İÇİNDEKİLER
Sayfa No
ÜN
İTE 1. BESİN GRUPLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ................. 85
1. Besinler Hakk
ında Genel Bilgi............................................................ 86
2. Besin Gruplar
ı .................................................................................... 87
2.1. Etler ................................................................................................. 87
2.2. Kurubaklagiller ................................................................................. 89
2.3. Yumurta ........................................................................................... 90
2.4. Süt ve Süt ürünleri (Süt türevleri) .................................................... 91
2.5. Tah
ıllar ............................................................................................ 93
2.6. Sebze ve Meyveler ........................................................................... 94
2.6.1. Sebze ve Meyvelerin S
ınıflandırılması........................................... 95
2.6.2. Pi
şirme İlkeleri ve Yiyeceklerin Saklanması .................................. 96
2.7. Ya
ğlar ................................................................................................ 97
2.7.1. Ya
ğların Sınıflandırılması............................................................... 97
2.7.2. Ya
ğların Görevleri .......................................................................... 97
2.7.3. Ya
ğların Özellikleri ......................................................................... 98
2.8. Tatl
ılar................................................................................................ 99
3. Baz
ı Yiyeceklerin 100 Gramında İçerdikleri
Enerji ve Protein De
ğerleri.................................................................... 100