okuduğum kadarıyla ağırlık ve koşu antrenmanlarının aynı gün yapılmaması, yapılacaksa da nihai amaç hangisiyse onun yoğun tutulması gerektiği gibi bir sonuç çıkardım. Ayrıca bunun uzun vadeli bir yöntem olması gerektiği anladım.

Ancak herşeyden önce beslenme şeklinin bir düzene oturtulması gerektiği açıkça belirtilmiş. Bu hususta kafam birazcık karıştı. Çünkü açıkçası ben hangi besinin neye yaradığını çok iyi bilmiyorum. Yine de bu eksikliği burada tamamlamaya çalıştım. Pek çok başlığı da okudum. Ancak genellikle kas yapmak isteyen bireyler için uygulanan beslenme programları ve tavsiyeler mevcut. Normaldir de, zira burası bununla ilgili bir site.

Örneğin,

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html

Bu linkte yer alan beslenme programının kilo aldırmaya ve body ile uğraşacak kimselere yönelik olduğu belirtilmiş. Peki bu program yağ yakımı için öncelikli olarak koşu çalışması yapacak ve ara günlerde yoğun (ve belki aynı günlerde hafif) ağırlık antrenmanı yapacak olan bireyler için uygun mudur? Eğer değilse nasıl bir beslenme metodu önerirsiniz?

Yanlış birşey uygulamak ve netice elde edememekten korktuğumdan dolayı özellikle beslenme hususunda yardımlarınızı bekliyorum. Bilgilerini paylaşan ve pek çok konuyu anlamamı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

arkadaslar beslenmemle ilgili birsey soracagım yani gunluk yememle ilgili
sabah
6da kalkıyorum
2 yumurta+lor peynirli
400ml sut protein tozuyla birlikte(24gr protein iceriyor toz)
ara ogun-okulda sabahtan 3 saat sonra
1 adet beyaz peynirli kepekli sandvic
oglen-okulda tekrardan 3 saat sonra
ne bulursam artık karbonitrat ve protein iceren 2 yemek cesiti yaglı yememeye calisiyorum
oglen ara ogun-saat 4 oluyor bu sırada
eve gelince pilav veya makarna yanına herhangi bir cesit et ne bulursam artık
saat 6.30-7 gibi antremana gidiyorum 8 de geliyorum
antremandan sonra-hemen
1 bardak meyve suyu
antremandan 30dk-1 saat icinde
pilav az miktar yada makarna ve et ( eve gelince yedigimden daha cok bir miktar)
yatmadan once (10 gibi yatıyorum 8 saat uyuyabilmek icin)
300-400 ml sut(proteinsiz)
yorumlarınızı bekliyorum eksikler nedir ne yapmam lzm tabi birde su var bu kdr yazdım ama ben cok yemek yiyemedigim icin miktarlar hep az

1 ayı geçkin bir süredir spor yapıyorum.hocam sağolsun forumdaki hareketlerin hepsini önermişti ilk başlarken.artık 2. ay programına başlıyorum.haftada 3 kez 1.5 -2 saat civarı spor yapıyorum.kollarım çok ince değildi fakat göğüslerim neredeyse yok denecek kadar düz.buda vücudu cılız göstermesinden öte biçimsiz gösteriyordu.1 ay sonucunda arkadaşlarım ve hocam ve sevgilim=) dahil olmak üzere gözle görülebilecek farklılıklar ve gelişmeler gözlemledim.başlama nedenim sadece atletic vücuda sahip olup sporun periyodunu yavaşlatmaktı.ama şuanki düşüncem hayatımda sporada yer verebileceğim.3 kilo civarı kas olarak kilo aldım.,

ilk zamanlar yemek yemek için kendimi zorluyordum ama şimdi azım boş durmuyor=) .sürekli yüksek içerikli besinler alıyorum(ek olarak sık sık çikolatalı süt içiyorum)protein ve diğer ek besin niteliğinde tozlar almayı düşündüm fakat doğal yollardan da mümkün olabileceğini gördüm.vazgeçtim almaktan.

azim ,kararlılık ve devamlılık bu işin reçetesi........

ayrıca çalışmalarından araştırmalarından ve paylaştıkları deneyimlerinden dolayı forum ahalisine sonsuz saygı ve sevgi

merhaba
benim kafama takılan bir soru var
harbonhidrat alımının kilo başına 4-6 gr olması gerektiğini biliyoruz.burda kilo başına derken kas kilosuna göre mi yoksa toplam kiloya göre mi almalıyız bu karbonhidratı?
bu spora 4 ay önce başlamama rağmen hala yerimde sayıyorum.protein alımına özen gösteriyorum fakat karbonhidratı az tüketiyordum bu yüzden mi gelişemedim aaba?

merhaba
benim kafama takılan bir soru var
harbonhidrat alımının kilo başına 4-6 gr olması gerektiğini biliyoruz.burda kilo başına derken kas kilosuna göre mi yoksa toplam kiloya göre mi almalıyız bu karbonhidratı?
bu spora 4 ay önce başlamama rağmen hala yerimde sayıyorum.protein alımına özen gösteriyorum fakat karbonhidratı az tüketiyordum bu yüzden mi gelişemedim aaba?
Toplam kiloya göre hesaplama yapmalısınız.
Yerinde saymanızın birçok farklı nedeni olabilir, olası nedenleri öne çıkarmamız için öncelikle kendinizi iyi tanıtmalısınız.

