Berkay Türkkan Antrenman Günlüğü # 4.Sene # Ektomorf

Tadı iyi degilse al şekersiz bir fıstık ezmesi koy ye kardeş : ).Yemek zor geliyorsa tatlandırmak için en iyi şey sıfır şeker,fıstık ezmesi olabilir.

5. Gün

Bacak

- Squat 12-10-10-7 (80 kg, 100 kg, 120 kg, 140 kg)
- Romanian Deadlift 12-10-8-5 (60 kg, 80 kg, 100 kg, 120 kg)
- Dumbbell Walking Lunge 16 adım x 4 (22'şer kg, 26'şar kg, 30'ar kg, 34'er kg)
- Leg Extension 4 x 12 (45'er kg, 50'şer kg, 55'er kg, 60'ar kg)
- One Leg Curl & Seated Leg Cur (50'şer kg, 55'er kg, 75 kg, 85 kg) (Her makinede 2'şer set)
- Calf Press on The Leg Press Machine 4 * Max. (195 kg x 4)

Spinning gününden sonra sağ dizimde hafif bir ağrı başlamıştı. Onun verdiği rahatsızlık yüzünden kiloları biraz düşürerek Squat yaptım. Glukozaminim 5 gün önce bittiği için mi, yoksa spinningde dizliklerimi takmadığım için mi oldu bilmiyorum ama dizimi riske etmedim.

Romanian Deadlift'te de kendimi güçlü hissetmedim nedense bu hafta da. Hiç strap kullanmadan 120 kg'a kadar çıktım. Son sette 5 tekrar yapabildim tutuşumun gitmesi yüzünden. Romanian Deadlift'te kesinlikle strap kullanılmalı.

Walking Lunge yine her zamanki gibi en çok zorlandığım ve en çok hissettiğim hareket oldu. Ah bir de şu sağ dizimdeki açı kayması olmasa neler yapacağım bu harekette. Walking Lunge'a ilk başladığım zamanlar 30 ve üzeri hayal gibi geliyordu ama 34'le çalışmaya başladık bile.

Leg Extension'da geçen hafta 45 ile başladığımızı zannedip yine aynı kiloyla başladım. Gelecek hafta 50-55 ile başlayıp maksimum kiloma doğru artırmaya devam edeceğim. 60 kg ile yardımsız 12 tekrar çıktı bu hafta.

Seated Leg Curl makinesi başlangıçta dolu olduğu için 2 set One Leg Curl makinesinde çalışmak zorunda kaldık.

İlk kez Calf Press'in bütün setlerini maksimum makinenin maksimumunda çalıştım. Yarına güzel tepki alacağımı düşünüyorum. Ayrıca ilk kez bir set Donkey Raise denedim, formunu biraz daha detaylı araştırıp gelecek hafta birkaç set, daha yüksek ağırlıklarla deneyeceğim. Sırtıma kız arkadaşımı alarak denedim bugün, hafif geldi.

Tad olarak nasıl diye sormak istiyorum ben de ? :)
hakikatten tadı nası :D
Açıkçası alışana kadar biraz garipsiyor insan tadını. Uzun süredir kahvaltımda bulundurduğum için çok rahat bir şekilde içiyorum artık, tadı kötü gelmiyor.

Tadı iyi degilse al şekersiz bir fıstık ezmesi koy ye kardeş : ).Yemek zor geliyorsa tatlandırmak için en iyi şey sıfır şeker,fıstık ezmesi olabilir.

Fıstık ezmesi koyup blenderdan geçirince daha sonra kabı temizlemesi uğraştırıyor biraz, bütün kap yağ oluyor. Fıstık ezmesi koyarken sonrasını da düşünmek lazım o yüzden :)

bench press videonuzu izledim de aklıma bişey takıldı. dirseklerinizi kitlemiyorsunuz kaldırınca doğrusu bu mudur?

Evet dirseklerin kitlenmemesi gerekli, özellikle ağır kilolarda bütün yükü dirseğe bindiriyor ve eklemler için zararlı.

