Beslenme de Şeker

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve burakktkc tarafından 9 Eylül 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Dracarys17
    Offline

    Dracarys17 Üye

    Katılım:
    23 Mart 2016
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay

    Aşağıya yazdığım şey ilk attığınız pubmed kaynaklı araştırmanın sonuç kısmından alınmıştır.
    Sonuç olarak, diyette sistemik asit yükünü azaltmak için kısa süreli değişiklikler, maksimum egzersiz respiratuar değişim oranını artırmaz ve hatta azaltabilir. Bu, uzun süreli tüketimin alkali diyetin daha yüksek maksimal RER değerleri ile ilişkili olduğunu gösteren önceki çalışmamızın aksine. Bu çalışma ayrıca, alkali-destekleyici bir diyetin (yani, meyve ve sebzeler açısından zengin ve et ve tahıllarda düşük) anaerobik egzersiz performansını% 21 oranında artırdığını göstermiştir. Bu bulgunun sporcular için belirgin bir anlamı vardır. Bununla birlikte, aynı zamanda, yaşlı kırılgan bireyler ve kalp yetmezliği olan hastalar gibi günlük yaşamın fiziksel aktivitelerini gerçekleştirmek için sınırlı yeteneği olan bireyler için de uygun olabilir. Düşük ve yüksek PRAL diyetlerinin diğer popülasyonlar üzerindeki etkilerini değerlendirmek için ideal örneklemler, ideal olarak daha büyük örnek büyüklüklerine ihtiyaç duymaktadır.

    evet burda dediğiniz doğru çıkmış gibi gözükebilir ancak şöyle bir eksik nokta var;
    Meyvenin içinde ki fruktozla alakalı hiç bir nokta bulunmamakta. Bizim burada tartıştığımız şey zaten meyvenin çok zararlı birşey olduğu değil. Araştırmanın sonucunda da bahsettiği gibi sebzeler ve meyveler ile birlikte olan kısmı içerdiği lif, mineral, antioksidan vs. vs. gibi kaynaklardır. Bu araştırma fruktoza ihtiyacımız olduğunu ne yazık ki göstermiyor. Fruktozun yağ olarak depolanmadığını hiiç göstermiyor. Vücut geliştirme sporcuları için konuşmak gerekirse, meyve tüketmeden de düşük asidite seviyesine inip,çıkabiliriz. Sebze tüketmek, aynı zamanda mineral,vitamin, yüksek antioksidanlı besinleri tüketerek dediğiniz gibi performansımızı %21 arttırabiliriz. Bu araştırmamızda da gördüğümüz üzere performans artışımız sadece meyveye bağlı değil.

    İkinci araştırmaya gelicek olursak;
    Aynı yerde yayımlanan başka esaslı bir çalışmayı örnek olarak göstermek istiyorum ve içinden sonuç paragrafını buraya kopyalıyorum.

    Certainly high fructose consumption can induce insulin resistance, impaired glucose tolerance, hyperinsulinemia, hypertriglyceridemia, and hypertension in animal models. There is no evidence for similar effects in humans at realistic consumption patterns. Although there are existing data on the metabolic and endocrine effects of dietary fructose that suggest that increased consumption of fructose may be detrimental in terms of body weight and adiposity and the metabolic indexes associated with the insulin resistance syndrome, much more research is needed to fully understand the metabolic effect of dietary fructose in humans. Despite the epidemiological parallel between the marked increase of obesity and fructose consumption, there is no direct evidence linking obesity to the consumption of physiological amounts of fructose in humans (≤ 100g/day). A moderate dose (≤ 50g/day) of added fructose has no deleterious effect on fasting and postprandial triglycerides, glucose control and insulin resistance. There is no existing evidence for a relation between moderate fructose consumption and hypertension. Fructose may induce hyperuricaemia, but mainly in patients with gout.

    Beneficial effects of moderate amounts of fructose have also been demonstrated: 1. Fructose seems to decrease appetite when taken in a solution or puddings before a meal, 2. It seems to lower plasma glucose responses to orally ingested glucose via stimulation of hepatic glycogen, when added to the glucose challenge, 3. While pre-exercise and exercise ingestion of glucose and fructose are of equal values in delaying exhaustion, ingestion of fructose before and during the exercise provide a more constant supply of available glucose to the working muscle.

