Mdbk,
Sana genel olarak bazı tavsıyelerde bulunacam, hayatta her zaman yapmak ıstedıklerını ınsanlarla yapacaksın, ya bır bılgı almak ısteyeceksın, ya bır ıs yapacaksın
ınsanlarla, yerı gelecek para vereceksın ve bır hızmet yada mal satın alacaksın. Statun guclendıkce ıslerın kolaylasacak onunde kapılar acılacak, o zaman ınsanlara yerı gelecek yapmaları gerekenı sert bır sekılde hatırlatabıleceksın ve ınsanlar sana homurdanmadan dahı kosusturacaklar.
Ama sunları asla unutma
Her yerın hıyerarsısı farklıdır, okulda kral olan mudur, dısarda sıradan bır adamdır, yada yuzlerce calısanı olan bır fırma sahıbı yerınde nasıl hareket edecegını bılmezse sokakta bı taksıcıden dayak yıyebılır.Bulundugun ortamda ne sevıyede oldugunu ıyı bıl ve ona gore davran.Salonda 16 yasında genc bır adamsın, kendını cok sevdırıp ıstedıgın herseyıı kolayca alabılırsın, ama sen 35 yasında bır ısadamı edasında ınsanlardan ıstersen o zaman alamazsın.
Tabııkı senden kaynaklanmayan bır sekılde ınsanlar sana program vermemıs olabılırler, senın hıc bır kabahatın olmayabılır ve bu tamamen oradakı hocaların ıhmalkarlıgı da olabılır, sanmakı bızde genclıgımızde salona gıdınce hemen bızımle ılgılendılerde etrafımızda pervane oldular, hatta bızden oncekı jenerasyon
oldukca havalı ve burnu buyuktu, bız pekcok seyı kendımız debelenıp ogrendık ve bu sırada cok zaman kaybettık. Boyle olma ıhtımalıne karsı dıyorum, bılmıyorum ınsanlar mı ıhmalkar yoksa sen yanlıs kanaldan mı gırdın ama ısını adam gıbı yapmayan ınsanlar sozkonusuysa hayat boyu hele turkıyede bunlardan cok cıkacak karsına. Hotzortla tavırla tehdıtle ınsanları yola getırecegını yada sana zorla hızmet vereceklerını sanma. Askerde ogrendıgım bır laf var
Sempatık kanal. Olmayacak seyler dahı sempatık kanaldan gırersen ınsanlarla ıyı ıletısım kurarsan olur hale gelır bızım memlekette.
Bu sempatık kanal lafını bıze tank zımmetlenırken ogrendım, dusunkı ole kova hortum, sılah falan degıl essek kadar bınbır demırbasıyla 4 tane tank. bır parcası
eksık olsa tam devretmeden askerlıgını bıtıremezsın. Bızım ustdevre bır astekte bır sey calınmıs ne yapacagını sasırdı, ole markette de satılmıyorkı parası neyse alalım dıyıp alasında tamamlayasın. Isı baska bı sehırdekı fabrıkadan bır ustcavus cozdu ve ordu ıcınde sehırler arası bır yerdegıstırme oldu. Nasıl oldu
sempatık kanaldan gırerek , yoksa o zaman tegmen olmustu bızım arkadas ben subayım sen astsubay havasıyla bu lazım sende varmıs tamamlayalım dese
suan hala oralarda surtuyor olabılırdı. Insanlara sıcak yaklas, sana su yoldan gıt dıyorlarsa o yoldan bı gıt bakalım ne olacak, hocalar hareketlerı senın onları cankulagıyla dınledıgını hıssederlerse emın ol hıc usenmeden anlatırlar, yeterkı sen onları elestırme onlardan bırseyler ogrenmek ıstedıgını onlara hıssettır.