basmayı en sevmediğiniz bölge veya haraket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Biceps
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

en çok hangi bölgeyi çalışmayı sevmezsiniz...

• Total voters
    2.578
ben de mide çalışmaktan pek hazzetmiyorum...bacak falan çok sıcak değilse sorun değil.....

hangi bölgem güçsüz ve eksik kaldıysa onu çalışmaktan hoşlanmıyorum cunku idmanda kendimi o bölgeyi çalışırken aciz ve kuvvetsiz hissetmek istemiyorum..
ancak body sporunun anlam kazandığı ve sporcunun fark yarattığı nokta da bu kısır döngüyü aşabilmek olsa gerek..

• Like
Reactions: Azi
bilek ağrımı zirveye çıkardığı için lateral raise..çalışırken eski ağrıları nüks ettirmesinden korktuğum front raise sevmediğim hareketlerden..

Karasan bar rowingde en büyük hata kemere güvenmek. Bence kemer değil de belini kalın bir bezle sarıp sıcak tutmayı dene. Ben eşofman altının belini kıvırıp omur hizasını kalınlaştırıyorum. Beli sıcak tutmak asıl önemli olan. Yoksa kemer sakatlanacak beli korumuyor. Tam tersiene senin gibi kemere güvenince kendini daha az sıkıyorsun sakatlık ihtimali artıyor.

Bu arada bar rowing en sevdiğim hareketlerdendir.

her ikinizede katılıyorum ağır kilolarda ki feci sakatlıklar kemerden kaynaklandığını biliyormuydunuz yada sürekli kemer ile çalışıpta kemerin dolu olduğu bir zamanda kemersiz çalıştığında kişinin sakatlandığını biliyormusunuz

bu kemik fonksiyon kaybından dolayı. çok ağır kilolarda beli sıcak tutmak ve kemeri sıkmamak gerekir siz kemeri gevşek bile taksanız çok ağır kiloda beldeki kalınlaşma yine kemerin sıkması ile birleşerek diskin hareket alanını kapatacaktır hal böyle olnuca direk sinire baskı uygulanarak fıtık başlangıcı olur..

sıcak tutun gerekirse sıkı bir tayt giyin üzerine kemer takın fakat eliniz kemerin içine rahatlıkla girsin

her ikinizede katılıyorum ağır kilolarda ki feci sakatlıklar kemerden kaynaklandığını biliyormuydunuz yada sürekli kemer ile çalışıpta kemerin dolu olduğu bir zamanda kemersiz çalıştığında kişinin sakatlandığını biliyormusunuz

bu kemik fonksiyon kaybından dolayı. çok ağır kilolarda beli sıcak tutmak ve kemeri sıkmamak gerekir siz kemeri gevşek bile taksanız çok ağır kiloda beldeki kalınlaşma yine kemerin sıkması ile birleşerek diskin hareket alanını kapatacaktır hal böyle olnuca direk sinire baskı uygulanarak fıtık başlangıcı olur..

sıcak tutun gerekirse sıkı bir tayt giyin üzerine kemer takın fakat eliniz kemerin içine rahatlıkla girsin

Flexor, ben videomda da görüldüğü üzere hiçbir harekette kemer takmıyorum. 110 kiloya kadar barbell rowing yapıyorum ve kemersiz gayet gvenli bir şekilde çalışıyorum. Konsantre olup belimi içeride tuttuğum ve hareketin formunu bozmadığım sürece sakatlık riskini yok sayılabilecek kadar azaltıyorum. Düzgün duruşu tutturmadıkça kemerin hiçbir faydası yok. Ancak dediğim gibi sıcak tutmanın yardımı olacaktır.

Ben de mide hareketlerinden keyf almıyorum.Nedeni basit kısa vadede gelişim görmek imkansız.Oysa ki biceps çalışırken pazunuzun şişmesi nasıl da motive eder bodyciyi

Dumbell rowing haraketini hiç sevmem ve daha iyi alternatiflerinin olduğunu düşünürüm hep, sırt çalışmalarının ardından barbel rowing, t bar rowing çok yorulmuş olsamda yeniden şevke getirir ama dumbel rowing:D645. Sonra dumbell kick back haraketindende hiç hazzetmem ve yapmam.

Eğer günümdeysem pek farketmiyor. Her hareketi büyük bir sevdayla yapıyorum. Ama genel olarak.

1- Göğüs
2- Ön Kol
3- Arka Kol
4- Baldır

Ben de mide hareketlerinden keyf almıyorum.Nedeni basit kısa vadede gelişim görmek imkansız.Oysa ki biceps çalışırken pazunuzun şişmesi nasıl da motive eder bodyciyi

Çok güzel söylemişsiniz okankut. Tamamen katılyıorum.

(Mesajı düzenleyemediğim için flood yapıyorum, yetkililerden ricam; bu mesajımın bir önceki mesajımla birleştirilmesidir. Kurallar açısından uygun olması için.)
ben omuz çalışıcağım günler antrenmana zorla gidiyorum desem yeri var ve buda antrenmanda motivasyonumu etkiliyor,ve tanıdığım çoğu kişide omuz bölgesini sevmez nedendir hep merak ettim...

Evet bunu malesef bende yaşıyorum.:(

Bu güzel anket için teşekkürler.

Bende incline pressi hiç sevmiyorum çünkü ağırlılk artıramıyorum.

Sevmediğimden mi artıramıyorum yoksa artıramadığımdan mı sevmiyorum bilemiyorum.

Ama acaba incline göğüs presste kendimi nasıl geliştiririm yardımcı olabilcek yada yol gösterebilecek birisi var mı?

Eğer gerçekten üst göğüsünde şekil olarakta eksiğin varsa ve yeterlibir süre alt yapıyı almışsan birsüreliğine incline pressi antrenmanın başına alabilirsin.

leg press :) deliriyorum yaparken kalabalık başıma toplanıyor müzik son ses no pain no gain temposu 400 kiloya kadar uzanan perofrmans :)

biceps-sırt..ikiside birbiriyle direkt olarak etkileşimde olduğu için ikiside çok yoruyor beni.ama idda ederim üstü üste 2 omuz-göğüs antremanı girerim(hemde full performansweightlifter)

Herkes gibi bacak ve karın arasında kaldım. Ama karnı işaretledim, nefret ediyorum. Zaten yağ oranını 14%'e çıkardık. Göbek de yağ bağladı. Öö anlayacağınız. :D

Eğer gerçekten üst göğüsünde şekil olarakta eksiğin varsa ve yeterlibir süre alt yapıyı almışsan birsüreliğine incline pressi antrenmanın başına alabilirsin.

En son antrenmanımda ilginç bir olay oldu bende anlamadım.normalde ben incline pressi eğik flatte yapıyordum ve ancak barla birlikte 32 kilo ile çalışıyordum

Salonda sıra vardı bende smith machinede denedim 40kilo hafif geldi sebebini bende çözemedim.

Bu arada evet üst göğüsümde görüntü olarakta eksiklik var bench presin önüne alcam.teşekkürler:)

şöyle bir düşündümde hiç öyle bir bölge yok çalıştırmaktan nefret ettiğim. önceden mideydi onuda zorlaya zorlaya çok alıştım, zaman içinde severek çalışır hale geldim.

Sahsi fikrim şudur ki, insan sevmedigi hiç bir işte başarılı olamaz.Eğer işinizi seviyorsanız başarıyı yakalarsınız.Ben tüm hareketleri severek yapıyorum zorlansam da onu başarmak için uğraşıyorum ki zoru başarmanın hazzını yaşıyım..

Back
Yukarı