Geçenlerde sırt antrenmanımda High Row'dan istediğim verimi alamadığımı söylemiştim. Geçen antrenmanda çektiğimiz videoyu göstermek istiyorum. Sehpanın konumu sizce nasıl ? Daha sonradan videoyu izlerken farkettim. Hareketi daha yavaş yapabilirmişim.

NOT : Videonun başındaki kısmı özellikle kesmedim. Ayağa kalkmadan, oturduğum yerden uzanmaya çalışınca ilginç şeyler olmuş :)

Konuyla alakası yok ama insanları bilgilendirme konusunda hevesini görmek mümkün olduğu için bir sorum olucak :)

6aydır çat pat bir şeyler çabalıyorum,protein tozu almaya karar verdim ve hardline3matrix aldım hocamın tavsiyesiyle.

Şimdi sorum şöyle ki hoca günde 2.5 servis al dedi antreman günlerinde off günlerinde de 0.5 servis.Zaten 3matrix 52 servis , bu şekilde kullanırsam 2 haftada bitecek. Ve 1 servis 44 gr içerisinde 35gr protein mevcut.E ben günde 2.5 servis alırsam bu 87.5gr protein demek olucak 70 kilo için zaten günlük 140gr doğal şekilde protein alıyorum birde bu gelirse ekstra şekilde çok fazla olmaz mı ?

Bunu senin ileriye taşıdığını düşündüğüm için sormak istedim . Günlük kendime protein miktarı belirleyip ona göre alsam nasıl olur mesela ?

1. Gün

Göğüs

- Incline Bench Press 12-12-10-8-6 (60 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, 110 kg)
- Incline Dumbbell Fly 4 x 12 (14'er kg, 16'şar kg, 22'şer kg x 2) (2 set dirsekleri çok az kırarak, 2 set kırarak)
- Flat Dumbbell Bench Press 12-10-8-6 (36'şar kg, 40'ar kg, 44'er kg, 50'şer kg)
- Cable Crossovers FST-7 (30 saniyedinlenerek) (15'er kg x 3, 12.5 kg, 10 kg x 3)

Mide

- Incline Dragon Flag & Incline Abs-scissors & Decline Sit-up & Captain's Chair Leg Raise 5 set

Incline Bench Press'te daha önce bahsettiğim sağ-sol dengesizliğini hissetmedim. Temiz tekrarlarla, temiz setler oldu. Verim aldım.

Incline Dumbbell Fly'da ilk 2 setten daha fazla verim aldım önceki haftalara kıyasla. Son 2 sette daha ağır kilolarla dirsekleri daha fazla kırarak çalışıyoruz. Hangisi doğru hala emin değiliz.

Flat Dumbbell Bench Press'i 2 hafta önce yaptığımızda daha iyi bir gerilme hissetmiştim ama bu hafta da güzel geçti. Son sette video çektik, elime geçtiğinde burada paylaşacağım.

FST-7 Cable Crossovers'da set arasını azaltarak kiloyu artırdık. Son sete kadar aynı kilo ile gidemedik tabi. Bazı setlerde tekrar sayıları, bazı setlerde kilolar düştü.

Mide antrenmanındaki üçlü setin sonuna bir de Captain's Chair Leg Raise ekledik bugün. Bitirici oldu, üçlü sete alışan karın kaslarıma iyi geldi. Biraz daha zorlamam gerek artık.

Konuyla alakası yok ama insanları bilgilendirme konusunda hevesini görmek mümkün olduğu için bir sorum olucak :)

6aydır çat pat bir şeyler çabalıyorum,protein tozu almaya karar verdim ve hardline3matrix aldım hocamın tavsiyesiyle.

Şimdi sorum şöyle ki hoca günde 2.5 servis al dedi antreman günlerinde off günlerinde de 0.5 servis.Zaten 3matrix 52 servis , bu şekilde kullanırsam 2 haftada bitecek. Ve 1 servis 44 gr içerisinde 35gr protein mevcut.E ben günde 2.5 servis alırsam bu 87.5gr protein demek olucak 70 kilo için zaten günlük 140gr doğal şekilde protein alıyorum birde bu gelirse ekstra şekilde çok fazla olmaz mı ?

