evolution57
Üye
Tebrik ederim Lethe. Dergiyi dört gözle bekliyorum.
Şubat ayındaki ödül sizin salondu, şans yokmuş..
Lethe, triceps konusunda sana danışmak istediğim bi konu var, yeni programımla beraber kolu tek gün olarak çalışıyorum triceps-biceps şeklinde, eğer yanlış hatırlamıyosam close grip bench'in önemini dile getiriyodun ya da senin üzerindeki etkisini diyelim o sebepten dips yerine programıma dahil ettim.
Close grip bench press 12-10-8-6
Overhead Lying triceps ex. 12-10-9-8-8 (İnc. sehpada yapıyorum daha etkili geliyor bana ne düşünürsün ?)
Reverse Pushdown 12-10-8-8
Barbell Curl 12-10-8-8
İnc.Dumb.Curl 3x10
Concentration Curl 3x10
Close grip'i dediğim nedenden programa koydum bildiğim kadarıyla lateral head'e vuruyor dips'in yerini tutar mı ? Skull'un overhead versiyonu İnc.te bana etkili geliyor ne düşünürsün ya da denedin mi diye sorayım ve son olarak şu an üniversite okuduğum şehirde devam ediyorum salona burdaki bar çok küçük dolayısıyla reverse pushdown yapamıyorum rahatsız edici ve zor oluyor tutuşu açısından tek elle de aynı verimi alamadığımı düşünüyorm belki çift el alıştığımdan dolayı, rope pushdown veya v-bar pushdown mu koysam diyorum medial'i es geçmiş olacağım ama mezuniyetime 3 ay gibi bi süre kaldı ve en azından verimli geçeceğini düşündüğüm egzersiz yapayım diyorum imkanlar dahilinde, kısaca biceps programımı da yorumlayabilirsen çok sevinirim. (7.ayımdayım sporda düzenli olarak)
sırt bicpeste sırt sonrası biceps çalışırken ağılık kaybı yaşadınmı ?
veya güç düşüklüğü hissettinmi?
Aslında çektiğiniz "Single Side Lateral Raise" videosunu birazını da yandan gösterseymişsiniz çok iyi olurmuş. Nacizane bir tavsiye. Çünkü çoğu kişi lateral hareketlerde ön kol - kolun açısal farklılığını ve kolun vücudu olan postürünü bilemeyebiliyor.
Bir anatomist bakış açısı![]()
Laterali extra olarak lying yapmanızın nedeni nedir?