Bench press sonda mı başta mı yapılmalı?

svmszcck

Üye
Bugün göğüs günümdü başta bench press yaptım 8*3 olacak şekilde.Sonra chest press,bench dumbbell press vs. yapmaya çalıştım ama halim kalmamıştı.Fazla ağırlık kaldıramadım bunlarda.Halbuki 2 saat önceden 20 midye yedim(20*2=40gr karbo) sizce sorun nedir? 2 gün öncesinden uykusuz kaldım.Bu kadar etkili midir bu durum bunda?

Beslenmen kötüdür. Sen hiç sonda bench press yapan gördün mü dünyada 1 tane örnek göster :D beslenmeni düzenle antremandan 30 dk önce kahve iç sek nescafe

Genellikle "compound exercises" dedikleri hareketler (Chest press, Squat, Deadlift, Overhead dumbell press vb.) çalışmaların ilk hareketi olarak yapılır. Ağır girmek, tüm gücünü verebilmek, konstrasyon daha da yoğunken vb. sebepleri vardır.

Hayır hayır anlatmak istediğim şu. Göğüs çalıştığın gün ilk hareket mesela bench press, Bacak çalıştığın gün ilk hareket squat ya da omuz çalıştığın gün ilk hareket overhead db. press olması genellikle uygundur.

Peki Bench press ile Chest press'in arka arkaya olması doğru mudur? Çünkü bench pressten sonra gücüm kalmıyor gerçekten de.

midye ? 8*3 bench üstüne hem chest press hem dumbell press yapmak ? kusura bakma ama bence mantıklı degil. bölgeye bir hareket yeter bence.mesela fly press press gibi

Midye'ye neden bu kadar taktınız anlamadım :D Sadece o gün için öğle yemeği olarak yedim.Her bir midyede 2gr karbodan 20*2=40 gr karbo yapar(pilav).Ayrıca midyenin proteini de var.Ha içindeki ağır metaller falan zararlıdır biliyorum.

Yemekle de ilgili olabilir uykusuzlukla da o günkü ruh halinle de ilgili olabilir bunun için net bir şey söylenemez ama bu işin midyeyle yürümeyeceği kesin . Senin bu kadar yorulmanın sebebi gereğinden fazla aynı bölgeyi etkileyen press hareketleri yapman . 3 press hareketini peş peşe yaparsın yapmasına ama yapacağın 3. press hareketinde kullanmak zorunda olduğun kilolar zaten senin gelişimine hiçbir fayda sağlamayacaktir . O yüzden adam akıllı ve sağlam bir maksimum iki press hareketi yeterlidir . Bench Pressi şimdilik en başta ypamalısın ve Chest press - dumbbell press i programından çıkarıp Üst Göğüs için incline dumbbell veya barbell press eklemelisin aksi takdirde yerinde sayarsın

Back
Yukarı