Bunu senin ileriye taşıdığını düşündüğüm için sormak istedim . Günlük kendime protein miktarı belirleyip ona göre alsam nasıl olur mesela ?

Başlangıç için farklı bir ürün tercih edilebilirdi. Ürünün içeriğine baktığımda kreatin de olduğunu gördüm. Wheylere kreatin eklenmesini mantıklı bulmuyorum açıkçası.

ON Gold Standard Whey gibi, içinde kreatin olmayan, porsiyonu daha düşük (Bir porsiyonunda 24 gram protein), servis sayısı daha fazla bir ürün tercih edilebilirdi. 3Matrix'e göre karbonhidrat ve yağ miktarı da düşük.

2.5 ölçekle başlamak fazla bana göre. Antrenman sonrası bir ölçek alman yeterli olacaktır. Dolu dolu 1 seneyi bitirdiğinde başka eklemeler de yapabilirsin.

Şu anki durumunda kilogram başına 2 gram protein yeterli olacaktır. Kilo almak gibi bir hedefin varsa proteinin yanında karbonhidrat miktarına dikkat etmelisin. Çoğu kişi bu hataya düşüyor, proteine takılıp karbonhidrata gereken önemi vermiyor.

Başlangıç için farklı bir ürün tercih edilebilirdi. Ürünün içeriğine baktığımda kreatin de olduğunu gördüm. Wheylere kreatin eklenmesini mantıklı bulmuyorum açıkçası.

ON Gold Standard Whey gibi, içinde kreatin olmayan, porsiyonu daha düşük (Bir porsiyonunda 24 gram protein), servis sayısı daha fazla bir ürün tercih edilebilirdi. 3Matrix'e göre karbonhidrat ve yağ miktarı da düşük.

2.5 ölçekle başlamak fazla bana göre. Antrenman sonrası bir ölçek alman yeterli olacaktır. Dolu dolu 1 seneyi bitirdiğinde başka eklemeler de yapabilirsin.

Şu anki durumunda kilogram başına 2 gram protein yeterli olacaktır. Kilo almak gibi bir hedefin varsa proteinin yanında karbonhidrat miktarına dikkat etmelisin. Çoğu kişi bu hataya düşüyor, proteine takılıp karbonhidrata gereken önemi vermiyor.

Hocanın tavsiyesine uyduk diyelim ürün tercihinde :)

Karbonhidrata önem veriyorum hatta protein karbonhidrat oranı çok dengesiz kalıyor kalori içerisinde. Birazda o nedenle destek almaya karar verdim. 450gr karbonhidrat 150gr protein çok orantısız kalıyor.

İşin özü servis miktarlarını kendimize göre belirlememizde bir sakınca bulunmuyor,doğru mudur ?

Hocanın tavsiyesine uyduk diyelim ürün tercihinde :)

Karbonhidrata önem veriyorum hatta protein karbonhidrat oranı çok dengesiz kalıyor kalori içerisinde. Birazda o nedenle destek almaya karar verdim. 450gr karbonhidrat 150gr protein çok orantısız kalıyor.

İşin özü servis miktarlarını kendimize göre belirlememizde bir sakınca bulunmuyor,doğru mudur ?

Evet, herhangi bir sakınca yok. Referans değerler üzerinden belirlenen ölçeğe göre tekrar hesap yapılıp protein miktarı hesaplanabilir.

Lethe , takip ettiğime göre göğüsü tek gün çalışıp ve genellikle 5 hareket ile vuruyordun kası. Son ıkı haftadır gördüğüme göre FST 7 uygulayarak 4 harekete düşmüşsün. FST 7 uyguladığın için mi 4 egzersize düştün? Overtraining ihtimalinden dolayı mı?

