bazı yiyeceklerin 100 gramındaki protein degerleri

saydam

Özel Üye
Dana eti (orta yağlı) 19.1
Koyun eti 16.5
Balık (cinsine göre değişir) 14.8 - 26.3
Tavuk eti 18.6
Karaciğer 19.2
Bezelye 24.2
Kurufasulye 22.3
Mercimek 24.7
Nohut 20.5
Soya Fasulyesi 34.1
Ceviz 14.8
Beyaz Peynir 16.8
Kaşar Peynir 27.0
Süt (orta yağlı, inek sütü) 3.3
Yoğurt 3.4
Yumurta 12.1
Ekmek 9.1
Mısır (patlamış - sade) 12.7
Pirinç 6.7
 
haslanmıs tavuk gogsu(100 gr. da) 30 gr. protein
 
DaFFy dedi:
haslanmıs tavuk gogsu(100 gr. da) 30 gr. protein
bende balık unu onerıyorum yıyebılene.yuzde 80 proteın.ayrıca soya fasulyesı pıstıkten sonra degerını bayaa asagı cekıyor.bırde jelatın.
 
2004 analizlerinde tavukda 25g protein oldugu saptanmistir(tavuk gögsü). yalniz 1-2 gram degisebiliyor. Bu normal.
 
Onemli olan baska bir konuda hangi protein turunun insan vucudu tarafindan ne kadarinin absorbe edildigidir.
Mesala yumurta proteini birinci sirada geliyor, sonra balik, tavuk hindi daha sonra ve kirmizi et en son.
baklagillerden gelen protein en az emilime gelen protein, yani mercimek yemekle body yapilmaz.....
 
size tavsiyelerim şunlar belki komik gelebilir ama bunlar gerçek bol bol kuru fasulye,nohut yiyin bunların içinde amino asit var birde beyaz leblebi kuru üzüm birde Ton balıhı bunlar 10 numara yicekler ben bol bol yerim tüketirim sizde yiyin benden sana tavsiye :D
 
MertSelcuk dedi:
Çok merak ettim leblebide ne var?

googlede arama:

Cinsi leblebi:
376 kalori 19,2 protein 6,2 yağ 56,7 karbonhidrat
 
meyve sularında birşey dikkatimi çekti. bu cappynin meyve sularının hiçbirinde protein yok. diğer çoğu markada var. Bunlar toz olarak mı ekleniyor yoksa doğal protein mi ? Ama aklımada şu karıştırıyor sonuçta 2 side portakal suyu birinde var olupta diğerinde olmaması aklıma toz olarak ekleniyoru getirdi.
 
balık unu ve bezelye baya dikkatimi çekti peki ya bunlardamı eksik protein içeriyor soya gibi
 
yeni konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum,whey protein aldım yeni

kilo vermek için günde kaç gr protein alınmalı boyum:180 kilo:76 yaş:22
 
yeni konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum,whey protein aldım yeni

kilo vermek için günde kaç gr protein alınmalı boyum:180 kilo:76 yaş:22

Merhaba,

Kilo vermek için kaç gr. protein alınmalı sözünü 'aynı anda yağ yakıp, kas yaparak fit bir vücuda kavuşmak için neler yapmalıyım' şeklinde iyimser olarak alırsak benzer bir topic vardır:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ayn_anda_ya_yakmak_ve-t5419.html?t=5419&highlight=ya%F0

Eğer protein tozunu kilo vermeye yarayan birşey olduğunu düşünerek aldıysanız/yazdıysanız bilgi eksiğinizi mesajla kapatmak mümkün olmaz, forumdaki beslenme kısmına birkaç saat ayırmanız gerekir.
 
protein tozunu yağ yakmak amaclı kullanmıyorum,yağ yakmak amacıyla zaten lipo 6x ve cla kullanıyorum...

cevabın için teşekkür ederim
 
protein tozunu yağ yakmak amaclı kullanmıyorum,yağ yakmak amacıyla zaten lipo 6x ve cla kullanıyorum...

