Bench Press Kaç Basıyosunuz?(Kür Yapmamış Olanlar Lütfen)

2 gün önce, omuz sakatlığımı görmezden gelerek :) 100kg x 8 i tekrar gördüm bakalım :)

3.5 aydır bu sporu yapıyorum. smith makinasında 2 tane 12,5kg 2 tane 10kg toplam 6x45kg basıyorum son sette(makinanın kancası, barı, yayı vs. kaç kg dır bilmiyorum)

8.ay başlangıcı 80kg 6 tekrar rahat bir şekilde...
ilk ay 20kg basmakta zorlanıyordum ellerim titriyordu...

boyu daha kısa olanların bench presste daha fazla basmadı doğru mudur?! Boy kısalınca haliyle kollar da kısalıyor ve kişiye avantaj sağlıyor bu. Ben mesela, bar 10kg alsam, 40+10 50kg basabiliyorum 8 tekrar. 60kg'yi 4-5 tekrardan fazla yapamıyorum ama ben de 2-3 sene önce 20kgyi bile zor kaldırıyordum.

15 yaşındayım boy 1.75 kilo 64 bar dahil 55kg ile 8 tekrar çıkarıyorum ama en sağlam bölgem göğüs olduğu için keşke diğer kaslarımda bu kadar güçlü olsaydı :)

boy 190 kilo 75 son set bar dahil 70 6 tekrar birazcıkda yardım alıyorum tabi :D

50kg'den takılıp kaldım daha fazla kaldıramıyorum, bar hariç; barı dahil edersek 60kg oluyor haliyle. bar dahil 70kg'yi 2 tekrardan fazla yapamıyorum. Ağırlık arttırımı için ne yapmam lazım? Düşük kilolarla çok tekrar yapsam 2-3 ay sonra 80-90kg görebilir miyim?!

Burası ramboların sitesi mi

Kimi okusam 100 ün üzerinde basıyor, moralim bozuldu:)

Sporda 4. ayım

30
35
40
45
50
55

(Bar dahil)

Boy 184
Kilo 78

rambo yani Sylvester Stallone zamanında 175 kilo basıyordu bench pressde evet 100 kilodan aşağı basan yok kol ölçüsü 40cmden aşağıda olan yok tabiki abartanlar vardır

Beanch Press te 95 kg mı görebiliyorum max makine değil serbest beanch 17 yaşındayım ve 1.78 boyum 84.500 kg mım az oldugunun farkındayım ama daha 2.ayım !

Arkadaşlar bu kilo olayı herkesin şahsi özelliklerine göre şekilleneceğine en abartılı görünen değerlerde bile doğruluk payı vardır. Şimdi ben desem 4. ayımda 90 basıyorum tek başına abartı gibi görünür, ama her hayatın bir mazisi var değil mi? Buna kendimi bildim bileli şınav çektiğimi, öğrenci evinde plastik dambıllarla kol ve ranza ile bench yaptığımıv(evet bildiğiniz ranza:)), 7 sene evvel bir yaz dönemi iki ay salonda profesyonelce çalıştığımı filan da eklerseniz abartı balonu gitgide söner. Demem o ki body'ye başlayan kimse hayatında ilk defa kaslarını kullanmıyor, elbette o yaşa kadar bir şekilde bir yerlerini kullandı, geliştirdi. Hem bırakın abartan da abartsın, gençler kendilerini mutlu etsin, yani işin ucunda ne var sanki.:)

Bugün ilk defa 6 tekrar 70kg(bar dahil) kaldırdım. Rekorumu kırdım. :) Bench Press'te 100kglere ulaşmak için ne yapmak lazım? Umarım bilen birileri vardır. 7Okg'yi kesinlikle geçemiyorum kaç aydır.

Back
Yukarı