bu hareketin vücudunuza getirdiği faydaları yazar mısınız?
özellikle omuzlarda ve tricepsler de mi gelişim görüyorsunuz?
yoksa göğüsler için de o kadar etkileyici mi?
makinada yapman başlarda iyi olacaktır senin için...sürekli gelen destegi azaltıp, dogrudan serbest dipse geçtiginde, başlarda cok az zorlansanda ileride çantada keklik gibi çekeceksin...benim ilk zamanlarımda, bırak 2 tane cekmeyi ellerimle dipsin kollarını kavrayaıyordum dogru düzgün...sonra zamanla hırsın da yardımıyla cok ii dips çekmeye başladım...antrenmana ilk girdigimde cok rahat 40-50 tane cekebilirim dips şimdi..ama ben sıcak cekmeyi daha dogru buluyorum...
makinada yapman başlarda iyi olacaktır senin için...sürekli gelen destegi azaltıp, dogrudan serbest dipse geçtiginde, başlarda cok az zorlansanda ileride çantada keklik gibi çekeceksin...benim ilk zamanlarımda, bırak 2 tane cekmeyi ellerimle dipsin kollarını kavrayaıyordum dogru düzgün...sonra zamanla hırsın da yardımıyla cok ii dips çekmeye başladım...antrenmana ilk girdigimde cok rahat 40-50 tane cekebilirim dips şimdi..ama ben sıcak cekmeyi daha dogru buluyorum...
dips aslında en cok omuzla göğüsün baglandıgı noktayıda cok iyi kesiyor ve omuzu da lif lif yapmak için birebir hareketelrden...hatta dipsten sonra, ebench sehpasına gecip egik bir acıyla oturarak, ellerini omuz genişliginden daha dar tutup, bara dogru uzatıp şınav ceker gibi yaparsan, iç göğüslerinin belirginleşmesini kolaylaştırmış olursun...yani ikisi süper set olacak...göğüs için birebir bir hareket kobinesi, tavsiye ederim..
birçok hareket var...ancak iç göğüste önemli olan ne ile neyi kombine ettigindir..her göğüs hareketi iç göğüsü belli oranlarda etkiler...ama pullover, cable cross, flat dumbell fly bu üç hareket kesinlikle programında olmalı iç göğüs için...kısacası, bana göre şöyle bir göğüs programı olabilir...kaliteli bir göğüs programı oldugunu düşünüyorum...iç göğüs için cok yardımcı olacaktır sana..
incline bench press
incline dumbell fly
cable cross
flat dumbell fly
pullover..