B Vitamini

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hknn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hknn

Üye
Arkadaşlar hocam bana B vitamini kullanmamı tavsiye etti.Fakat biliyorsunuz B1 , B2 diye gidiyor B vitamin grubu.Sizce bunlardan hangisini kullanmalıyım ?

B vitamini metabolizmayı hızlandırmayı sağlayan nohut , hindi eti gibi besinlerin içinde bulunan bir vitamin türevidir . Yağ yakımı sağlayacaksanız bu vitaminleri doğal besinlerden almanız daha doğru olur örneğin yağsız kuşbaşı eti.

Son düzenleme:
B vitamini metabolizmayı hızlandırmayı sağlayan nohut , hindi eti gibi besinlerin içinde bulunan bir besindir . Yağ yakımı sağlayacaksanız bu vitaminleri doğal besinlerden almanız daha doğru olur örneğin yağsız kuşbaşı eti.

Beslenme alışkanlığım henüz düzene girmedi bu yüzden B vitamini takviyesi önerdi hocam.B1,B2 vs .. hangisini almalıyım diye sormayı da unuttum açıkcası ..

Beslenme alışkanlığım henüz düzene girmedi bu yüzden B vitamini takviyesi önerdi hocam.B1,B2 vs .. hangisini almalıyım diye sormayı da unuttum açıkcası ..

Bu ürünü galiba hocanızdan alacaksınız açıkçası size ürün satmaya çalışmış hocanız eğer o satacaksa , beslenme düzene girmeden B vitamininin hiç bir faydası olmaz önce beslenmenizi düzene sokun

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html

Sabit başlıkları okumanızı öneriyorum.

Bu ürünü galiba hocanızdan alacaksınız açıkçası size ürün satmaya çalışmış hocanız eğer o satacaksa , beslenme düzene girmeden B vitamininin hiç bir faydası olmaz önce beslenmenizi düzene sokun

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-f24.html

Sabit başlıkları okumanızı öneriyorum.

Hayır bana istersem GNC'den istersem başka biyerden alabileceğimi söyledi.Bugün salonda biraz halsizdim hatta birkaç egzersizden sonra B vitamini almam gerektiğini söyledi.Sadece öğle yemeklerinde problem yaşıyorum canım yemek istemiyor çünkü.

Git eczaneye bemiks al bir de bemiks C vitamini al ikisi 5lira tutar. Kullanırsın bi ay. Diğer b vitaminlerinin değerleri çok yüksek. Tedavi amaçlı kullanılmadığı sürece kullanmaman daha iyi olur.

Ben benexol kullanıyordum. Kullandıktan 3 gün sonra bile tahlil yaptırdığımda olması gereken değerlerin 2 katı gösteriyor.

Bence multivitamin alman çok daha faydalı olacaktır. Supradyn vs ile başlayabilirsin.

Bence multivitamin alman çok daha faydalı olacaktır. Supradyn vs ile başlayabilirsin.

Multivitamin olarak Pharmaton mevcut elimde fakat kilo aldırıyor o yüzden multivitaminlere pek yanaşmak istemiyorum.

Multivitamin olarak Pharmaton mevcut elimde fakat kilo aldırıyor o yüzden multivitaminlere pek yanaşmak istemiyorum.

Yanlış bilgiye sahip olmalısın multivitaminler kilo aldırmaz.Belki iştaha etkisi olabilir ancak direk kilo aldırması mümkün değil.

Yanlış bilgiye sahip olmalısın multivitaminler kilo aldırmaz.Belki iştaha etkisi olabilir ancak direk kilo aldırması mümkün değil.

Yaklaşık 2 ay önce kullanmaya başlamıştım fakat dediğiniz gibi iştah açıyor kendimi sürekli buzdolabının önünde buluyordum.

Şimdi tek sorunum şu ki B vitamini alacağım fakat hangisi ? B1 , B2 , vs .. hepsinin aynı görevi görmediği aşikar zaten.En iyisi hocama danışayım.

Yaklaşık 2 ay önce kullanmaya başlamıştım fakat dediğiniz gibi iştah açıyor kendimi sürekli buzdolabının önünde buluyordum.

Şimdi tek sorunum şu ki B vitamini alacağım fakat hangisi ? B1 , B2 , vs .. hepsinin aynı görevi görmediği aşikar zaten.En iyisi hocama danışayım.

Benexol al b1 b6 b12 mevcut işini görür.

Benexol al b1 b6 b12 mevcut işini görür.

Teşekkür ederim tavsiye için :) Forumda birçok kişi Solgar B-complex'i de önermiş onu da araştırayım.

