Antremandan sonra protein tozu yağsız süt ile?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben Optimum Gold Standart Casein kullanıyorum yatmadan önce.Tam yağlı süt ile karıştırsam bir problem olurmu? Korkudan süt içip 15 dk sonra Caseini su ile karıştırıp içicem valla :D

Casein zaten yavaş emilimi olan bir protein tipi. Suyla, yağsız sütle veya yağlı sütle tartışması emilim süresinin yavaşlayacağı gerekçesiyle yapılıyor.

Zaten emilimi yavaş olan proteini biraz daha yavaşlatsanız ne olacak.

Yağlı veya yağsız sütle karıştırmanızın tek bir farkı olabilir o da ekstra yağ alacak olmanız. Sorun değilse tam yağlı sütle içebilirsiniz.
 
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...kullan-t4021.html?t=4021&highlight=s%FCt+whey

KALSİYUM KAZEİNAT (KAZEİN) :


Kazein , whey gibi sütten izole edilen bir proteindir . Kazeinin bileşenlerinden biri olan k-kazein ya da kappa-kazein , kazein miselini(Misel:Kolloit iyonlarda,molekül yığılması nedeniyle oluşan ve tek başına koloidin bütün özelliğini taşıdığı kabul edilen bölüm) dengede tutar .Kazein katyonlarla başlıca da kalsiyum katyonları ile bağlıdır . Kazein miselleri genişçe bir kalsiyum-kazeinat-fosfat kompleksidir .
Kazein proteinin %92’sini oluşturmaktadır ve hepinizin ortak kilo aldırıcılarında(weight-gainers) o yoğun tadı vermek için bulunur .Kalsiyum kazeinat, sodyum kazeinat ve miselli kazeinatı kapsayacak şekilde değişik biçimlerde görülür .
Kazeinden sentezlenen proteinin en önemli faydalarından biri whey’den(whey daha kolayca alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabiliyor ) oluşacak protein sentezine oranla kas inşası için daha direkt kullanılmasıdır .
Proteini enerji olarak kullanma şansı azaldıkça daha çok karbonhidrattan enerji manasında faydalanırsınız . Ne kadar çok karbonhidrattan enerji manasında faydalanırsanız , o kadar az karbonhidrat yağ olarak depolanır . Bu nedenle kazein daha hızlı yağlanmanızı engelleyebilir... en iyi şekilde yağsız kas kütlesini sağlamaya çalışanlar için kazeinin tercih sebebi olabilmesi için bir seçenek .
Kazein aynı zamanda glutamin temelli yüksek oranda doğal peptid (Peptid formu sindirim sisteminde yer alan peptid taşıyıcı sistemler nedeniyle daha iyi emiliyor) bulundurmakta .Glutamin peptidleri biyolojik olarak uygun (bioavailable) bulunan glutaminler arasında en uygunları olarak tanınırlar ve L-Glutamimin’in serbest bulunanına oranla , eş miktarlarda yaklaşık iki katı kadar daha fazla oranda emildikleri hesaplanmıştır .
Glutamin iskelet kaslarında bulunan serbest amino asidlerin %60’ı nı oluşturan şarta bağlı esansiyel amino asid (yarı esansiyel olarak geçiyor bir çok yerde) türüdür .Atletizm çevresi tarafından başlıca büyüme hormonuna,testosterona,hücre hacmine,bağışıklığa ve kastaki protein sentezine olan olumlu etkisi ile tanınıyor .
Kazein aynı zamanda ACE (Angiotensin-Converting Enyzme Türkçesi Anjiyotensin-Çevirici Enzim) engelleyicisi kazokinin olarak adlandırılan peptidleri ihtiva etmektedir . Kazein ucuz değildir , konsantre whey proteinlere oranla daha pahalıdır Besleyicilik açısından bakacak olursak , kazeinatın hiçbir dezavantajı yoktur ve yüksek kalitede bir protein kaynağıdır .
Kazeinin başka bir faydası da zamandan bağımsız olarak kan dolaşımına düşük miktarda muntazam bir şekilde( düşük glisemik endeksli karbonhidratlarda olduğu gibi) amino asid salınımını düzenlemesi . Bunu amino asidlerin iletim sürelerini yavaşlatmak amacıyla bağırsağın içinde bir jel oluşturarak gerçekleştirir . Bu protein yıkımını önemli miktarda azaltır .
Bu nedenle kazein tüketimi anti-katabolik protein olarak adlandırılan whey proteine oranla vücutta daha uzun süre protein dengesini sağlayacak şekilde plazma amino asid seviyelerini zamana yayılı tutar ve bu seviyeleri daha uzun süre iyi tutar .
Katabolizmayı önlemek kas gelişimi için uygun ortam yaratabilir . Kazeinin yavaş ‘’zamanlanmış salınım’’ etkisi vücut içinde katabolik protein yıkımını engeller , yatmadan önce son öğün olarak almak ya da kahvaltıda gün boyunca amino asidlerin dengeli dalgalanmasını sağlamak amacıyla gündüz kahvaltıda almak ideal bir seçim olacaktır .