Son olarak FST 7 yi aynı hafta içerisinde diğer bölgelerde de uygulamayı düşünüyor musun? Olumlu olumsuz yönleri ile düşüncelerini yazarsan sevinirim.

FST 7 yi denemeyi düşündüğüm şu süreç içerisinde düşüncelerini duymak beni memnun edecektir.

Lethe , takip ettiğime göre göğüsü tek gün çalışıp ve genellikle 5 hareket ile vuruyordun kası. Son ıkı haftadır gördüğüme göre FST 7 uygulayarak 4 harekete düşmüşsün. FST 7 uyguladığın için mi 4 egzersize düştün? Overtraining ihtimalinden dolayı mı?

Son olarak FST 7 yi aynı hafta içerisinde diğer bölgelerde de uygulamayı düşünüyor musun? Olumlu olumsuz yönleri ile düşüncelerini yazarsan sevinirim.

FST 7 yi denemeyi düşündüğüm şu süreç içerisinde düşüncelerini duymak beni memnun edecektir.

Antrenman partnerim 4 harekete düşürüp değişiklik yapalım dediği için 4 harekete düşürdük aslında. Tek bölge çalışırken 5 hareket ideal buluyorum kendi adıma.

FST-7'ye ilk kez ciddi anlamda yer veriyoruz programımıza ama overtraininge sebep olacağını zannetmiyorum. 1-2 bölgeye daha FST-7 yapılabilir bence.

%100 verimle mi uyguluyoruz bilmiyorum ama FST-7'nin abartıldığı kadar fark yaratacağını hissetmiyorum nedense. Zorluyor kasları, doğru ama bahsedildiği kadar fark yaratır mı şüpheliyim. Denemeden göremeyiz tabi, umarım şaşırtır beni.

2. Gün

Sırt

- T Bar Row 12-12-10-10-8 (Olimpik bar ucuna 40 kg, 50 kg, 60 kg, 70 kg, 80 kg)
- Pull-ups 4 x 12 (Vücut ağırlığıyla)
- One Arm Dumbbell Row 12-10-12 (34'er kg)
- Wide Grip Behind Neck Pulldown & Wide Grip Front Lat Pulldown & Close Grip Lat Pulldown (10 & 10 & 10, 12 & 12 & 12 x 2) (20.5 kg)
- High Row 3 x 12 (35'er kg x 2, 40'ar kg )
- Back Extension 15-12-12-12 (İlk set vücut ağırlığıyla, diğer setler + 10 kg ile)

T-Bar Row'da geçen haftada göre biraz daha hafif başladık. Hareketi nispeten daha yavaş yapıp, tepede beklemeye çalıştım. Daha iyi verim aldım.

Pull-ups'a geçen hafta söylediğim gibi devam ediyorum. Kanatlarda yakaladığıım his de daha iyi önceki şekle göre. Videodaki formda yapıyorum artık.

Dumbbell Row'da kilo artışına gittim ama sonraki setlerde ağırlığı artırmayı unuttum, buraya yazarken farkettim hatta unuttuğumu. Set arasını kısa tuttuk, daha fazla zorlandım.

Muscle & Fitness'dan esinlenerek ikili set olarak yaptığımız hareketi Wide Grip Behind Neck Pulldown & Wide Grip Front Lat Pulldown & Close Grip Lat Pulldown üçlü setine döndürdük. Ağır kiloyla çalışamasak da verimli oldu. Özellikle önkollar ve tutuş için de zorlayıcı oldu.

High Row'u da Pull-up'taki gibi göğüsü çıkararak denedik. Geçen haftalara nazaran daha iyi verim aldım gibi ama hala tam olarak oturtabilmiş değilim hareketi. Barbell Row'lara alıştıktan sonra High Row hafif geliyor belki de, bilemiyorum.

Back Extension'u 3 setten 4 sete çıkararak ve 3 sette ağırlık alarak yaptık. En basit ama en çabuk etkisini gösteren hareketlerden biri kesinlikle.