Solgar B-complex'in içeriği ise şu şekilde ;

Her bitkisel kapsülde İnositol 50 mg B-3 Vitamini (niasinamid) 50 mg Pantotenik asit (d-Ca pantotenat) 50 mg B-2 Vitamini (riboflavin) 50 mg B-1 Vitamini (tiamin mononitrat) 50 mg B-6 Vitamini (pridoksin HCl) 25 mg Kolin (bitartarat) 21 mg Biotin 0,05 mg Folik asit 400 mcg B-12 Vitamini (kobalamin) 50 mcg

Son düzenleme:
Gerekenler soylenmis zaten. Ben de soyle bir ornek vereyim. Protein tozu almaya gittigimde kafamdabir kombine vardi. Saticiya soyledigim zaman gunluk b vitami ihtiyacini yemeklerden zaten karsilanacaini soyledi. Zaten tukettigimiz hemen hemen butun gidalarda b vitami mevcut. O yuzden ben de @brhmcr ile ayni fikirdeyim. Multivitamin almaniz daha iyi olacaktir. Turkiye de bulabilirmisiniz bilmiyorum ama centrum da iyi bir marka.Eczanelerde satilir genelde

bütün vitaminleri aynı anda almak akıl karı değil. sadece aldığınız gibi idrarla klozete taşırsınız. vitaminler ayrı ayrı alınmalı kanısındayım. bende zamanında çok kullandım mıltivitamin ama satış kandırmacasından başka bir şey değil yerinde zamanında ve ayrı ayrı alındığında faydasını max görürürsünüz. aksi hamallık bence.

Aslında şuan elimde mevcut Pharmaton'dan başka GNC Mega Men'de var fakat multivitamin olunca biraz düşündürüyor .. Ağustos ayında yurt dışında kullandığımda haddinden fazla yemeğe saldırmıştım.Hem Pharmaton hemde GNC Mega Men'i.

Aslında şuan elimde mevcut Pharmaton'dan başka GNC Mega Men'de var fakat multivitamin olunca biraz düşündürüyor .. Ağustos ayında yurt dışında kullandığımda haddinden fazla yemeğe saldırmıştım.Hem Pharmaton hemde GNC Mega Men'i.

Bence psikolojik ben kendim bildim bileli supradyn, pharmaton, olimp, gaspari gibi multivitaminlar kullanirim. Istahima etkisi benim izin verdigim kadar. Yani olay sizde biter.

Cok sikinti varsa krom orani yuksek olani tercih ediniz veya ekstra krom takviyesi aliniz.

Eczacı ile görüştüm B vitamini konusunda.

Solgar B-Complex'in içeriğinde B1,B2,B3,B6,B12 - Fiyat : 24 TL
Benexol'un içeriğinde , B3,B6,B12 - Fiyat : 4 TL

Fakat Solgar'ı tavsiye edebilirim dedi.Benexol vücut değerlerini yükseltebiliyormuş.

Eczaci tabi solgar onerir :) 24 TL :) Benexol kullananlar memnun ha ben veririm para kafam rahat olur mantigindaysan Solgar tabi ki.

benaxol ağır deporesyon tedavisinde destek olarak kullnılır yüksek dozlar içerir. bu vitaminlerin yüksek dozlarıda kalıcı sinir hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. kullanırken bunları göz ardı etmeyin.

benaxol ağır deporesyon tedavisinde destek olarak kullnılır yüksek dozlar içerir. bu vitaminlerin yüksek dozlarıda kalıcı sinir hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. kullanırken bunları göz ardı etmeyin.

Merak ettim Letsev bu bilgi neye dayaniyor? B vitamini fazlaliginda boyle bir yan etki ( Kalici sinir hastaligi) bahsedilmemis.

Genelde asagidaki gibi yanetkilerden bahsedilir.

B vitamini fazlalığı: Genellikle zehirlenmeye sebep olmaz. Ancak çok yüksek dozlarda alınırsa zehirlenme görülebilir. Belirtileri; hissizlik, yürüyememe, cilt rahatsızlıkları, gözlerde ışık hassasiyeti, uykusuzluk, bitkinlik, baş ağrısı, çarpıntı, ishal şeklinde görülebilir.
http://www.xprodoksit.com/yazi/vitamin-zehirlenmesi-ve-vitamin-fazlaligi

Ayrica prospektuste de sunlar yaziyor:

Yan etkiler/Advers etkiler:
Seyrek olmakla birlikte aşağıdaki yan etkiler görülebilir;Sedasyon, baş dönmesi, özellikle çocuklarda eksabilite, tremor, bulanık görme , nadiren halüsinasyon, uyku bozukluğu , baş ağrısı ekstrasistol, palpitasyon, gastrointestinal rahatsızlıklar, idrar retansiyonu ve miksiyon güçlüğü, deri döküntüleri, fotosensitivite, ağız ve boğaz kuruluğu.
http://www.ilacprospektusu.com/ilac/148/benexol-50-tablet

Ayrica kullanim alani:
Endikasyonları:
Artralji, artrit, delirium tremens, diabetik nöropati, gebelik, idiyopatik ve ihtiyarlığa bağlı tremor, Korsakoff psikozu, kramp, lombalji, miyalji, nevritler, periartrit, polinevrit, radyoterapi, romatizma ağrıları, Wernicke hastalığı gibi B1 ve B6 vitamini gereksiniminde endikedir.
http://www.ilacprospektusu.com/ilac/148/benexol-50-tablet

Dozajlama: Kullanım şekli ve dozu:
Tedavi dozu 2-4 tablet/gün, proflaktik dozu 1-2 tablettir.

Sporcu camiasinda genelde bir tablet kullanilir ki bunun doz asimi mumkun degil.

Letsev eminim biryerlerden okumussundur verdigin bilgiyi paylasirsan okumak isterim, gercekten ilgimi cekti.

Back
Yukarı