Bağırsağın içersinde jel oluşturma kısmı heralde whey ile casein proteinini (süt), eğer amaç idman sonrası minimum sürede emilimi gerçekleştirmekse, neden beraber tüketmemek gerektiğini açıklamıştır..

Kısacası casein proteini bağırsakta yarattığı değişim ile whey proteininin vücut tarafından emilimini yavaşlatır..
O nedenle idmandan hemen sonra meyva suyu veya suyla whey protein tozunu tüketmek idealidir..

Casein-whey karışımı ise güne başlarken, ara öğünlerde ve yatmadan önce tüketim için uygundur ve protein emilim süresini uzun vadeye yayarak gün içersinde veya bütün gece boyunca kasların protein ihtiyacını kademeli olarak giderir ve yıkıcı etkileri minimuma indirir..

umarım yardımcı olmuşumdur..

O zaman mantık olarak, söylediğinize göre sistem şu şekilde işliyor.
Süt ile aldığımız whey, bir anda değil de zamana yayılarak emilimi sağlanıyor.
Madem bu şekilde bir sistem var, her öğün protein alma çabasına son verelim, sabah kalktığımda 100gr whey + 0,5 lt süt ile birlikte alayım, yaklaşık 7-8 saatlik sürede vücuda karışacağı için, fazla proteinin vücuttan atılma riski yok, doğru mudur ?
 
O zaman mantık olarak, söylediğinize göre sistem şu şekilde işliyor.
Süt ile aldığımız whey, bir anda değil de zamana yayılarak emilimi sağlanıyor.
Madem bu şekilde bir sistem var, her öğün protein alma çabasına son verelim, sabah kalktığımda 100gr whey + 0,5 lt süt ile birlikte alayım, yaklaşık 7-8 saatlik sürede vücuda karışacağı için, fazla proteinin vücuttan atılma riski yok, doğru mudur ?

Sence mümkünmü öyle birşey :) 7-8 saate uzatmaz ancak suyla karıştığı kadar çabukta karışmaz. Bölerek almaya devam et, antrenmandan sonra suyla al tamam işte, böyle konular çok irdeleniyor ne gerek varki :)
 
bir kimyacı olarak bu durumla alakalı bir iki şey de ben söylemek isterim, öncelikle bence whey'i su ya da sütle almamaız bizim açımızdan birşey farkettirmemeli, bunu şu şekilde açıklayabilirim, whey suya ya da süte karıştırdığımız zaman bir bileşik oluşturmuyoruz, bir çözelti oluşturuyoruz, hatta bu çözelti o kadar da kaliteli bir çözelti olmuyor 1,2 dk beklersek whey in çökeldiğini rahatlıkla gözlemleyebiliriz, şimdi gelelim bünyeye tatbik etme kısmına , öncelikle bir örnek verelim şimdi sofra tuzunu düşünelim, sofra tuzunu oluşturan maddeler kendi başına zehirlidir fakat bileştiklerinde yeni bir madde olan sofra tuzunu oluştururlar, sofra tuzu tamamıyla bileşenlerinden farklı özelliklere sahiptir, şimdi whey ve süt ya da whey ve suyu ele alalım ,whey çözeltisi oluşturduğumuz zaman yani sulu whey yada sütlü whey ,yeni bir madde oluşturmuş olmayız , whey ayrıdır süt ya da su ayrıdır.Whey çözeltisini bünyeye tatbik ettiğimiz zaman , su ya da sütün içindeki whey proteinin kana karışma hızı aynıdır, çünkü whey wheydir süt süttür su da sudur, whey çözelitisi yeni bir madde değildir, sadece süt daha geç sindirlir kendi başına , su daha çabuk sindirilir.
saygılar

Kesinlikle katılıyorum.Whey nasıl kapta çöküyorsa aynı şekilde midedede çökecektir.Mekanik yöntemle karıştırılan maddeler mantıken kimyasal bir bileşik oluşturmaz.Süt yine geç sindirilir whey minimal gecikmelerle yine çabuk sindirilecektir.Kişisel görüşüm tabi saygılar.Ayrıca su ve süt le karıştırılan tozların tatları arasında dağlar kadar fark oluyor hayatta suyla içmem wheyi.Sadece nox glutamin tozu gibi suplementler suya uygun bence. Ve yine sütle içilen yarım litre whey su ile içilen wheyden daha besleyici olacaktır 400ml koysanız 12 gram extra protein.
 
Back
Yukarı