    Two new reviews were published during the revision of this manuscript that strengthen our conclusions: The first is an evidence-based review [163] indicating that fructose does not cause biologically relevant changes in TG or body weight when consumed at levels approaching 95th percentile estimates of intake. This review is based on recent guidance developed by the US Food and Drug Administration (FDA) [164]. The second review by Tappy and Lê [37] concluded that: 1) there is no unequivocal evidence that fructose intake at moderate doses is directly related with adverse events in man; 2) there is no direct evidence for more serious metabolic consequences of high fructose corn syrup versus sucrose consumption.

    The implications of any balance of effects of fructose on different aspects of metabolism in terms of possible risk to health would need to be ascertained using more direct long-term intervention studies.

    Evet burasıda dediğiniz yerlere çıkıyor gibi gözüküyor ve 100g/gün fruktozun sizi obez yapmayacağını söylüyor. Fakat benim anlamakta güçlük çektiğim nokta bu konuda yazılar yazarken "ŞİŞMAN OLURSUNUZ LA YEMEYİN MEYVE" şeklinde bir cümle mi kullandım?
    Yolladığınız araştırmaların hiç biri fruktoz sizi yağlandırmaz diyemiyor. Ben bu şekilde bir araştırma atacağınızı düşündüğüm için düşük kaliteli söyleminde bulundum fakat yanılmışım. Bu araştırmalar benim dediklerimin zıttı araştırmalar ne yazık ki değiller. Sanırım hala yanlış anlaşılıyorum :(

    Konu sahibi arkadaşa ve burayı merak ederek okuyan herkese şuana kadar yazdıklarımın ana fikrini bir kez daha iletmek istiyorum.

    Meyve zararlı bir besin değildir. Ancak gereksiz yere definisyonda veya yağ yakmaya çalışılırken tüketilmesi sizin hedefinizi baltalayabilir. Depo yağa dönüşmesi glikoza göre daha kolay olduğundan hedefinize çabuk ulaşmak için tüketmemekte fayda var. Amacım kimseyi meyveden soğutmak değil. Ama meyve canıım nolcak yiyelim demek sizi hedefinize geciktirir bu yüzden bu noktanın bilinmesi gerekli.
     
  2. burakktkc
    Offline

    burakktkc Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler öncelikle şunu belirtmek isterim günde 1 adet veya 2 adet ara öğünün yanında spordan gelince tüketiyorum haftanın 6 günü 1. gün ağırlık 2. gün kardiyo şeklinde çalışıp antrenmandan gelince lor peyniri karbonhidratı düşük almışsam yulaf ezmesi 75 gr kadar tüketiyorum akşam yemeğinde ise günlük kalori ihtiyacımı aşmadan kalori açığı kalacak şekilde ev yemekleri yiyorum ev yemeklerinin de zaten gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorum. ve bütün günün sonunda 50 gr kadar şeker, 35 40 gr kadar yağ çıkıyor. Bu değerlerin benim yağ yakmama engeli var mı ? yok mu ? bilmiyorum yinede konuya yorum yapıcak kişilerin bilmesini istedim. :grinning:
     
  3. Dracarys17
    Offline

    Dracarys17 Üye

    Katılım:
    23 Mart 2016
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    anlattığın kadarıyla sanıyorum ki yağ yakmana engel bir durum yok. fakat en başından beri demek istediğim şeker tüketimini olabildiğince azaltırsan hedefinede o kadar hızlı varırsın. başarılar! umarım istediğin ve hedeflediğin yere gelirsin
     
    burakktkc bunu beğendi.
  4. burakktkc
    Offline

    burakktkc Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    sürekli hedefe çabuk ulaşmaktan bahsetmişsiniz ama hedefe sabırlı ve geç ulaşırsak bizim için daha iyi bence . Benim düşüncem acele işe şeytan karışır :blush:
     
  5. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Öncelikle şunu belirtiyim çeviri google translate ile yapılmış ve biz bilimsel yayınlarda google translate çevirisi kullanmıyoruz :)
    Fruktozun lipit ve glikoz metabolizmasını bozucu etkisinin olmaması ve obeziteye sebep olmaması aslında sizin bahsettiğiniz şey ancak farklı anlamışsınız. Obeziteyi sadece beden kütle indeksinin 30 u aşması olarak değerlendirdiğiniz için olsa gerek. Ancak obezite vüvut yağının sağlığı bozacak ölçüde aşması olarak tanımlanır genellikle. Bir de fruktoz metabolizmasını bir biyokimya kitabından ekleyip, glikoz ve lipit metabolizmasını bozucu etkisinin olmadığını anlatmalıydım. Ancak bunun için hem yeterli vaktim yok, hem de işi karmaşıklaştırmaya ve fazla bilimsel olmaya gerek yok diye düşünüyordum. Fakat fruktozun ısrarla yağlanmaya sebep olabileceğini buna dair yayın eklemediğimi söylemişsiniz.

