basmayı en sevmediğiniz bölge veya haraket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Biceps
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

en çok hangi bölgeyi çalışmayı sevmezsiniz...

• Total voters
    2.578
serbest ağırlıkla zaten hareketler var antremanlarımda
squad ı daha ziyade dumbell ile bulgarian cok hosuma gidiyo deli gibi yoran bi hareket
klasik squat icin su an calıstığım salonda büyük ve yksek bar askısı yok dolayısıyla pek ağır girip omuza bar alamıyorum
öyle bi sıkıntı var

Böyle söylememin sebebi, smith machine dahil, bacak makinesi olarak hangi aleti kullanırsan kullan, hepsi büyük sakatlanma riski içeriyor. + olarak bacak kaslarını düzensiz çalıştırıyor.
Bacak kasları koordineli ve dengeli olarak çalıştırılmalı. Yani günlük hayattan kareler şeklinde, 3 boyutlu çalıştırılmalı. Yoksa kas dengesizlikleri ortaya çıkıyor.
Hamstringler, glute'ler ve quadlar ancak serbest şekilde, makineye bağlı olmadan, 3 boyutlu hareket ederek yapılan egzersizler sayesinde dengeli ve sağlıklı çalışabiliyorlar.

Yoksa extension yaparsın menüsküs zorlanır, leg press yaparsın doğru dürüst quad çalışmaz, smith machine'de squat yaparsın hamstringler çalışmaz. Vs vs..

Önerim jump squatlar, frog jumplar, bench jumplar, lungelar, jump lungelar, barbell overhead squatlar, deadliftler ve snatch'lere yoğunlaşılmasından yana.
Arkadaş yanımda 100 kilo smith machine squat yaparken, ben 30 kilo ile overhead squat yapıyordum. Adam 20 kilo overhead squat yapamadı.
Core diye birşey yok çünkü. Adamın core'u smit machine xD

en cok zevk alarak calıstıgım bolge bacak / en sevmedigim ise mide dir. ayrıca hareket olarak bitsede kurtulsam dedigim yegane hareket / dumbell lateral raise ... az kilo cok kilo farketmez

Omuz günüm çok yorucu e haliyle omuz diyorum..ancak en istediğim alan da omuz o nedenle zoru sevmekten başka kaaçrım yok :D

en sevmediğim bölge omuz ve mide , hiç sevmiyorum arkadaş yaa :D
en sevdiğim ise arka kol ve kol
göğüsü ise biraz daha iyi bir hale getirsem sevicem ama onunla da dargın gibiyiz bu aralar :D

bacağı sevmiyorum çünkü zaten öküz gibi bacagım var birde artislik olsun diye agırlıgı en sona takıp çalışıyorum iyice şişiyo :D

FRONG LEG CURL MACHINE arka bacak çalıştırırken bu alette yaptığım çalıma sonucu sol dizimin arkasında yürürken problem oluştu sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ? bilgisi olan vardır muhakkak...

en sevdiğim : triceps&omuz&bilek
en sevmediğim : karın&alt sırt

her omuz&trapez idmanında farklı idman yapıyorum ve cokgüzel pump lanıyor. buda beni mutlu ediyor, eskiden göğüs basmayı hiç birşeye değişmezdim göğüs basma günleri genelde ptz denk gelirdi ve ptz günü uyandığımda pozitif enerji olurdu üstümde bugün göğüs basıcam oo yeaahh diye, ama artık aynı şeyleri omuzlarda hissediyorum :D en son uyguladığım omuz -trapez idmanı mesela harikaydı;

dambıl pres- dambıl öne press -dambıl yana açış- dambılla yumruk atma - trapez banane hareketi.

hepsini arka arkaya aralıksız girerek 1 set tamamladıktan sonra omuzlardaki yanma paha biçilemez 2dk dinlenme tekrar 2.set diye böyle 4 set yapınca insan kendisinden geçiyor ayna karşısında :D
Sabit kg tekrar düşüyor hep 15-12-10-8...

Back
Yukarı