bazı yiyeceklerin 100 gramındaki protein degerleri

soya ürünleri %90 gdo içerdiği için uzak durmalı kaliteli besin kaliteli yakıt demek ve bunun neticesi de daha iyi çalışacak bir metobolizmadır. Artık tükettiğimi gıdaların besin değerini incelerken doğallığını da göz önüne almak gerek.
 
ÇİZELGE 100 GR. ÜZERİNDEN VERİLMİŞTİR.
tavukdgr.gif
 
Yumurta 100 gramında 17 gr'mış Peki 1 adet yumurta kaç gr'dir ağırlık olarak
 
Bitkilerden aldığımız protein, hayvansal proteinin yerini tutar mı ? Mesela 30 gr bitkisel protein kaç gr hayvansal proteinin yerini tutar ?
 
ben protein ihtiyacımı değişmeli olarak beyaz ve kırmızı olarak yapıyorum peynir süt yumurta yiyemiyorum çünkü alerji yapıyor bana protein tozu aldım yumurta yediğim öğünlerde protein tozu kullancam antrenman sonrası dışında kilom 60 boy 163 yaş 18
 
tavuk göğsü

Enerji 101,8 kcal
Prot. (94%) 23,5 g
İzolöysin 1225,0 mg
Löysin 1766,0 mg
Lizin 2047,0 mg
Metionin 612,0 mg
Sistein 306,0 mg
Fenilalanin 942,0 mg
Tirozin 824,0 mg
Treonin 989,0 mg
Triptofan 259,0 mr
Valin 1130,0 mg
Arginin 1484,0 mg
Histidin 707,0 mg
Elzem am.as. 12,3 g
Alanin 1272,0 mg
Aspartik as. 2120,0 mg
Glutamik as. 3533,0 mg
Glisin 1154,0 mg
Prolin 1060,0 mg
Serin 942,0 mg
Elz.olm.am.as. 10,1 g
Bitk. prot. 0,0 g
Ürik as. 180,0 mg
Purin N 60,0 mg

tavuk yumurtası


Enerji 148,7 kcal
Prot. (34%) 12,4 g
İzolöysin 758,0 mg
Löysin 1042,0 mg
Lizin 708,0 mg
Metionin 373,0 mg
Sistein 274,0 mg
Fenilalanin 721,0 mg
Tirozin 510,0 mg
Treonin 634,0 mg
Triptofan 174,0 mr
Valin 1007,0 mg
Arginin 796,0 mg
Histidin 249,0 mg
Elzem am.as. 7,2 g
Alanin 684,0 mg
Aspartik as. 1156,0 mg
Glutamik as. 1492,0 mg
Glisin 385,0 mg
Prolin 460,0 mg
Serin 883,0 mg
Elz.olm.am.as. 5,1 g
Bitk. prot. 0,0 g
Ürik as. 5,0 mg
Purin N 2,0 mg

kırmızı et yarım yağlı

Enerji 187,4 kcal
Prot. (41%) 18,9 g
İzolöysin 981,0 mg
Löysin 1529,0 mg
Lizin 1645,0 mg
Metionin 472,0 mg
Sistein 207,0 mg
Fenilalanin 774,0 mg
Tirozin 642,0 mg
Treonin 831,0 mg
Triptofan 207,0 mr
Valin 1076,0 mg
Arginin 1227,0 mg
Histidin 642,0 mg
Elzem am.as. 10,2 g
Alanin 1170,0 mg
Aspartik as. 1794,0 mg
Glutamik as. 3021,0 mg
Glisin 831,0 mg
Prolin 774,0 mg
Serin 679,0 mg
Elz.olm.am.as. 8,3 g
Bitk. prot. 0,0 g
Ürik as. 98,0 mg
Purin N 33,0 mg

kuru fasulye

Enerji 263,1 kcal
Prot. (33%) 21,3 g
İzolöysin 1193,0 mg
Löysin 1809,0 mg
Lizin 1576,0 mg
Metionin 213,0 mg
Sistein 192,0 mg
Fenilalanin 1172,0 mg
Tirozin 809,0 mg
Treonin 916,0 mg
Triptofan 192,0 mr
Valin 1278,0 mg
Arginin 1278,0 mg
Histidin 596,0 mg
Elzem am.as. 11,2 g
Alanin 533,0 mg
Aspartik as. 2024,0 mg
Glutamik as. 3536,0 mg
Glisin 660,0 mg
Prolin 767,0 mg
Serin 1065,0 mg
Elz.olm.am.as. 8,6 g
Bitk. prot. 21,3 g
Ürik as. 180,0 mg
Purin N 60,0 mg

arkadaslar burada size sadece birkaç besinlerin beslenme bilgi sistemi raporlarını verdim burada gostermek istedigim içerdigi proteinden cok elzem amino asit içerigi daha önemlidir dikkat edin kurufasulyede protein oldukça coktur ama elzem amino asit miktarı et ve yumurta kadar ancadır yanlız bununda yolu var eğer komplex beslenirseniz bunlarıda tahıllardan karşılarsınız ve yararlılık oranını yüzde 70 lere cıkartırsınız
 
protein konusuunda en önemli nokta alınan proteinen emilmesidir. bu yüzden bitkisel proteinlere dikkat edilmeli vucut tamamını sindiremez bu yüzden değer olarak düşer(bitkisel proteinler için )
haysansal proteinlerde ise midenin yorulmamsı önemlidr örneğin kırmızı etein sindirimi yaklaşık 4 saat civarıdır bu süre zarfında mide şişiirilmemli veya yorulmamlıdır küçük bir örnek verilmesi gerekirse yemekten sonra hafif şekerleme yapılmalı yada uzanılmalıdır

Yemek yedikten sonra uzanılması sindirimi rahatlatmak bir yana midede fıtık oluşumu ve düşük ph lı mide asidinin yemek borusunu tahribatına sebep olur. Sürekli hale getirilmesi kapakçık üzerinde tahribat yapacaktır. Yemek sonrası yarım saat kadar dik oturmak, sonrasında da hafif bir yürüyüş yapmak sindirim sistemi için yararlıdır. Besinler mideyi yaklaşık 3 saatte terk eder ve sindirimin kalanı ince bağırsak tarafından tamamlanır.
 
Onemli olan baska bir konuda hangi protein turunun insan vucudu tarafindan ne kadarinin absorbe edildigidir.
Mesala yumurta proteini birinci sirada geliyor, sonra balik, tavuk hindi daha sonra ve kirmizi et en son.
baklagillerden gelen protein en az emilime gelen protein, yani mercimek yemekle body yapilmaz.....
Sadece bitkisel beslenipte gelişen insan çok nedir bu sadece hayvansal algısı arkadaş adam gibi proteinini aldıktan sonra her türlü gelişiyor sırf hayvansal gıdaların pazar değeri düşmesin diye çok bilmiş beyler hayvansal diye bağırıyor ben hayvansalda bitkiselde besleniyorum
 
arkadaslar burada size sadece birkaç besinlerin beslenme bilgi sistemi raporlarını verdim burada gostermek istedigim içerdigi proteinden cok elzem amino asit içerigi daha önemlidir dikkat edin kurufasulyede protein oldukça coktur ama elzem amino asit miktarı et ve yumurta kadar ancadır yanlız bununda yolu var eğer komplex beslenirseniz bunlarıda tahıllardan karşılarsınız ve yararlılık oranını yüzde 70 lere cıkartırsınız

elzem aminoasit dediğin ne oluyor dostum tam olarak? boşuna mı yedik o kadar kuruyu şimdi yani :D
 
Back
Yukarı