bb de olmak istediğiniz nokta nedir..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Düzeltme: whey ile ilgili "emilimi bu derece hızlı olan" yazmak yerine, yüksek olan yazmışım.

Ayrıca, bu yazıyı yazma nedenlerimden biri olan bir mesaj: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=126552&postcount=85
Aynı başlıkta benzer manaya gelen başka cevaplar da mevcut. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi, tabi ki bu kişisel bir tercih meselesi, sadece görüntüye önem veren insanları aşağılamak gibi bir maksadım yok, yanlış anlaşılmasın. Ayrıca bahsi geçen vücutçunun gerçekten de mükemmel bir vücudu var, sadece takdir edebilirim (ve elbette ortalama bir insana göre güçlü birisi). Benim için sorun olan karşılaştığım herkesin bu şekilde sadece görüntü odaklı olması, diğer ülkelerde güç kısmına yoğunlaşan birçok insan olmasına rağmen benim İstanbul ve İzmir'de gittiğim 7 civarında salonda benimle benzer düşünceleri taşıyan hiçkimsenin olmaması.

Son düzenleme:
Wolf Kanuni, güzel yazmışsın ama yanlış bildiğin bazı şeyler var..Birincisi, çok ağır kaldıran bir powerlifter illa "koca götlü" olmak zorunda değil, çok define ve hacim olarak da tatminkar powerlifting rekortmenleri var..tv de izlediğin dünyanın en güçlü adamı yarşmalarından dolayı kafanda böyle bir izlenim kalmış sanıyorum..
Artı ağır kaldırabilmek birçoğumuzun egosunu okşayan bir olay, kimsenin umursamadığını düşünmüyorum..Ancak +300 deadlift gibisinden hedeflerin varsa bu işin yaşlılığı da var, eklem ağrıları da var, bunu da düşün..

ben hedef olarak önüme kimseyi koymuyorum çok çok beğendiğim vücutcular sergey nubret ,frank zane ,flex wheeler shawn ray gibi vücutcular olmasına rağmen.çünkü herkesin elindeki imkanlar maddiyat ve iş imkanları değişik.
ama amacım kendi genetiğim ve imkanlarımın elverdiği ölçüde alt ve üst vücut oranını bpzmadan simetriyi asla deforme etmeden (ki bu bizim gibi amatörler için oldukça zor)yağ oranını artırmadan gelişmek.
sanırım bu doğrultuda bir kaç sene içinde küçük bir sergey olurum.göğüs yapımdan çok memnunum, önkol ve kalf gibi bölgelerim oldukça hacimsiz buda incecik kemiklerim olmasıyla ve neredeyse kaslarımın hepsinin kısa olmasıyla da ilgili.bel de 80 cm civarı onun için çok kontollü gitmek istiyorum.

Wolf Kanuni, güzel yazmışsın ama yanlış bildiğin bazı şeyler var..Birincisi, çok ağır kaldıran bir powerlifter illa "koca götlü" olmak zorunda değil, çok define ve hacim olarak da tatminkar powerlifting rekortmenleri var..tv de izlediğin dünyanın en güçlü adamı yarşmalarından dolayı kafanda böyle bir izlenim kalmış sanıyorum..
Benim powerlifter'lar ile ilgili yaptığım genelleme idi. Elbette define olan ve yağ oranı düşük powerlifter'lar da var. Zaten aksine inansaydım kendi hedefimi de "düşük yağ oranına sahip olarak bu hedefe varmak" olarak belirleyemezdim.
Artı ağır kaldırabilmek birçoğumuzun egosunu okşayan bir olay, kimsenin umursamadığını düşünmüyorum..Ancak +300 deadlift gibisinden hedeflerin varsa bu işin yaşlılığı da var, eklem ağrıları da var, bunu da düşün..
+300 deadlift yapan birinin mutlaka ileride eklem sorunları çekeceği ile ilgili bir kaynağınız var mı? Örneğin ben şu anda 180 kg squat yapabilmeme rağmen herhangi bir eklem problemi ile henüz karşılaşmadım. Kiloları arttırdıkça eklem problemi yaşarsın mı diyorsun? Yoksa bu sporu yaparken eklem problemi hiç yaşamasan bile yaşlılığında kesin yaşarsın mı diyorsun? Bununla ilgili bilimsel kaynak gösterebilir misin?