    "Thus, considering the amount of simple sugars found in fruit, it is reasonable to expect that their consumption should contribute to obesity rather than weight reduction. However, epidemiological research has consistently shown that most types of fruit have anti-obesity effects. Thus, due to their anti-obesity effects as well as their vitamin and mineral contents, health organizations are suggesting the consumption of fruit for weight reduction purposes."

    Burada however ile başlayan cümlede epidemiyolojik çalışmalarda birçok meyve türünün anti obezite etkisinin olduğu gösterilmiş.(yani ilk mesajlarınızda anlattığınız bir elma tüketip 4 kg almanız gibi bir durum epidemiyolojik çalışmalara göre yok. Çünkü anti obezite etki gösteriyor.)

    Başka bir çalışma:
    "Increased serum carotenoids (a biomarker for V&F intake) correlated with improved weight and fat loss indicating that increased V&F consumption is an appropriate strategy for weight loss. However, in light of the fact that the Reduction group lost more weight, the consumption of increased V&F for the purpose of weight loss should happen within the context of reducing total caloric intake."

    Sebze ve meyve tüketiminin artırılmasıyla serum karotenoid düzeyinin arttığı bunun da yağ kaybını(FAT LOSS) artırdığı ve yüksek sebze meyve tüketiminin ağırlık kaybı amacıyla uygulanabilecek uygun bir strateji olduğunu belirten çalışma...

    Meyve tüketimi yağlanmaya sebep oluyor, definisyon için uygun değil demiştiniz ancak çalışma aksini sölüyor. Buna itiraz edip o vitaminleri sebzeler ile alabilirsiniz diyebilirsiniz. Elbette alınabilir, ancak elma üzerinden söylediğiniz şeylerin yanlış olduğunu gösteren bir çalışma bu. Ayrıca meyve yağlandırır algınızı yıkabilecek bir çalışma.

    Başka bir çalışma:
    "Weight loss was higher in the moderate natural fructose group (4.19 ± 0.30 kg) than the low-fructose group (2.83 ± 0.29 kg) (P = .0016). For weight loss achievement, an energy-restricted moderate natural fructose diet was superior to a low-fructose diet."

    Ağırlık kaybı için orta düzeyde fruktoz içeren bir diyetin düşük miktarda fruktoz içeren bir diyetten daha iyi olduğunu belirten bir çalışma. Görüldüğü üzere çalışma sebze meyve demeden, doğrudan fruktoz diyor. Yani çalışma özetle, diyetten fruktozu elimine etmenin ağırlık kaybında fayda sağlamadığını, aksine uygun miktarlarda fruktozun daha iyi ağırlık kaybı sağlanmasında faydalı olduğunu belirtiyor. Yukarıdaki çalışmada benzer sonuçlarla daha iyi ağırlık kaybının ve YAĞ KAYBININ gerçekleştiği belirtiliyordu. Yani fruktoz yağlandırır ifadesi bu çalışmalara göre doğru değil.

    Ayrıca yağ kaybı ve glisemik indeks ile ilgili yayınlanan bir çalışma:
    "Exchanging high for low-GI foods, without changing the macronutrient ratio, may be optimal because it is simple, cost-effective and often associated with higher intake of whole grains and greater food volume, and factors that maximize the chance of sustained weight loss. Healthy low-GI diets allow for moderate intakes of sugars, including sweetened dairy foods, fruits and confectionery items, and can be easily adapted for individuals of different ethnicities, vegetarians and low-income groups."