cevabın için teşekkür ederim

ok, o zaman çalışma temponun ağırlığına göre kilogramın başına günde 2-2,5 gr. protein alman gerekiyor, günlük ne yediğine göre aldığın proteini yaklaşık hesaplayıp eksik kalan kısmı protein tozundan alabilirsin. Ortalama whey porsiyonları kutunun içinden çıkan ölçeğe göre 25-40 gr. arasında değişir ama bunun %100'ü protein değildir başka gerekli içerikler de bulunur, kutunun yanında zaten yazıyodur 100 gramında ve bir ölçeğinde kaç gr. protein olduğu, ona göre ayarlarsın. thums:
 
Merhaba,

mutlaka besinlerdeki protein miktarı önemli ama daha önemlisi bu miktarın vücudumuz tarafından ne kadarı değerlrndiriliyor olması.
100gr fasulyede olan 22.4 gr protein ile 100gr et, balık veya yumartada olan 22.4 gr protein eşdeğermi?
Bitkisel proteinlerde olan amino asid eksikliği yüzünden vücudumuz bu proteinlein tamamını değerlendiremiyor. Yani 100gr fasulyede olan 22.4 gr proteinin vücudumuz belki sadece 7gr değerlendiriyor.
Protein değeri bir tam yumurta baz alınarak ölçülüyor yani bir tam yumurta %100 olarak kabul ediliyor ve diğer protein kaynakları bu veri ile eşleştiriliyor.
Fasulyenin veya diğer protein kaynaklarının değerini yükseltmek mümkün. Bir proteinin değerini %120 yapmak mükün. Bu snerji sağlayarak oluyor. Örnek: Fasulye+Yumurta+Et ile yapılan bir yemekte protein değeri %120 nin üzerinde oluyor.

selamlar
 
selamlar aşağıdaki link muhakkak başka bir konuya eklenmiştir, b,rde buraya ekleyeyim dedim hem bazı yiyeceklerin içerisindeki (100 gr) protein değerleri hem de beslenme konusunda birkaç konu ele alınmış.


http://www.aof.anadolu.edu.tr/kitap/EHSM/1209/unite07.pdf
http://www.aof.anadolu.edu.tr/kitap/EHSM/1209/unite07.pdf



İÇİNDEKİLER
Sayfa No
ÜN


İTE 1. BESİN GRUPLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ................. 85

1. Besinler Hakk
ında Genel Bilgi............................................................ 86

2. Besin Gruplar
ı .................................................................................... 87

2.1. Etler ................................................................................................. 87
2.2. Kurubaklagiller ................................................................................. 89
2.3. Yumurta ........................................................................................... 90
2.4. Süt ve Süt ürünleri (Süt türevleri) .................................................... 91
2.5. Tah
ıllar ............................................................................................ 93

2.6. Sebze ve Meyveler ........................................................................... 94
2.6.1. Sebze ve Meyvelerin S
ınıflandırılması........................................... 95

2.6.2. Pi
şirme İlkeleri ve Yiyeceklerin Saklanması .................................. 96

2.7. Ya
ğlar ................................................................................................ 97

2.7.1. Ya
ğların Sınıflandırılması............................................................... 97

2.7.2. Ya
ğların Görevleri .......................................................................... 97

2.7.3. Ya
ğların Özellikleri ......................................................................... 98

2.8. Tatl
ılar................................................................................................ 99

3. Baz
ı Yiyeceklerin 100 Gramında İçerdikleri

Enerji ve Protein De
ğerleri.................................................................... 100

 
Son düzenleme:
protein konusuunda en önemli nokta alınan proteinen emilmesidir. bu yüzden bitkisel proteinlere dikkat edilmeli vucut tamamını sindiremez bu yüzden değer olarak düşer(bitkisel proteinler için )
haysansal proteinlerde ise midenin yorulmamsı önemlidr örneğin kırmızı etein sindirimi yaklaşık 4 saat civarıdır bu süre zarfında mide şişiirilmemli veya yorulmamlıdır küçük bir örnek verilmesi gerekirse yemekten sonra hafif şekerleme yapılmalı yada uzanılmalıdır
 
haslanmıs tavuk gogsu(100 gr. da) 30 gr. protein

Saydam ve senin verdiğin rakamlar arasında baya bi fark var:confused:!Peki ben tavuğu kısık ateşte teflonda bir tatlı kaşığı zeytinyağ ile yapıyorum acaba burdaki değer size göre ne olur? değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler.thums:
 
Back
Yukarı