O değil de Gülce Standing barbell presste benden daha fazla ağırlık kaldırıyor. Vallahi helal olsun. Utandım.

Berkay şanslısın

İyi çalışmalar takipteyim.
Mesajla da alakalı olarak bugünkü bacak antrenmanından bir fotoğrafla başlıyorum o zaman
Dün biceps-triceps, bugün ise bacak antrenmanımız vardı. Sadece biceps & triceps çalıştığım antrenmanları özlemişim. Göğüsten sonra triceps ve sırttan sonra biceps çalıştığımız programdan pek verim alamadım. Tekrar kol günlerine başlamak iyi sonuç verecektir.
Dünkü kol antrenmanından sonra Berkay'ın yarışma fotoğraflarını da çektik. Bir aksilik olmazsa yarın oylamaya girecek. Oylamaya girdiğinde tekrar desteğinizi isteyeceğiz. Önce Berkay daha sonra da Gülce'nin alacağı birinciliklerle moral ve motivasyon kazanacağız.
4. Gün
Biceps
- EZ Barbell Curl 12-12-10-10 (32.5 kg, 37.5 kg, 42.5 kg x 2)
- Incline Dumbbell Curl 12-12-12-10 (12'şer kg x 3, 14'er kg)
- Cable Hammer Curl 12-12-12-10
- High Cable Curl 12-12-12 (10'ar kg)
Triceps
- Close Grip Bench Press 12-12-10-10 (60 kg, 80 kg, 90 kg x 2)
- Skullcrusher 12-12-10-10 (27.5 kg, 32.5 kg, 37.5 kg, 42.5 kg)
- Cable Triceps Extension & Rope Down 12 & 12 x 3
- V-Bar Pushdown 12-12-12
Bacak antrenmanlarımda geçtiğimiz haftalarda güç düşüşü yaşıyordum. Romanian Deadlift dışında eski gücüme yaklaştım. Squat'ta eskiye kıyasla daha derine indiğim için eski kilolarımla aramda farklar var, normal fakat Romanian Deadlift'te 6 tekrar 140 kg görmüşken, şu aralar 110 kg 6 tekrarda zorlanıyorum. Birkaç haftadır Romanian Deadlift performansımda düşüş var. Gelecek haftalarda artacağını umuyorum.
Bugün Berkay ile ortak olarak Grenade 50 Calibre aldık. Daha önce NOX ürünü olarak sadece Assault denemiştim ve pek bir etkisini görememiştim. İkinci NOX denememde nasıl sonuç alacağım merakla bekliyorum.
5. Gün
Bacak
- Serbest Squat 15-12-10-8-6 (60 kg, 100 kg, 110 kg, 120 kg)
- Romanian Deadlift 12-10-6-6 (60 kg, 80 kg, 100 kg, 120 kg)
- Dumbbell Walking Lunge 16-14-14-14 adım (22'şer kg)
- Leg Extension 12-12-12-12 (40'ar kg, 45'er kg x 3) * Her set farklı ayak konumu
- Single Leg Curl 12-12-12 (50 kg, 55 kg, 60 kg)
- Smith Machine Calf Raise 5 x Maksimum (50'şer kg takarak)
merhaba öncelikle başarılar dilerim gerçekden güzel bir günlük olmuş. Ama benim müsadenizle 1 sorum olucakdı ben bodye yeni başladım sayılır bu ayın 7 sinde 2. ayım bitiyor. İlk başladığım zamanlarda kaslarım ağrıyordu ama şimdi bazı kaslarımn dışında ( triceps, göğüs vs.. )
ağrı olmuyor örneğin bicepslerde ağırlıklarıda arttırmama rağmen bi ağrı olmadı. Bunun sebebi kaslarımın gelişmiyor olmasımıdır yoksa kaslarım alıştığından dolayımı ağrı olmuyordur veya başka bir sebepmi vardır yani kötü birşeymidir cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Kaslar bir süreden sonra antrenman programına adapte olur ve tepki vermemeye başlar. Başta olan ağrıların ağırlık artışı olmasına rağmen şu an olmamasının sebebi büyük ihtimalle bu. Program değişikliği vücudu şaşırtacaktır.
Her antrenmandan sonra kas ağrısı olmaması kasların gelişmediği anlamına gelmez. Çok iyi beslenme ve dinlenme düzeni toparlanmayı hızlandırır. Bunun yanında belirli bir süreden sonra vücut bu aktiviye düzenine adapte olduğu için kas ağrılarını yakalamak giderek zorlaşır fakat yukarıda da dediğim gibi kas ağrısı olmuyorsa kaslar gelişmiyor demek doğru olmaz.