basmayı en sevmediğiniz bölge veya haraket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Biceps
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

en çok hangi bölgeyi çalışmayı sevmezsiniz...

• Total voters
    2.578
aslında başta en sevdiğim bölge bacaktı ama sonraları hemeroid problemine neden olmasından dolayı squad ve leg press yapamaz oldum. tabi bu bende meydana gelen bir etki herkeste olacak diye birşey yok. şu an bacak için sadece 2 hareket yapıp bitirmek zorunda kalıyorum. haliyle pek bir gelişim olmuyor. squadsız bu sporu yapmak baya eksik kalıyor aslında ama elden de birşey gelmiyor...

son 2-3 haftaya kadar omuzdu ama bu bölgenin geri kaldığını düşünmem sebebiyle bu bölgeye cidden eğilmeye karar verdim ve cidden zevk alıyorum şu anda omuz bölgesinden..

ama son dönemde idman sonrası cardio işkence gibi gelmeye başladı, koşu bandına çıkıyorum ama 10dkyı bile bulmadan iniyorum genelde.

1.Omuz 2.Bacak 3.Mide ama en zoruda omuz geliyor

Bacak hareketlerini yaparken amele gibi hissediyorum tabi squat özellikle :D

sevmedim bölege yok desem yeridir.en çok da onuz ve kalf çalışmayı seviyom:D

Miğde tabiki. Hiçbir zaman bir bicep girerken ki ve ya bir fly daki hissi yaşayamıyorum. Tat alamıyorum... Çabuk monotonlaşıyor...

Son düzenleme:
bacak antramanım tek gün sadece bacak çalışıyorum o gün normalde sırt kanatla birlikte olması lazım ama ben öyle yapmıyorum ve sadece bacak çalışmak için spor salonuna gitmek beni biraz kasıyo :(

Omuz antrenmanını sevmiyorum. Hele plate front raise'den nefret ediyorum.

Omuz dışındaki tüm bölgeleri çalışmaktan maksimum zevk alıyorum.

karın çalışmaktan nefret ediyorum 1 senedir düzensiz çalışıyorum 1 sene boyunca toplasak 10 u geçmez karın çalışmam. Zaten hafif göbekte var 4 tane baklava göbeğin üstündekiler görünüyor zaten diğer 4 lü için göbeğin erimesi lazım o da olmuyor bi türlü :D omuz çalışmıyorum boy uzamasını engelleyebilir diye.

benim bacaklarim cok saglam.. cok yürüyüs ve kosu yaptigim icin.. hic özellikle bacak calismama ragmen futbolcu bacagi gibi o yuzden calismiyorum zaten bacak o yuzden karin calismayi sevmiyorum ama vucudu gösteren de malesef karin.. isterseniz 60 cm kolunuz olsun gögüsleriniz omuzlariniz süper olsun karniniz yagli ise digerlerini bitirir...

kesinlikle bacak :)

Bir çok sporcu bacaktan şikayetçiler.

Özellikle çalıştıgım salonda Squat ve Deadlift gibi iki mükkemmel harekete giren inanın bir elin parmakları kadar.

Bu iki kompound hareket kesinlikle bütün vücut gelisimini etkilediğinden ötürü çok seviyorum ve severek ağır kilolara giriyorum.

Ancak burada insanlarin bacaği niye sevmediğini anlayamıyorum. Cunku guçlu bir vücut elde etmenin yolu bacak calistiran egzersizlerden geçer ve kesinlikle bacak calismasi sadece bacak değildir.

Guclu kollar elde etmek yüksek bench basmak vs gibi etkenleride etkiler.

Bence en sıkıcı yer karin çalimasi.

Diğer hareketler ise muthiş geliyor.

Bir çok sporcu bacaktan şikayetçiler.

Özellikle çalıştıgım salonda Squat ve Deadlift gibi iki mükkemmel harekete giren inanın bir elin parmakları kadar.

Bu iki kompound hareket kesinlikle bütün vücut gelisimini etkilediğinden ötürü çok seviyorum ve severek ağır kilolara giriyorum.

Ancak burada insanlarin bacaği niye sevmediğini anlayamıyorum. Cunku guçlu bir vücut elde etmenin yolu bacak calistiran egzersizlerden geçer ve kesinlikle bacak calismasi sadece bacak değildir.

Guclu kollar elde etmek yüksek bench basmak vs gibi etkenleride etkiler.

Bence en sıkıcı yer karin çalimasi.

Diğer hareketler ise muthiş geliyor.

Kesinlikle katılıyorum. Genel olarak güç artışında, testesteron artışında ve hacim kazanmada vazgeçilmez hareketler.

Bir de şunu söyleyebilirim. Bu belki de gününde olmakla ilgili birşey ama bende karın dışında diğer bölgelerde çalışma şevki açısından değişiklikler oluyor, bazen omuz çalışması neck press, lateral raise falan süper gelirken bazen kol çalışması çok hoşuma gidiyor. Değişiyor yani.

Ama tabi salonda az yapılmalarının sebebi de sakatlanmaların yüksek olmasından dolayı eğitmenlerin program hazırlarken eklememeleri de olabilir.

Ama tabi salonda az yapılmalarının sebebi de sakatlanmaların yüksek olmasından dolayı eğitmenlerin program hazırlarken eklememeleri de olabilir.

Sakatlanma sebebi vücudun ağırlığa adapte olmadan bu tarz hareketlere girişmek akillica deil tabi.

Onun icin önce statik makineler ile kuvvetimizi kas tonusunu geliştirip cok az ağırlıklar ile kas tonusu ve harekete nizami girişi öğrenebiliriz.

Sonucta Deadlift+Squat vücut gelistirme sporcularinin mutlaka yapmasi gereken hareketler.

Statik makineler ilede yapılabilir ancak hiç bir makine ağırlıgın yerini tutmaz.

o yuzden bence severek yapmak lazim.

Bu ayki Men's Health'de en sevmediğiniz hareketleri yapın çünkü muhtemelen en zayıf bölgelerinizi etkileyen hareketlerdir bunlar gibi bir yazı vardı. :)

Ben evde front squat yaparken bayağı zorlanıyorum gerçekten. :S

Back
Yukarı