bir kimyacı olarak bu durumla alakalı bir iki şey de ben söylemek isterim, öncelikle bence whey'i su ya da sütle almamaız bizim açımızdan birşey farkettirmemeli, bunu şu şekilde açıklayabilirim, whey suya ya da süte karıştırdığımız zaman bir bileşik oluşturmuyoruz, bir çözelti oluşturuyoruz, hatta bu çözelti o kadar da kaliteli bir çözelti olmuyor 1,2 dk beklersek whey in çökeldiğini rahatlıkla gözlemleyebiliriz, şimdi gelelim bünyeye tatbik etme kısmına , öncelikle bir örnek verelim şimdi sofra tuzunu düşünelim, sofra tuzunu oluşturan maddeler kendi başına zehirlidir fakat bileştiklerinde yeni bir madde olan sofra tuzunu oluştururlar, sofra tuzu tamamıyla bileşenlerinden farklı özelliklere sahiptir, şimdi whey ve süt ya da whey ve suyu ele alalım ,whey çözeltisi oluşturduğumuz zaman yani sulu whey yada sütlü whey ,yeni bir madde oluşturmuş olmayız , whey ayrıdır süt ya da su ayrıdır.Whey çözeltisini bünyeye tatbik ettiğimiz zaman , su ya da sütün içindeki whey proteinin kana karışma hızı aynıdır, çünkü whey wheydir süt süttür su da sudur, whey çözelitisi yeni bir madde değildir, sadece süt daha geç sindirlir kendi başına , su daha çabuk sindirilir.
saygılar
Genişletmek için tıkla...