Birde şu asitlenme ile ilgili suyu alkali yapan pH damlasi varmış o dikkatimi çekti, yeşil çay bayarsa düşünülebilir, denemeyi düşünüyorum Alkazon | Dr. Ayşegül Çoruhlu ile Alkali Yaşam | Diyet – Beslenme – Anti-Aging

Bu ürünü ben de gördüm, hatta MF'nin Ocak sayısını okurken not almıştım bakarım diye. Antrenman partnerimle de bahsetmiştik, o araştırmış sanırım, oldukça pahalıya geliyormuş. Suya karbonat atılarak da benzer etki sağlanabiliyormuş. Hep -muş diyorum çünkü detaylı olarak araştırmadım henüz, yanlış bilgi vermek istemem.

Bu arada günde 1-2 bardak yeşil çaya devam. Hala üzerinde tartışmalar olduğu için 1 bardakla sınırladım gerçi, nadiren 2. bardağa çıkıyorum.

Bu ürünü ben de gördüm, hatta MF'nin Ocak sayısını okurken not almıştım bakarım diye. Antrenman partnerimle de bahsetmiştik, o araştırmış sanırım, oldukça pahalıya geliyormuş. Suya karbonat atılarak da benzer etki sağlanabiliyormuş. Hep -muş diyorum çünkü detaylı olarak araştırmadım henüz, yanlış bilgi vermek istemem.

Bu arada günde 1-2 bardak yeşil çaya devam. Hala üzerinde tartışmalar olduğu için 1 bardakla sınırladım gerçi, nadiren 2. bardağa çıkıyorum.
Dun bir kiz arkadasim soyledi aynısını, suya karbonat at dedi.. Daha sonra biraz arastirdi ve ne olduysa alicam dedi yarin, ondan ozendim valla..

Dun bir kiz arkadasim soyledi aynısını, suya karbonat at dedi.. Daha sonra biraz arastirdi ve ne olduysa alicam dedi yarin, ondan ozendim valla..

Ne kadar suya ne kadar karbonat eklemek gerekiyor ? Tadı nasıl oluyor bir de ?

Fiyat hakkında da bilgi bekliyoruz, fiyatı uygunsa ben de alabilirim. Fiyat/Performans araştırmasını hep supplementler için yapacak değiliz :)

Ne kadar suya ne kadar karbonat eklemek gerekiyor ? Tadı nasıl oluyor bir de ?

Fiyat hakkında da bilgi bekliyoruz, fiyatı uygunsa ben de alabilirim. Fiyat/Performans araştırmasını hep supplementler için yapacak değiliz :)
Şu linki göndermişti. . Yorumlar
Kafama pek yatmadi.. Manken oldugu icin kafayi bozmuş bu işlerle :) Netten baktigimda 48-60 lira arasinda değişken fiyatlar vardi henuz eczaneye bakmadim, muhtemelen bu fiyat aralığındadır..

Oluşumumuzun adı belli oldu, BBG Army. 3'ümüzün isminin ilk harflerinden geliyor (Berkay,Berkay,Gülce). Web sitesi, YouTube kanalı, Facebook sayfası, Instagram ve Twitter hesapları ile aktif olacağız. Hazırlıklarımız sürüyor şu an. Antrenman programları ve videoları, beslenme üzerine bireysel yazılar ve makaleler, hareket anlatım videoları, motivasyon videoları, çeşitli fotoğraflar ve daha bir sürü içerik olacak. Eğlenceyi de eksik etmeyeceğiz aynı zamanda.

Bunların dışında olmasını istediğiniz başka şeyler varsa öneriye açığız. Ufak bir tanıtım olması için geçen bacak antrenmanımızda çektiğimiz Walking Lunge videosunu da paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Bende takipteyim, BBG Army hayırlı olsun çok iyi düşünülmüş.Aynı zaman grubunuzda bayanda olması bayanlarında dikkatini ayriyetten çekicektir.
MF'de oyladım başarılar dilerim ;)

Back
Yukarı