Antreman esnasinda ağrı olmaması

Blonde

Üye
Arkadaşlar merhaba. Bir sorum olacaktı. Antreman esnasında göğüste özellikle hiçbir ağrı kasılma yanma hissetmiyorum. Tricepslerom zayif fakat kaldırabildiğim max. Kiloda max tekrar yapiyorum. Fakat tricepslerim göğüslerimden daha çok ağrıyor dumbbel flyda. Bench presste de göğuste tık yok. Hareketleri çok araştırdim çok baktım ve nizami yaptıgıma da eminim.

Ağri ve yanma olmaması gelişmiyor demek midir ?

göğüste antrenman esnasında yanma olayı pek rastlanılmadık durum.nitekim ben de tekrar sayısını anca 20lerin üstüne çıkardığım da yanma hissediyorum.bir gün sonrasında sağ kolunu sol omzuna,sol kolunu sağ omzuna doğru uzat ağrı varsa antrenmanın hakkını vermişsin demektir.

Yarın göğus günüm. Öbür gün bi deniyim dediğini. Tricepslerim dimbbell fly esnasiında çok fena ağrıyo benchte de triceps ve bileklerim. Ama göğüste tık yok. Yarın bi partner bulup aģırlıği arttırmayı denicem benchte. Saol

Dumbel fly da tricepsin ağrıması ilginç. Çünkü fly izole bir göğüs egzersizi. Yani triceps devrede değil, çalışmıyor.

Triceps ve omuzlar çok zayıfsa göğüs egzersizleri sırasında daha büyük olan göğüs kası yorulmadan bu kaslar yoruluyor ve göğüs daha baskıya doymadan seti bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda yapılması gerekenler omuz ve triceps egzersizlerinde ağır kiloları kullanarak bu kasları güçlendirmek. Ve önceden yorma prensibi de uygulanabilir. İzole göğüs egzersizleriyle göğsü yorarsınız. Daha güçlü olan göğüs yorulur ama zayıf olan triceps ve omuz dinleniktir. Bu denge sağlar. Ardından bench press gibi bileşik egzersizlere girersiniz.

Back
Yukarı