arkadaşlar dips rekorlarını alalım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatihay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kaçtane dips yapabilirsin?

• 0-10

Votes: 94 23,1%
  • 10-20

Votes: 130 31,9%
  • 20-30

Votes: 95 23,3%
  • 30-40

Votes: 46 11,3%
  • 40-50

Votes: 11 2,7%
  • 50+

Votes: 37 9,1%

• Total voters
    407
antrenman dışında 35 civarları takılıyorum dün 37 yaptım ama rekorumu hatırlamıyorum :D 70 kg yım en sevdiğim hareket diyebilirim :D

80 kiloyum 15-20 tekrar arası yapıyorum en fazla o da ilk hareket olarak yaparsam.

Yani gene ezik kaldık, doğruysa gerçekten tebrik ediyorum 30-40 + dips yapanları.

Son düzenleme:
61,5 kiloyum+15kg dambel bacak arası. 6-8 tekrar.
bar aralığını önce genişletiyorum, sonra daraltıyorum.
Trisepslere yüklenecek şekilde.
Nizami şekline iyice aşağı inip, yukarı çıkmaya dikkat ediyorum.

Nizami olarak 25-27 arasında yapıyorum..
Ancak nizami olmazsa 32-33'e çıktığım olmuştu.
80 kiloyum bu kadar -kendimce- iyi yapmama neden olarak ilk yıllarımda sürekli vücut ağırlığıyla çalışmamın etkisinin olduğunu düşünüyorum...

1 tane bile yapamıyorum nizami olarak bu harekette kendimi nasıl geliştirebilirim? 1.5 ay oldu başlayalı v.g ye bir kaç ay daha mı çalışıp başlamam lazım bu harekete ?

1 tane bile yapamıyorum nizami olarak bu harekette kendimi nasıl geliştirebilirim? 1.5 ay oldu başlayalı v.g ye bir kaç ay daha mı çalışıp başlamam lazım bu harekete ?

Yardimli dips yap , bu sekilde basla, ayrica bench presse onem ver. Bench press tricepsi iyi sekilde calistirir.Ben su anda 8 tekrar agirliksiz yapabiliyorum ama ilk hareket olarak yaparsam. Ben genelde gogus hareketinin son hareketi olarak veya triceps hareketinin ilk hareketi olarak calistigim icin, yardimli dips yapip , nizami yapmaya ozen gosteriyorum.

madem konu hortlamış belirteyim +50.

street workout'un temel arka kol ve göğüs hareketlerindendir.sw yapıyorsanız yapmak zorundasınız :)

ben bir günde toplam 230 yaptım
fakat omuzu sakatladım
sakatlanmadan maksimum 25 yaptım 94 kg idim
92 şınav rekorum

bende yaparım ammma whey istemem arı poleni isterim doğal olsun
şaka bi yana çalıştıkça yapılabilecek bi rakam

:)) desene tek yapamayan benmişim ama inanın hiç rekor olsun diye yapmadım hep 3x15 yapıyodum son 2 set 10 kg + 20 kg ağırlıklı bugün deniyicem :) şu 49 u 149 yapsak arkadaşın dediği gibi hadi wider olsun :))

bu harekete alışık olmayan ve o kas gurubu güçlü olmayan birisi bunu yapamaz
buda çoğu insan yapamaz demek
yani sıkıntı yok
zamanla yapmak daha doğu
ben yapanakadar birkaç ay geçmişti

bu harekete alışık olmayan ve o kas gurubu güçlü olmayan birisi bunu yapamaz
buda çoğu insan yapamaz demek
yani sıkıntı yok
zamanla yapmak daha doğu
ben yapanakadar birkaç ay geçmişti

Açıkçası başlangıç olarak evde sandalye ile alışmak bir miktar ilerledikten sonra sehpahada yapmak daha mantıklı.

Misal başlangıçta şu hareket:
http://0.tqn.com/d/exercise/1/0/Z/dips.jpg

Ondan sonra bu harekete geçmek çok daha mantıklı olur

http://www.t-nation.com/img/photos/2012/12-730-02/dips.jpg

----

Back
Yukarı