Basit şeker

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orhan09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
uzum suyunu alırken %100 olmasına dıkkat etmek de yarar var ıcıne baska bır sker turu grmıs olmaısn dıye

hurmanın baska bır saate brakılmasını solemmemın sebebı katı bır besın oldugu ıcın antrenman sonrası sıvı ve ozllkle de dekstroz daha ıyı olur

uzum suyu cok kısa bır surede emılıp kanda seker olarak dolasırken hurma hala mıdede sındırılmeyı beklıor olucaktır
teşekkür ederim.siz hangı uzum suyu markasını kullanıyorsunuz dıa nınkı konsantre ne yazıkkı ben o kadarda anlamadıgım ıcın sızden marka ısmı ıstıyorum ve antremandan sonra 1 bardak yeterlımı?

teşekkür ederim.siz hangı uzum suyu markasını kullanıyorsunuz dıa nınkı konsantre ne yazıkkı ben o kadarda anlamadıgım ıcın sızden marka ısmı ıstıyorum ve antremandan sonra 1 bardak yeterlımı?

ben dimes markasını alıorum dia nınkınden aldım ama tadı hıc hosuma gtmedı ama tabı alınabılır :)

bır bardak degılde an az 2 bardak ıcılebılır

-toparlanma süreci için en mükemmel solüsyon: "şeker pancarı plazentası" ...üzüm suyu vb den çok daha etkin ...üzüm suyu ,glikemik indeks olarak daha üst değerlerde...olumsuz etki de yaratabilir...şeker pancarı plazentası , gerek glikemik açıdan uygunluğu ve içindeki mineraller dolayısıyla "elelktrolitik denge "üzerinde olumlu etkileri olduğundan daha kısa sürede toparlayıcı...) performans sporcularına uygulanır...

-hurma ya gelince "glikemik " açıdan fazla uygun olmayan , çok yüksek değer içeren bir besin...çok dikkat edilmeli, ensülin salgısını anormal tetikler...(

Yani muz yerıne jelibon yesek olabılır.
Sadece potasyum yonunden eksık kalır, karbo olarak yerını tutar ve daha hızlıdır dıyebılırız?

bence jelobıon yerıne muz çok daha sağlıklı olurdu.Hergun yenı bır faydasını buluyorlar

kuru üzüm, hurma vs çok iyi bir tercih olmayabilir. çünkü fırsat aralığınız antremandan sonra ilk 30 dakika. katı yiyeceklerin kana karışması ise 1,5-2 saat alıyor.

aynı sebepten dolayı antremandan sonra tavuk yemek yerine protein tozu içiyoruz zaten. kana daha hızlı karışan bir protein kaynağı olmadığı için..

Yıllardır bende gelenek oldu, antreman sonrası içine creatin de eklediğim kayısı suyunu içiyorum.. Kıvamlı olduğu için creatin de daha iyi karışıyor..

kuru üzüm, hurma vs çok iyi bir tercih olmayabilir. çünkü fırsat aralığınız antremandan sonra ilk 30 dakika. katı yiyeceklerin kana karışması ise 1,5-2 saat alıyor.
-----------------------------------

doğru nokta...) sürenin daha uzun olması...

her ne kadar "konsantre şeker ve türevleri" için geçerli olmasa da ,normal besinler için doğru...normal besinlerin,kartbonhidratların "glikemik indeskleri düşüktür...glikemik indeksi yüksek karbonhidratlar vücud tarafından çok hızlı abosrbe olurlar...

muzun içeriği ,lif,posa vb nedeniyle değerlendirilmesi daha uzun sürelidir...

üzüm suyu dısındakı meyve sularıda olurmu bugun dımesin %65 uzum suyu %35 vısne suyu olanından bulup ala bıldım %100 uzum bulamadım

ben antrenmandan sonra likit a.a asit içiyorum 2 yemk kaşığı buda 3-4 gram sekere içeriyor ve hiç meyve suyu yada basit şeker alma ihtiyaci duymuorm bu yüzden sizce doğrumu yapıyorum?yani 3-4 gram yeterlimidir o anlk ihtiyacim için ?

üzüm suyu dısındakı meyve sularıda olurmu bugun dımesin %65 uzum suyu %35 vısne suyu olanından bulup ala bıldım %100 uzum bulamadım
bunlarında glisemik indeksi yüksek. yani olabilir.
diasada falan %100 züm suyu var şişelerde. yaklaşık 80 krş 1tlye falan satılıyor

ben antrenmandan sonra likit a.a asit içiyorum 2 yemk kaşığı buda 3-4 gram sekere içeriyor ve hiç meyve suyu yada basit şeker alma ihtiyaci duymuorm bu yüzden sizce doğrumu yapıyorum?yani 3-4 gram yeterlimidir o anlk ihtiyacim için ?

3-4 gram yeterlı degıl, duruma gore 30 ıla 60 gr arası alınması onerılıyor.

4 gr şeker =16 kcal yaklaşık..yani minimal değer...hemen ,toparlanma süreci için gerekli enerji ihtiyacı en az 150-200 kcal civarında olmalı ...yani, sıkı bi vg-anternmanında harcanan kcal ın 1/3 -1/2 si gibi...bu da yaklaşık 30- 50 gr karbonhidarata denk gelir... bu da,suda eriyen 3 tatlı kaşığı bala yaklaşık...

tabi,bu süreç,antrenman bitiminden hemen sonra 10-20 dakika içinde olması gereken...duştan sonra başlaması gereken...

bunlarında glisemik indeksi yüksek. yani olabilir.
diasada falan %100 züm suyu var şişelerde. yaklaşık 80 krş 1tlye falan satılıyor
dia nınki %100 mu onu bılmıyorum ondan almadım yoksa vardı orda konstanre yazıyor hepsınde ama ustundede yazıyor koruma ıcermez cunku yasakmıs boyle gıdalara koruma koyulması

Back
Yukarı