Jacklifter
Üye
Veganlığı seçmemin nedeni, insan olarak diğer hiçbir hayvanı sömürmemizin anlamı ve mantıklı bir açıklaması yoktur. Hayır, etçil değiliz öyle olsaydı avlanır ve çiğ yerdik; hayır süt içmezsek kemiklerimiz erimez aksine süt eritir ve hayır et yemezsek kas sistemimiz çökmez. Bu kişisel bir tercih; ancak et yemeyi kişisel bir tercih olarak görmüyorum ve barışçıl yaşamanın altın kuralıdır. Tabiki her vegan malesef bilinçli değil ancak hayvanları sömürmeden de 'kas yapmak' mümkün!
Bu konuda sorularınız ya da merak ettikleriniz olursa seve seve yanıtlarım.
Merhaba Gülce,
Bence biraz kendin ile çelişmiş sin yukarıda yazdıkların ile. Veganlığın bir tercih olduğunu söylemişsin ve etçil olmadığımızı eklemişsin. Etçil değiliz tabii ki, hepçiliz insan türü olarak. Veganlığı etik bir tercih olarak gören herkese saygı duyuyorum, ama olay sağlık ve performansa gelince iş değişiyor. İnsan genomunun etrafında geliştiği bir beslenme türünü reddetmek bana pek mantıklı gelmiyor. Atalarımız, paleolitik devirde avcı-toplayıcı değiller miydi? Homo-Habilis'den, Homo-Sapiens'e geçiş sürecinde beslenmemiz nasıldı ve bu beslenme türü bize ne gibi faydalar sağladı?
Başlık sahibinin izni de olursa bu konuyu burada tartışalım, hem ben veganlık hakkında bir şeyler öğrenmiş olurum, sende bana daha zor sorular sorarsan araştırmak zorunda kalırım.