tezcatcatl
Üye
serbest ağırlıkla zaten hareketler var antremanlarımda
squad ı daha ziyade dumbell ile bulgarian cok hosuma gidiyo deli gibi yoran bi hareket
klasik squat icin su an calıstığım salonda büyük ve yksek bar askısı yok dolayısıyla pek ağır girip omuza bar alamıyorum
öyle bi sıkıntı var
Böyle söylememin sebebi, smith machine dahil, bacak makinesi olarak hangi aleti kullanırsan kullan, hepsi büyük sakatlanma riski içeriyor. + olarak bacak kaslarını düzensiz çalıştırıyor.
Bacak kasları koordineli ve dengeli olarak çalıştırılmalı. Yani günlük hayattan kareler şeklinde, 3 boyutlu çalıştırılmalı. Yoksa kas dengesizlikleri ortaya çıkıyor.
Hamstringler, glute'ler ve quadlar ancak serbest şekilde, makineye bağlı olmadan, 3 boyutlu hareket ederek yapılan egzersizler sayesinde dengeli ve sağlıklı çalışabiliyorlar.
Yoksa extension yaparsın menüsküs zorlanır, leg press yaparsın doğru dürüst quad çalışmaz, smith machine'de squat yaparsın hamstringler çalışmaz. Vs vs..
Önerim jump squatlar, frog jumplar, bench jumplar, lungelar, jump lungelar, barbell overhead squatlar, deadliftler ve snatch'lere yoğunlaşılmasından yana.
Arkadaş yanımda 100 kilo smith machine squat yaparken, ben 30 kilo ile overhead squat yapıyordum. Adam 20 kilo overhead squat yapamadı.
Core diye birşey yok çünkü. Adamın core'u smit machine xD