"Bu vücut steroidsiz olmaz" dediklerinde biz
Antrenmandan bahsetmeden önce ciddi derecede önem verdiğim bir konudan bahsedeceğim. Forum üyelerinin büyük kısmında olan, insanların potansiyellerini küçümseyen bakış açısını ve belirli seviyedeki bütün vücutların "steroid" olmadan yapılamayacağını zanneden zihniyeti değiştirmeye çalışacağım.
Bu günlüğü takip edenlere sesleniyorum. Sizi basmakalıp düşüncelerle sınırlandıran insanlara kulak asmayın. Herhangi bir kişiyi yakından tanımadan, onun özel hayatını bilmeden, günlük hayatta nasıl bir düzeni olduğu hakkında fikri olmadan, imkanlarını bilmeden, genetik potansiyelini göz ardı ederek "Steroid almadan böyle vücut olmaz", "Bu adam steroid almıyorsa ben de bir şey bilmiyorum" diyenlere gülüp geçin. Böyle insanlar bir şeyler bildiklerini zanneden en büyük cahillerdir ve kaybetmeye mahkumdurlar. Farkında olmadan sizin de hedeflerinizden uzaklaşmanıza sebep olurlar. Başka konularda da söyledim, tekrar söylüyorum, bu sporu hayatınızın baş köşesine koymuşsanız, beslenmesinden dinlenmesine her şeyi bu spora göre şekillendiriyorsanız, imkanınız varsa ve vücudunuz genetik olarak da bu spora uygunsa hedeflerinize ulaşamamanız için hiçbir sebep yok.
Yukarıdaki sözün altını kendi yaşadıklarımı anlatarak dolduracağım. Bu spora 2011 Ağustos'unda başladım, spora başladığımda uzun boylu ve zayıf bir adamdım. Klasik bir ektomorftum. İlk aydan sonra önce Men's Health (Artık çok hafif geldiği için uzun süredir okumuyorum), daha sonra da Muscle & Fitness ve Flex okumaya başladım. Muscle & Fitness'ın bir sayısında kapakta Murat Tavman'ı gördüm. O gün Murat Tavman benim idolüm oldu. O an Murat Tavman'ın fiziğine değil ulaşmayı, yaklaşmayı bile hayal edemiyordum. Geçen zaman içerisinde bu spora verdiğim emek giderek arttı. Önce internette araştırma yapmaya başladım, bu foruma üye oldum. Bilgilendikçe beslenme düzenimi iyileştirdim. Daha sonra antrenmanlarıma kendim şekil vermeye başladım. İlerledikçe yanımda yemek götürmeye başladım. Şimdi ise sadece kendi hazırladığım yemekleri yiyorum, beslenme düzenimse tamamen sayısal verilere dayalı. Bütün bunları yapım da ne mi oldu ? Dergi kapağına bakıp iç geçirdiğim zamanlardan aşağıdaki fotoğrafa geldim.
Şimdi beni hiç tanımayan, bu süre içerisinde bu spor için neler yaptığımı bilmeyen insanlar benim bu emeğime oturdukları yerden "Steroid olmadan olmaz" diyecekler ve ben buna saygı duyacağım öyle mi ? Kusura bakmayın ama böyle insanlara saygı falan duymuyorum. Tekrar kusura bakmasınlar ama "hiçbir şeyden anlamıyorlar".
Zaman zaman forumdaki paylaşımlarımı gören bazı üyeler "İdolüm sensin" diyorlar ve inanın bu beni çok gururlandırıyor. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum ki bu insanlar beni idolleri olarak görüyorlar. Yaptığım antrenmandan yediğim şeylere, kullandığım supplementlerden kaldırdığım kilolara kadar burada fotoğraflarla, videolarla paylaşıyorum. İnsanlara bir şeyler katmaya çalışıyorum. Beni ve günlüğü takip eden herkese göğüsümü gere gere tekrar şunu söyleyebilirim, tüm bunları doğal olarak da yapabilirsiniz. Bunları yaparken neler uyguladığım en ince detayına kadar günlükte yazılı.
Bu kadar paylaşıma rağmen siz hala "Kesin steroid alıyor da yapıyor" diye inat ediyorsanız kusura bakmayın ama sizin için daha fazla yapabileceğim hiçbir şey yok.
Son olarak bugünkü antrenmanımızı da yazıp bu uzun mesajı bitiriyorum, umarım yazdıklarımı sıkılmadan okumuşsunuzdur.
1. Gün
Göğüs
- Bench Press 12-10-8-10 (80 kg, 100 kg, 120 kg x 2)
- Incline Dumbbell Press 12-10-8-6 (36'şar kg, 40'ar kg x 2, 42'şer kg)
- Incline Cable Fly 12 x 4 (10'ar kg, 12.5'ar kg, 15'er kg, 12.5'ar kg)
- Chest Dips 12 x 4 (Vücut ağırlığıyla)
- Pectoral Fly Machine 15-12-12 (75 kg, 80 kg, 85 kg)
Karın
- Incline Dragon Flag 5 x Maksimum
- Decline Sit Up 4 x 12 (Vücut ağırlığı ile x 2, 10 kg alarak x 2)
teşekkürler cevap için

haftada kaç gün çalışıyorsun hangi günler off hangi günler onn olarak çalışıyorsun ?
Pazartesi ve Perşembe günleri off yapıyorum (Perşembe günleri spinning dersine katılıyorum). Salı göğüs ve karın, çarşamba sırt, cuma omuz ve karın, cumartesi biceps ve triceps, pazar günü ise bacak çalışıyorum. Şu ana kadar en verim aldığım sistem bu oldu.