Ancak şu aşamada şunu söyleyebilirim ki eksik kompleks karbo alımının kas gelişimini sekteye uğratması çok sık yaşanan ve çok önemli bir konudur.
Yani yerinde saymanızın nedeni bu olabilir.

Gün içinde fazla öğün tüketme imkanı bulamıyorum okul vs yüzünden.. kaç gündür forum içinde araştırma yapıyorum beslenme programı için..Şöle bişi düşündüm siz ne dersiniz ?

Sabah kahvaltısı
yulaflı mısır gevreğinin içine iki kaşık optimum whey protein

antremandan 1 30 saat önce et ve karbonhidrat içerikli bi öğün

antremandan sora bi ölçek whey

akşam öğünü et ve salata

buna ekleyeceğiniz çıkaracağınız bişeyler vardır mutlaka ben pek anlamıyorum aslnda beslenme işinden

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve su andan itibaren düzenli bir şekilde ağırlık çalışmak niyetindeyim.biraz kilo problemim var. 64 kiloyum ve ne yaparsam yapayım ne yersem yeyim bu kilo bende sabit.metabolizmam o kadar hızlıki hiç bir şekilde kilo alamadım.daha önce protein tozu kullandım ama onunda hiç bir faydasını görmedim diyebilirim.yaşım 25 boyum 178 cm. aralıklı olarak vücut çalıştığım için bi altyapıya sahibim fakat bunu max. seviyeye çıkarmaya karar verdim. istediğim kilo 75 tabi yağsız bi şekilde.bunun için antrenmanlarımı hiç aksatmadan yapacağım fakat ek besin takviyesi veya amino asit yada artık sizin bildiğiniz ürünlerden hangisini kullanmalıyım önerisi olan varmı acaba.

Benim 172 boyum 86 kilom var bel ölçüm 93 sadece diyet ile kilo verebilirmiyim yoksa koşu bantı bisiklet ve B.B yaparsam yararı olurmu ?

Arkadaşlar ben akşam yemeğinin yanında 1 bardak light cola içiyorum ve sabah 1 adet kepekli tostumun yanında 1 bardak fanta içiyorum. Herhangi bir sakıncası varmı bunların.Not: Protein tozunu sabah 9 da alıyorum bide saat 4 e doğruda antreman biter bitmez alıyorum.

Arkadaşlar ben akşam yemeğinin yanında 1 bardak light cola içiyorum ve sabah 1 adet kepekli tostumun yanında 1 bardak fanta içiyorum. Herhangi bir sakıncası varmı bunların.Not: Protein tozunu sabah 9 da alıyorum bide saat 4 e doğruda antreman biter bitmez alıyorum.

Tabii ki sakıncası var hemde birden fazla var.Ama en önemlisi bilindiği gibi klasik bir et-kola deneyi vardır.Etin deney sonundaki hali malumdur.Sabah protein tozunun ardından kahvaltıda içtiğin fanta da aldığın proteine neler yapıyordur tahmin et,bu şekilde protein tozundan da verim alamazsın..İçmemek en iyi tercih

Tabii ki sakıncası var hemde birden fazla var.Ama en önemlisi bilindiği gibi klasik bir et-kola deneyi vardır.Etin deney sonundaki hali malumdur.Sabah protein tozunun ardından kahvaltıda içtiğin fanta da aldığın proteine neler yapıyordur tahmin et,bu şekilde protein tozundan da verim alamazsın..İçmemek en iyi tercih

2 sinide bırakcaz anlaşılan. Bugün fantayı kestim şekersiz çaya başladım hiç zevk vermiyo sırf yutmak için içicem bundan sonra:) Akşamlarıda ayranla idare etcez artık

YETER ARTIK BİRİ ŞUNA CEVAP VERSİN AÇIKLAYICI AMA SONUCA VARSIN VURUP KAÇMASIN!!!arkadaşlar herşeyi konuşuyoruz...1)kimisi yatmadan önce süt için diyor, kana geç karışır gece boyunca kasları besler falan, doğrudur ama kimisi diyor; 2)gece yatmadan evvel sakın süt içmeyin içindeki laktoz ve calsiyum kasların büyümesini engelliormuş...yani growth hormonunu düşürüyormuş.. hangisine inanalım???..ayrıca sizden ricam link verip bu konu başka yerlerde tartışıldı falan dememeniz..herkes farklı konuşuyor..

Back
Yukarı