Orkun Oltu
Üye
Ben başlayalı 1.1bucuk ay oldu dumbell benc press yapıyorum ama barbell benc pressten uzak duruyorum kendime güvenim yok gibi yani sizce me yapmalıyım gıdıp dırek yapısıyımmı barbelle ?
özünde haklı olsan da.. insan çekiniyor barbel bench press tenBu sporda korkun olmıyıcak en gıcık olduğun en sevmediğin ve zayıf olduğun aletlere saldırıcaksın zayıf noktan olmıyıcak
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
aynen aynen tam ustune bastın zaten bu yuzden dambelle yapıyorumözünde haklı olsan da.. insan çekiniyor barbel bench press tenBende de aynı korku vardı.. geçen haftaya kadar hiç yapmadım.. tek çalışıyorum zaten.. gücüm tükense altında kalırım diye korkuyordum
) dumbell press e yükledim.. geçen hafta ilk defa denedim.. İncline yapıyorum şimdilik.. Flat yapmayı gözüm kesmiyor.. Tutacak kısmı tek ve yukarda kalıyor.. Zorlansam yerleştiremem diye çekiniyorum
Dolayısıyla arkadaşın da korkusu hareket zor olduğu için değildir.. Riskli olduğu içindir bence
)
Korku en iyi tedbirdiraynen aynen tam ustune bastın zaten bu yuzden dambelle yapıyorumama yarın girişçem valla korkunun ecele faydası yok
![]()
Bende başta senin gibiydim ama benc pres bu sporun temel hareketleri ilk başlatda az kiloyla yaptım 20 kiloyla şuan 100 basıyorum inan bana başarabilirsin insan vücudu aandığımızdan daha güçlü herşey beyinde bitiyo inan çalış zamanla en sevdiğin hareket haline gelicektirözünde haklı olsan da.. insan çekiniyor barbel bench press tenBende de aynı korku vardı.. geçen haftaya kadar hiç yapmadım.. tek çalışıyorum zaten.. gücüm tükense altında kalırım diye korkuyordum
) dumbell press e yükledim.. geçen hafta ilk defa denedim.. İncline yapıyorum şimdilik.. Flat yapmayı gözüm kesmiyor.. Tutacak kısmı tek ve yukarda kalıyor.. Zorlansam yerleştiremem diye çekiniyorum
Dolayısıyla arkadaşın da korkusu hareket zor olduğu için değildir.. Riskli olduğu içindir bence
)
Son tekrarda hareketin formunu bozmadan , emdiğin süt burnundan gelecekbugün ınclıne bp yaptım 4 set 10 tekrar olmak üzere 24 kilo ile başladım son tekrarlarda kgöğüsten kaldırırken rahatım kolları düzleştirirken zorlandım baya hatta hoca düşürcem falan zannetti acaba öncesinden kol çalışmıştım bundan kaynaklı olabilirmi ?
abi valla emdiğim süt burnumdan geliyorduSon tekrarda hareketin formunu bozmadan , emdiğin süt burnundan gelecekdumbell press i kaçla yapıyordun ? Ona göre bp 24 kg ye yorum yapılabilir.. Bu arada bench press i ilk yapman daha verimli olur.. Ama mutlaka ya onda ya da dumbelle ile yarı ağırlıkla ısındır kasını..
Gelir gelirabi valla emdiğim süt burnumdan geliyordudumbelde 12.5 le yapıyordum ama dambelle zor olan simetrik yapmak oluyodu benim için barbelle daha basit geldi
![]()
aynen katılıyorum abiGelir gelir12,5 kg ilk ay için fena değil.. Ben 7,5 ile başladım
dumbelle pres toplamda 15kg ediyor.. Bench press de 30kg ye geçtim. Bana da bench daha kolay geldi.. Muhtemelen doğru yapamadığımız için dumbelle press de gögüsü kullanamıyoruz
kollara yük binince de zor geliyor.. Uzun Barda gögüs illa ki devreye giriyor gibi geldi bana