Bugün 10. gününe gelen kalori takibimin sonuçlarını almaya başladım. Beslenme planımı değiştirmeme neden olan konuşmayı geçtiğimiz günlerde burada da paylaşmıştım. Bugün aynı hoca "Kütle kazanmışsın, maşallah" deyince motivasyonum ve moralim oldukça arttı. Antrenman günlerinde 4100-4200 kcal aralığında, off günlerde ise 3700-3800 kcal aralığında kalori alımı yapıyorum. Sağlıklı yağ tüketimim arttı. Badem ve ceviz gibi kuruyemişlerden ve fıstık ezmesinden faydalanıyorum. Şu an yaptığım bu değişiklikler olumlu sonuç vermeye başladı gibi gözüküyor. Okulum açıldıktan sonra güne daha erken başlayacağım için kalori alımımı daha da yukarı çekebilirim.
Bugün güzel bir göğüs & karın antrenmanı yaptım. Enerjim yerindeydi. Detaylar şu şekilde:
1.Gün
Göğüs
- Incline Barbell Bench Press 10-8-7-6 (80 kg, 100 kg x3)
- Incline Dumbbell Fly 10-8-8-10 (16'şar kg, 18'er kg, 16'şar kg x2)
- Bench Press 10-8-7-6 (100 kg, 110 kg x3)
- Chest Dips 8-8-8 (+30 kg, +34 kg x2)
- Dumbbell Pullover 10-10-8-10 (28 kg, 32 kgx3)
Karın
- Cable Crunch 16x5 (27 kg, 33 kg, 36 kg, 39 kg, 42 kg)
- Hanging Leg Raise & Hanging Knee Raise & Up to the Sky 10 & 10 & 10, 8 & 8 & 10 x 3 (Vücut ağırlığı ile)
Antrenman Notları
- Geçen haftaya göre ağırlık artışı var, partnersiz çalıştığım için kiloları maksimumun altında çalışıyorum. Özellikle Bench Press'lerde partnersiz çalışmam kiloları doğrudan etkiliyor.
- Incline Dumbbell Fly'da sol omzumda rahatsızlık hissettiğim için çalıştığım kiloları sınırladım. 6-8 kg daha ağır çalışmak için sakatlık riskini göze almadım.
- Chest Dips'i de 4 set yapacaktım fakat bir hocamla set arasında laflarken set sayısını şaşırdım. Chest Dips'te ağırlık aldığım için tricepslerimi de ciddi derecede hissediyorum fakat bu benim için bir sorun oluşturmuyor.
- Muammer hocanın vazgeçilmezi Pullover'ı yapmaya devam ediyorum. Son hareket olarak antrenmanıma çeşitlilik katıyor.
- Karın antrenmanımda, özellikle Cable Crunch'ta gücüm yüksekti. İkinci hareketimde ise barfiks barına asılırken tutuş yüzünden zorlandım.
Birkaç kere üzüm suyu ve vişne suyu bulamadığım için elma suyunu denemek zorunda kalmıştım. Tadı bana gerçekten kötü gelmişti. Zevkler kişiden kişiye tabi ki değişir fakat daha üzüm suyundan memnun olmayan görmedim tat olarak. Üzüm sularını stoklamanı tavsiye ederim. Çevredeki marketlerin bütün stoklarını ben tüketiyorum, büyük ihtimalle her gece evde parti yaptığımı düşünüyorlardır.