hedefim çok uçuk olacak ama 95 kg de define olmakla beraber 50 cm kollara ve 140 cm göğüslere sahip olmak isterim daha yaşım 19 önümde uzun yıllar var ve bunu steroid kullanmadan yapmayı düşünüyorum...

hedefim çok uçuk olacak ama 95 kg de define olmakla beraber 50 cm kollara ve 140 cm göğüslere sahip olmak isterim daha yaşım 19 önümde uzun yıllar var ve bunu steroid kullanmadan yapmayı düşünüyorum...

umarım bu inancını hiç yitirmezsin çünkü bu sporu doğal yapmak kadar yararlı birşey yok.

Hedefim yaza kadar çalışarak Usain Bolt kadar falan olmak. Sonrasında kütle kazanıp en sonunda define olmak. Boy 1.92. Bu söylediklerim zaman alır tabi. Sağlam bir vücut olması temennimiz tabi :)

hedefim flex wheeler omuzları,ronnie bacağı,arnold bicepsleri,beli ve göğüsleri,dorian kalfları,kevin levrone tricepsleri... eee daha ne olsun:)

Bu başlık 2006 senesinde açılmış istiyenler hedefine ulaştımı acaba, burda olupta yazarlarsa sevinirim.Bende yazıyım hemen;
şu anda boy 173
kilo 73
bel 87
kol 36-37
istediğim kilo 75-76
bel 80
kol 40
böyle olsun istiyorum ama bu kiloyla istediğim ölçüler arasında bir uyumsuzluk olurmu onuda bilmiyorum.

şuan ölçülerim kol:36.5 calf:41.5 dierlerini ölçmedim zaten bacak kalınlaşsın istemiyorum alt taraf yeterince kalın buarada kol:42-43 calf 42.5 önkolda 37-38 civarı olsa yeter bel ölçmedim ama fazladır garanti sınavlar var yoğun yemek yiorum sıkıntıdan :D boyumda 1:65 bu boya 42 kol ii durur heralde 18 yaşındayım vücudum ayaz gbi olsun isterim ancak azcık daha göğüs olabilir azcık daha da sırt

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:39 ----------

buarada kilom 71 ama yağ var biraz, kas kazanıp 75-76 define olmak isterim ama okdr damar damar diil baklava olsun hatlar belirli olsun yeter daha gencim ulaşırım umarım hedefime

Şuan ki durumum;
Kilo=72
Göğüs=97
Biceps=34
Omuz=110
Bacak=54

Olmak istediğim=
Kilo=85-90 (define olarak)
Göğüs=97 (105-110 arası)
Biceps=34 (42-45 arası)
Omuz=110 (115-120 arası)
Bacak=54 (Aynı yada 56 cm olsun isterim)

Yaş 17 daha uzun yıllarım var ve Allah'ın zini ile istediğim ölçülere ulaşacağıma inancım tam...Bütün sporcu arkadaşlara başarılar dilerim...

Spora 2007 Mayıs ayında başladım.
O zamanki ölçülerim - Şimdiki ölçülerim - Hedef Ölçüm

Boy: 1.91 - 1.91 - 1.91
Kilo: 74.8 - 108 - 102

Göğüs: 93,5 - 108 - 112
Omuz: 109 - 130 - 132
Kol: 32 - 44 - 44
Bel: 86,5 - 106 - 84

çoğunuzdan farklı hedeflerim
şu an - hedeflediğim
kol 41-42 - hedef 50 civarı
bacak 68 - hedef 80
göğüs 120 gibi - hedef 140 civarı

en az 10 sene belkide daha fazla

boy 1-75 kilo 86.5 kol44 önkol 37 göhüs119 omuz132kalf43 tek amacım olabilceğimin en iyisi bel92cm beli inceltip daha simetrik görünmek istiyorum ama illede isim vermek gerekirse tartışmasız arnold

Back
Yukarı