    Bu ve bunun gibi pek çok çalışmada yağ kaybı için düşük-orta glisemik indeksli beslenmenin optimum olduğu ve sağlıklı düşük glisemik indeksli diyetlerin orta düzeyde şeker alımına(meyve dahil) izin verdiği belirtiliyor.
    Özetle, yağ yakımı veya ağırlık kaybı için meyve tüketmeyin şeklinde bir bilimsel yayın ile ben karşılaşmadım. Siz bulur ve gönderirseniz okumak isterim :)
    --- Mesaj birleştirildi, 10 Eylül 2018 ---
    Kaynaklar:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084020/#!po=0.301205

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488810/

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21621801/

    https://www.researchgate.net/public...ycemic_index_diets_and_body_weight_regulation
    --- Mesaj birleştirildi, 10 Eylül 2018 ---
    Makro dağılımınızı ve şeker kaynaklarınızı belirtirseniz daha sağlıklı yorum yapabilirim. Örneğin sütte bulunan laktoz da şekere dahil ediliyor. Hangi besin grubundan kaç g şeker geliyor onu belirtmeniz gerekiyoe.
     
    burakktkc ve ulaire bunu beğendi.
  6. Dracarys17
    Offline

    Dracarys17 Üye

    Katılım:
    23 Mart 2016
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Tabi google çeviri kabul etmiyorsunuz sanırım 1 saat uğraşıp çevirmem gerekiyordu. translate çevirisi atmadım ayrıca :). çok iyi niyetliyseniz siz yazdıklarınızı çevirseydiniz akademik ingilizce bilmeyenlerde yararlansaydı. yaptığım çeviride ise bir yanlışlık yok sanki konuyu kendi lehime çevirip atmışım gibi tepki vermeyin lütfen. neyse konumuza dönelim;

    There is no doubt that high-fructose feeding can cause several adverse effects (Table 1), because fructose stimulates DNL more than other carbohydrate sources.

    Table 1'de ise bir çok hayvan ve insanlar üstünde yapılan bir araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak hazırlanılmış. Bizi ilgilendiren kısmı ise yüksek fruktoz alımlarında;
    Human 15 5 wk ↑ Insulin concentrations (14%) in hyperinsulinemic and glucose-intolerant subjects (235%) Hallfrisch et al.
    20 5 wk ↑ TG (47%) in hyperinsulinemic and (20%) nonhyperinsulinemic subjects Reiser et al.


    İkinci çalışmamıza bakalım;
    Dietary fructose is a major contributor to insulin resistance and metabolic syndrome, disturbing tissue and organ functions. Fructose is mainly absorbed into systemic circulation by glucose transporter 2 (GLUT2) and GLUT5, and metabolized in liver to produce glucose, lactate, triglyceride (TG), free fatty acid (FFA), uric acid (UA) and methylglyoxal (MG). Its extrahepatic absorption and metabolism also take place. High levels of these metabolites are the direct dangerous factors. During fructose metabolism, ATP depletion occurs and induces oxidative stress and inflammatory response, disturbing functions of local tissues and organs to overproduce inflammatory cytokine, adiponectin, leptin and endotoxin, which act as indirect dangerous factors. Fructose and its metabolites directly and/or indirectly cause oxidative stress, chronic inflammation, endothelial dysfunction, autophagy and increased intestinal permeability, and then further aggravate the metabolic syndrome with tissue and organ dysfunctions. Therefore, this review addresses fructose-induced metabolic syndrome, and the disturbance effects of direct and/or indirect dangerous factors on the functions of liver, adipose, pancreas islet, skeletal muscle, kidney, heart, brain and small intestine. It is important to find the potential correlations between direct and/or indirect risk factors and healthy problems under excess dietary fructose consumption.

    Aynı çalışmanın devamında ise fruktozun gereksiz fazla alınması ile doğabilecek metabolik sendromlardan bahsetmekte ve bir tabloda bunu açıklamaktadır.
    Fructose is widely found in natural foods, including fruits, vegetables and honeys, and is added to commercial food additives. Overconsumption of fructose is a risk factor for the epidemic of metabolic syndrome (MetS), with dysfunctions in multiple tissues and organs including liver, adipose, pancreatic islet, skeletal muscle, kidney, heart, brain and intestine. The primary metabolites from fructolysis are produced in liver and secreted into system circulation, directly affecting tissue and organ functions; among these free fatty acids (FFA), uric acid (UA) and lactate play central roles in inducing insulin resistance in systemic and local tissue and organ, as well as causing reactive oxygen species (ROS) overproduction. These dysfunction events consequently lead to secretion of indirect dangerous factors, such as inflammatory cytokine, adiponectin, leptin and endotoxin. These indirect adverse factors give rise to inflammatory response, lipid accumulation, and endothelial dysfunction in local tissues and organs, in addition to the appetite disturbance for food intake, further aggravating the metabolic burden of fructose (summarized in Figure 1). Discussion of these direct and indirect adverse molecules in circulation helps us to uncover the clues for tissue and organ function disturbance and their correlation (Table 1). These adverse effects of high fructose consumption remind us to be cautious about excess fructose intake in our daily diet. More importantly, relevant government departments should make policies about the quality standard and safety of food additives to improve supervisions.


    Bir diğer farklı çalışmamızda ise uzun süreli yüksek fruktoz alımının tip2 diyabete varan rahatsızlıklarla sonuçlanabileceğini görüyoruz;
    On the other hand, observations from numerous mechanistic studies in cells, animals, healthy volunteers, and patients clearly demonstrate that fructose has lipogenic potential. Hepatic fructose metabolism rapidly produces gluconeogenesis and lipogenesis precursors, while intermediary fructose metabolites also act as nutritional regulators of the major transcription factors that control these pathways. Accordingly, fructose ingestion increases plasma triglyceride levels and high-fructose diets promote hepatic DNL [46,54,55]. Hepatic DNL is an important contributor to intrahepatic lipids in human NAFLD, suggesting that long-term fructose overconsumption may promote mechanisms that drive NAFLD development. Moreover, the overall evidence linking increased fructose intake to hepatic insulin resistance, increased uric acid concentrations, and NAFLD severity/progression is more convincing.

    Finally, we are confident that a deeper understanding of the cellular mechanisms governing hepatic fructose metabolism will reveal novel targets for NAFLD/NASH, hypertriglyceridemia, and hepatic insulin resistance/type 2 diabetes. tileshop (2).jpg


    Bambaşka bir araştırmada ise yüksek fruktoz tüketiminin vücut yağına rahatlıkla dönüşebildiği saptanmış.
    In comparison to calorically-equivalent consumption of diets containing glucose, prolonged consumption of diets containing fructose (11 weeks) increased BW and body fat deposition. Similarly, Bremer et al.50, found that healthy middle-aged rhesus macaques experienced significant increases in BW and adiposity when fed 30% daily energy intake from fructose for 1 year despite minimal changes in calorie intake (3%). These results are also similar to animal studies in which increases in fat deposition and liver mass were observed when rodents were fed fructose compared with other purified monosaccharides; however such interventions were unmatched for calorie intake51,52. Furthermore, studies in humans confirm that fructose, but not glucose (when provided as 25% of energy requirements), in the context of an energy-balanced diet increases de novo lipogenesis and visceral adiposity along with dyslipidemia, decreases insulin sensitivity10,12 and decreases in fat oxidation53. Curiously, in human studies that use isocaloric diets with subjects in energy balance (i.e., equal energy intake and expenditure), observed no overall effects of fructose in BW gain20,21. However, it is worth mentioning that such interventions in humans tend to be of very short duration (up to 4 weeks), so it is not clear whether such null effects on BW will persist in longer term interventions. In the present study, we addressed this question by using a more prolonged intervention (11 weeks) which allowed us to assess the long-term effects of fructose intake. This is also more relevant for humans since the ultimate goal is to clarify the role of fructose consumption in the obesity epidemic.

    5 dakikada bulduğum ve sadece pubmedten bile kolayca bulunabilecek araştırmalar bunlar. nasıl denk gelmedin daha önce bilmiyorum artık :)yüzlercesi daha var tartışmak yerine girip kendin okuyabilirsin zaten.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4403227/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409674/
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5622741/

    Ayrıyetten fruktoz benim kan davalımmış gibi gözüküyor bu konuda. Lakin hala kendimi anlatamadığımı düşünüyorum.

