Likit aminolar tabiki daha hızlı karışır , ancak saklanma koşulları çok önemli bunlar elimize gelene kadar sürekli farklı sıcaklık derecelerine maruz kalırlarsa özelliklerini kaybediyorlar.O yüzden tabletler daha çok tercih ediliyor .
Kefir sütle mayalandığı için süttede kasein olduğu için emilim süresi 3-4 saati bulur sanırım . Yani wheyle aynı işlevi görmesi mümkün değil , ayrıca ant sonrası alınan wheyi suyla alıyoruz ki emilimi daha hızlı olsun .
Ant önce tavuk göğsü yenmesini önermişsin , çalıştığım salonda bir çok kişi yanında tavuk göğsü pilav getiriyor ve hepsi ant hemen sonra yiyiyor veya salona en yakın yerde tavuk ızgara türü yemek yiyiyor . Yani ant önce bunları yiyen ne gördüm ne duydum .
Bir öğündeki protein oranına gelince bu konuyu VG antrenörü ve sporcusuyla konuştum . 30gramdan fazla proteini vücut atar dedi direk olarak yani 50-60 gram almanın anlamı yok mideye yük bindirmekten başka bir şey değil , o yüzden öğünleri bölmüyormuyuz zaten 3 saate yakın aralarla .
insan beslenmesini miğdeden yapıyor. bunda hemfikiriz sanırım. Ben ince bağısaklarından beslenen bir insan yapısı tanımıyorum..!
İnce bağısaklarından beslenen türk insanıdır. Bakın etrafa herkez koca koca ekmekleri makarnaları yiyorda yiyor.
O yüzden proteinler özellikle hayvansal proteinler yağları ile beraber insanların ana yemekleridirler.
Öncelikle whey proteinin içerisinde yaşayan canlı organizma varmı acaba? Raflarda öyle duruyor. Bağırsak florasına nasıl etkileri var biliyormusunuz. İçerisidne bulunan aromalar ve tatlandırıcılar insan sağlığına ne kadar uygun?
Kefir casein yapılı değil, Kefir whey proteindir ve 1 saatte kana karışır etraf aydınlanır bunu hissedersiniz.
Ayrıca içerisidne bulunan vitamin ve mineralleri sayma gereği duymuyorum. Doğal beslenmenin mukemmeliğini savunuyorum. Bu yüzden az zahmet edip herkez öğrenebilir.
Antremandan 3 saat önce tabiki tavuk göğsü yiyeceğiz hatta daha ileri gidip sindirimi uzun süren proteinlerin alınabileceğini söylemiştim.
vücuda amino asit girişi yapıldıkça daha önceki idmanda yıkılan kaslar yeniden yapılanırken vücut aminoasit arar.
Dolayısıyla sindirimi uzun süren proteinler idman zamanına yakın zamana kadar (lözin izolosin ve valin)
Kefir ve sizin çok sevdiğiniz whey protein gibi kaynaklar ise çok daha kısa sürede kana amino asit verir.
Esas önemli olan antreman sonrasında whey kaynağımızı içtikten sonra kırmızı et tüketmek. kırmızı et yoksa direk caseine yönelicez.
işte bu saatten sonra bir dahaki idmana kadar whey protein almamıza gerek yok.
Wheyi suyla almanın mantığı yok. İnce bağısaklarımız mükemmel çalışkan yapıdalar. siz neyle alırsanız alın o proteinler hızlı sindiriliyorsa hemen sindirilir.
Dolayısıyla herkezin yaptığının bana doğru olduğunu nasıl iddia edebiliyorsunuz hayret ediyorum ve şaşırıyorum.
iddialarınızı birde bilimsel açıklamalarla süsleseniz anlayacağım.
idman sonraları en az 2-3 saat boyunca adam gibi yemek yenmemesi gerekiyor.
O yüzden sıvı gıdalara yönelinmeli.
idman sonrası daima kefir yada whey alınır.
Daha sonra sindirimi uzun süren proteinler ve kompleks karbohidrat alınabilir.
ben şekerinde karşısındayım.
insulin dengemizi bozmamalıyız.
Kompleks karbohidratda doğallığı bozulmamış olacak.
Son düzenleme: