Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

ağır kilo basan herkesi yalancı konumuna düşürmek doğru değil bence elbet atanlarda var ancak

benim şuan spora başlattıgım arkadasım var 4.aydır spor yapıyor 34 cm kolu var bench te 80 kg ile 6 tekrar yapıyor ve 70 kilo bazı kişilerde gerçekten allah vergisi güç oluyor buda bi hediye bence :)

ben 2 yılımı bitirdim 89 90 kiloyum 120 yeni yeni çıkartıyorum beni kıskandırıyor valla

34cm kolla 80 kilo ? Kendimi cidden ezik hissettim 36cm kolum var 60 kiloda bile zorlanıyorum :)

Kasla güç her zaman dogru orantılı olmuyor..Forumda 67 kilo olup 130,140 kg basan var..:)

Ama uzun süreli calışma istiyor tabi..

Üç kuruşa beş köfte olmuyor yani.:)

Mantığım gereği ağır kilo kaldırmadığım için aslında vücut hafife alıştı diyebilirim.O arkadaşlarıma saygılar sevgiler efenim:)

4x8 şeklinde 120 kg basıyorum, ama 1 yada 2 sefer kaldıracak olsan kaç basarsın derseniz 140ı kaldırım, 78 kiloyum, ve kesinlikle steroid kullanmadım .. vücudum hacim yönünden iyidir 90 kg görünümlüyüm..

insanların kasları güçlü olsa bile eklemlerinde güçlü olması lazım, kas taşıyor ama eklem taşmıyor kimi zaman, eklemlerinde güçlü olması gerekiyor ben bunun için GLUCOSAMINE CHONDROITINE MSM isimli eklem ve kıkırdak zorlanmalarında etkili ağrıyı sızıyı azaltan/onaran ürünü kullanıyorum düzenli şekilde bi çok markanın var fiyatı uygun olanlardan bitane elinizde bulunması faydalı olur, faydası büyük tavsiye ederim, kilo arttırımı için vücudu biraz zorlamak gerekiyor...

60 kg 4x10 son setin son 2-3 tekrarı yardımlı boy 1.83 kilo 76-77 öyle bir kaç aylık filan da değilim ama çoğu arkadaşın kaldırdığı ağırlığı görünce şaşırdım, bende kendimi güçlü sanardım

Güçten ziyade kasların harekete alışması meselesi de var sanırım. Ben bir seneyi geçtim en fazla 120 basabiliyorum ama yeni başlayan bir arkadaş 60 basıyor. Bu kesinlikle demek değil ki ben ondan iki kat güçlüyüm. O da düzenli bir sene çalışsın benim geldiğim noktaya gelecektir.

O yüzden bu spor için en geçerli vecizeyi hatırlayalım: VG SABIR İŞİDİR.

Önemli olan nekadar ağır bastığın değil... Nekadar doğru çalıştığın

253144_350160401736857_1379359473_n.jpg

Benim sporda 2.ayım.
Boy:171cm
Kg:77
Kol:36.5

30kgx12
40kgx10
50kgx8
60x4 günümdeysem 6 anca çıkarıyorum.(Bar dahil değil )

Partnersiz 100 kg benim rekorum. Fakat şimdilerde o kuvveti bulamıyorum 65 i bulabiliyorum. Tabi şöyle bişey var yeni gittiğim salonda barın ağırlığı 20 kg dan fazla yani 50 kg tek tarafta durabiliyor siz düşünün artık. Eski salonda 10 kg durdu mu tartıyordu :)

sporda 6.ayımdayım .

ağırlık toplam olarak 65 kg basabiliyorum ancak :(
barı da sayarsak 75-80 vardır sanırım . (smith machine barı )

Ağırlığı şöyle adam gibi artıramadığım hareket.

2.5 sene oldu hala platomu kıramadım. 80-80-86 kg ile 8 tekrar yapıyorum şu anda. Millet yatıp benim girdiğim ağırlıklara giriyor.

Bir miktar off topiğin ardından yine kilo yazacak birisi karşınızda.. : ))

Smith makineden devam ediyorum. Gerçekten güçlü ve güvenilir birisini bulmadan serbest bench biraz tehlikeli..

110kg ile rahat çalışmaya başladım.. Nizami 12 tekrar çıkıyor. Şimdilik normal çalışmaya 110kg ile devam..

Bazende weightlifterci tarafım ağır basıyor ve benchte güç denemesi yapıyorum..

Geçen hafta yaptığım denemede 130kg da tek tekrar hedeflediğimde yardımsız 3 tekrar çıkınca oldukça sevinmiştim.

Bu haftada 130 kg yardımsız tam 5 tekrar yaptım.. 6. tekrarın başlangıcıyla
"ırrgh yardım!!" efektini vermem bir oldu. Ama gerçekten iyi hissettim..

Benchi biraz daha ilerlettim, geçen haftaki denediğim tek tekrarlar aynen şöyle;

120x1
130x1
140x1
150x1 (çok az yardımla)

Yukarıdaki denemeleri yılda 1 veya 2 kez yapıyorum max. kaldırdığım kiloyu görebilmek için dirseklerim sakatlanmaya çok müsait..

Bu haftaki antremanımda ısındıktan sonra smithte
110 kg 18 tekrar
120kg 12 tekrar
130kg 9 tekrar şeklinde b. p. yaptım..

Gelişimimi kayıt altında tutabilmek adına bu konuya ayrıca minnettarım (:

Sağlıklı sporlar thums:

Bende sorun var galiba. Makinede 20+20kg çalışıyorum, 9.ayım... En az 1 yıl daha çalışmadan 50+50kg yapabileceğimi sanmıyorum.

En ağır bacak çalışıyorum. Çocukken çok koşmanın ve bisiklet sürmenin yararı.

kardiyo programıma eklediğim için az ağırlık çok tekrarlı bench press yapıyorum.

spordaki 4. ayım, ağırlıktaki 1. ayım.

4x12 45-50 kg civarı sabit ağırlık ile kaldırıyorum.

boy 184 - kilo 90 - kol 36

1.5 ay geride kaldı, makineli (sürgülü) incline bench'te;
40x10
45x8
50x6 kaldırıyorum.

12 tekrar 30kg.
10 tekrar 40kg.
10 tekrar 50kg.
8 tekrar 60kg.(Son iki hafif yardımlı)

şeklinde Bench Press antrenmanımı yapıyorum. Sporda 5. ayım. Boyum 190cm., kilom 68kg.

Back
Yukarı