    Ben meyve düşmanı biri değilim ve meyve sağlıksızdır demiyorum. Elbetteki kalori açığı devam ederken 1 adet yeşil elma sizi obez yapmaz, yapamaz.
    Benim anlatmak istediğim sıkı bir diyet uygulayacak ve bir an önce hedefinize varacaksanız gereksiz şeker alımı yapmayın demek!
    Bu mantıkla ilerlersek günde 15gr zeytinyağıda sizi yağlandırmaz ancak hedefinizden uzaklaştırır. Ben böyle dediğim için zeytinyağı zararlı mı? Günlük makroların çerçevesinde yağınıda, karbonhidratınıda tüket tabi ki!. Ancak günlük alman gereken şeker 50gr ise ve sen fruktozda olsa 100gr alıyorsan ve yulafından, pirincinden kısıyorsan bu seni hedefinden uzaklaştırır. Gayet mantık çerçevesinde anlattığımı düşünüyorum artık kendimi. Lütfen bana meyve sağlıksızdır diyeni keserim ulan diyerek gelmeyin artık. Benim öyle bir iddiam yok. Yukarıda ise meyve sağlıksızdır diyen araştrmaları değil, yüksek fruktoz alımının arkadaşların anlattığı gibi masum olmadığını gösteren araştırmalar koydum. Lütfen böyle bilin ve sağlıcakla kalın! İyi geceler.
    --- Mesaj birleştirildi, 11 Eylül 2018 ---
    Ayrıyetten attığınız çalışmalar günlük kalori limitinin içinde yapılan fruktoz alımlarını gösteriyor. Bunu belirtmeyi unutmuşum. Benim anlatmaya çalıştığım şey ise 2000 olan kalori ihtiyacının tamamını aldın ve oturdun 250 kalorilik meyve yedin diyelim. Bu 250 kalorilik meyve seni yağlandırı yani bunu hepimiz biliyoruz zaten?????
     
    Son düzenleme: 11 Eylül 2018
  7. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    80FF67E4-A284-45C1-9251-C4D70D1CC72A.jpeg

    Mesajınızda yaptığınız çeviri ile google translate çevirisi aynı.

    Eklediğiniz yayınlar ise konudan bağımsız. Çünkü benim eklediğim yayınlarda yağ yakım döneminde orta düzeyde fruktoz alımından veya 2-3 porsiyon meyve tüketiminden bahsediyor. Rizkalla'nın 2010 yılındaki çalışmasında belirttiği 50 grama kadar olan fruktoz alımından söz ediliyor yani. Ancak sizin gönderdiğiniz yayınların hepsinde yüksek fruktoz tüketimi diyor. Kendiniz de söylemişsiniz. Nasıl yağın uygun miktarda tüketilmesi faydalı iken, yüksek miktarlarda tüketimi zararlı olabiliyorsa fruktozun da öyle. Bunun aksini iddia eden olmadı zaten. Ancak bir elmanın yağlandıracağından söz edip sonrasında buna kaynak göstermeyip, pubmed taramasıyla "yüksek fruktoz tüketiminin zararları"na ait yayınlar sunmanızı anlayamadım.
    Ayrıca daha önceki mesajlarımda yaptığım çeviriler ve yazdıklarım mevcut dönüp bakabilirsiniz. Teşekkürler, size de iyi geceler.
     
  8. Dracarys17
    Offline

    Dracarys17 Üye

    Katılım:
    23 Mart 2016
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Sözlük kullanarak çevirdim tabi ki! akedemik ingilizce olan bir makaleyi birebir türkçeye çevirecek kadar ne türkçem ne ingilizcem ne de vaktim var malesef.
    Konudan bağımsız olduklarını düşünmüyorum çünkü konumuz istemediğim halde fruktoza gelmiş bulunmakta ve fruktozunda kalori içeren ve sindirim sistemimiz tarafından emilebilen bir şey olduğunu bilmemiz gerekiyor diye düşündüm. Bakın kalorik sınırlar içerisinde sabahtan akşama kadar nutella tüketirsekte vücut yağı kazanmayıp kaybederiz. Zaten olayın kaloride olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim en başından beri anlatmak istediğim şey günlük kalorinin tamamını alıp "zarar gelmez yauv şöyle buz gibi bir karpuz yiyeyim, bal kaşıklayayım" demekte.

    Bir elma yağlandırır derken en yukarılarda ve ilk sayfada bulunan ulaire isimli kişinin elmada 20gr şeker vardır ne olacak demesine esprili bir dilde göndermeydi. bunu anlarsınız diye düşünmüştüm fakat kendimi ifade edememişim. her gün kalorik ihtiyacının fazlasında olupta alınacak 80 kaloriyi baz alarak söyledim. Çok basit bir matematik işlemi yaptım ve yılda 4kg fazladan kilo olarak belirledim zaten. Bir dilimden bir şey olmaz gibi söylenmesine esprili dilde 4kg alırsın yılda dedim sadece bu.

    Tabiki gün içerisinde ve özellikle kalorik sınırlar içerisinde bir elma yağlandırmaz. bir kaşık nutellada, bir porsiyon tavuk gögsüde kaloriyi aşmadığımız sürece yağlandırmaz bunun farkındayım zaten.
     

Sayfayı Paylaş