elite35
Üye
Ben bugüne kadar en çok kafamı karıştıran ve hâlâ cevabını bulamadığım ikilemleri yazıyorum.
1- Makarna kompleks karbonhidrat mı, basit karbonhidrat mı ?
2- Yağlanmamak için düşük glisemik indeksli beslenmek mi, daha az kalori almak mı ?
3- Az ve sık yemek mi, tam 3 öğün yemek mi ?
4- Öğünlerde proteini, karbonhidratı, yağı aynı anda tüketmek mi, ayrı ayrı tüketmek mi?
5- Antrenmandan hemen sonra bir şeyler tüketmeli mi yoksa biraz beklenmeli mi ?
6- Vücut öğün başına 30 gr proteinden fazlasını sindirebilir mi sindiremez mi ?
Bu soruları o kadar çok araştırdım ki emin olun her iki görüşe de ayrı bir savunma sunuluyor bu camiada.
Mesela bugün bir yazı okudum kaloriden "Kalori sayma efsanesi" diye bahsedilmiş. Okudum ve okuyucuyu inandırıcı şeyler sunmasını biliyorlar.
Bu aynı siyaset gibi olmuş. Her görüşün ayrı bir savunması ve savunucuları var.
Neden genel geçer bir bilgi yok.
Ya da ben mi bulamadım. Artık deneye deneye vücudumu oyuncak ediyorum.
Sorular hakkında sağlam kaynaklardan yapılan araştırmalar varsa linkler bekliyorum.
Saygılar.
1- Makarna kompleks karbonhidrat mı, basit karbonhidrat mı ?
2- Yağlanmamak için düşük glisemik indeksli beslenmek mi, daha az kalori almak mı ?
3- Az ve sık yemek mi, tam 3 öğün yemek mi ?
4- Öğünlerde proteini, karbonhidratı, yağı aynı anda tüketmek mi, ayrı ayrı tüketmek mi?
5- Antrenmandan hemen sonra bir şeyler tüketmeli mi yoksa biraz beklenmeli mi ?
6- Vücut öğün başına 30 gr proteinden fazlasını sindirebilir mi sindiremez mi ?
Bu soruları o kadar çok araştırdım ki emin olun her iki görüşe de ayrı bir savunma sunuluyor bu camiada.
Mesela bugün bir yazı okudum kaloriden "Kalori sayma efsanesi" diye bahsedilmiş. Okudum ve okuyucuyu inandırıcı şeyler sunmasını biliyorlar.
Bu aynı siyaset gibi olmuş. Her görüşün ayrı bir savunması ve savunucuları var.
Neden genel geçer bir bilgi yok.
Ya da ben mi bulamadım. Artık deneye deneye vücudumu oyuncak ediyorum.
Sorular hakkında sağlam kaynaklardan yapılan araştırmalar varsa linkler bekliyorum.
Saygılar.