değerli forum üyeleri hepinize saygılar sevgiler aklıma takılan bir noktada sizden yardım istiyorum Bent Over Barbell Row. hareketinde doğru duruş şekli hangisidir yanıtlarsanız sevinirim saygılar
Resimdeki bayanin yaptigi hareket yani pendlay row hem daha guvenli hemde sirta daha cok vurur bende o hareketi yapiyorum tavsiye ederimsiz değerli forum üyelerinden hangi hareketin sırt kasları için daha faydalı olduğunu bulmak için konuya katılım bekliyorum hangi şekilde hareketi yapacağıma daha karar veremedim yarın sırt çalışmam var lütfen ustalardan yardım bekliyorum
Beyler Penday Row= Vücut 90 derece olacak şekilde barın gögse çekilmesidir.Ellerin avuçiçi sizin vücudunuza bakar.barı yukarı çektiğinizde gögsünüze doğru bakar.
Bent Over Barbell Row= Vücut yine 90 derece olacak şekildedir fakat bunda bar göğse değil karna mideye çekilir.
Yani penday row'u penday row yapan vücudun açısı degil barın mideye doğru degil de göğse doğru çekilmesidir.Yani kadının yaptığı hareket bu resimden beri penday mı bent over barbell row mu bunu bilemeyiz.Barı mideye çekerse bent over barbell rowdur.Barı göğse çekerse penday rowdur.Bu kadar basit.