Askerlik ve Dövme

Üniversite dolayısıyla askerliğime daha var ama aklıma hep takılan bir konu olduğu için belki aramızda tecrübe etmiş olanlarımız vardır diye bu konuyu açmak istedim.

Askere dövme ile gidip sorun yaşayan oldu mu aramızda ? Yoksa diğer bir çok konu gibi bir şehir efsanesi mi bu dövme konusu ?

Şehir efsanesi tamamen benim tanıdığım bir sürü kişi gitti dövmesi olan bişeyde olmadı dediler.Ancak şunu söylemeliyimki son zamanlarda dövme yaptırmak çok populerleşti iyice çocuk çoluğun eline düştü sırdalanlaştı artık yaptırmanın pek manası kalmadı vücudun orjinal halini bozmamak lazım.

Türkiye'nin en katı disiplinli birliklerinden birinde askerlik yaptım. Arkadaşlarımdan birinin omuz , sırt ve kolunda bayağı büyük tribal dövmeleri vardı herhangi bir sorunla karşılşmadı. En fazla bireysel bazı sitem vari şeyler işitebilirsin.

kendisi subay olan bir büyüğüm bir keresinde vücudun %75'inden fazlasını kapsayan dövme olursa sıkıntı çıkabilir demişti

hoş,vücudunun %75'ini kapayacak kadar dövme yaptıran kaç kişi vardır o da meçhul :D

aslerlik zorunlu bir görev olduğundan sorun olmaz. ne yani dövmen var diye askere mi almayacaklar:) türkçe bilmeyeni hata konuşmasını bilmeyeni bile askere alıyorlar. eğer dövmesi olanı askere almasalardı emin ol dövmesiz adamı çok zor görürdün:)

ilk muayneye gittiğinde soruyolar dövmen varmı diye var desende demesende bakıyolar..sonra gataya sevk edebilirler dövmeler yüzünden ama bu çok satanistçe dövme filan değilse bişey demiyorlar..ben muayneye gittiğimde gömleğimi atletimi çıkarttırıp baktılar lafa inanmıyolarda..

En fazla general postası - albay postası - şöfor ve protokol gibi selamlama alayı gibi sürekli olarak komutanları gözü önünde olabileceğin (dolayısı ile rahat) askerlik yapabileceğin yerleri otomatik olarak elemiş oluyorsun. onun haricinde herhangi bir problem oluşturmuyor dövmeler. Eğer herhangi yasal olmayan bir ideolojiyi savunan dövmelerin varsa örneğin I <3 marihuanna yada Viva la che guerra v.s tarzı dövmen yoksa hiç dert etmene gerek yok. şimdiden hayırlı tezkereler

Öyle birşey olsa askerde dövme yapılmaz, arkadasım askerden yeni geldi askerde her yerine dövme yaptırmış :D

Back
Yukarı