Akşam Yemeğinden 2-3 saat sonra neler yenilebilinir?

Sorunum şu ikindi antreman öncesi öğünüm var.Antremanı yapıyom sonrası akşam öğününe denk getiriyorum ama bu akşam öğünü karbonhidrat değeri çok düşük oluyor , Salata + Haşlanmış Tavuk + Yoğurt + Çorba gibi , sonra saat bu sıralarda ya 7-8-9 oluyor.Bende erken yatamıyorum , yani olmuyor :D saat oluyor 11:30 yani vücud uzun süre karbonhidrat almamasından kaynaklı galiba kan şekerim düşüyor.Ve acıkıyorum bu saat sıralarında ne yemem uygundur?Benim kafamda lor peyniri var.Yanına neler olabilir , yatmadan 1 bardak süt içiyorum birde.

Akşam yemeğine biraz karbonhidrat katabilirsin.Özellikle esmer bulgur ya da esmer makarna olabilir.Bu kan şekerini dengede tutup açlık hissini yok edecektir.Süt ve lor peynirin yanına 1-2 tanede yumurta beyazı koyabilirsin.Süt ve lor uzun salınımlı protein olduğu için gece boyunca kaslarını beslemiş olursun.Yumurtanın sindirimi de kısa sürelidir.Böylece dengelemiş olursun hem de acıkmamış olursun.

Küçük boy yağsız yoğurt, 3 – 4 adet ceviz, 2 – 3 adet kuru kayısı ya da 8 – 10 adet siyah kuru üzüm yoğurda karışdırıp yiyebilrsin

yulaf ezmesi,meyve,bebe püskeviti olabilir.
Yulaf ezmesi akşam kısmında karbonhidrat fazla alamam.Meyve hele imkanı yok şeker alamam , bebe püskeviti gibi rafine ürünlerde olmaz.Amacım her daim yağ oranı azaltmak olduğu için.[DOUBLEPOST=1387143107][/DOUBLEPOST]
Light beyaz peynir ve yoğurt yiyebilirsin
Evet benim light beyaz peynir değilde o görevi lor peyniri üstleniyor yiyorum , yoğurtta ama bazen doyuruculuk hissi olmadığında zorlanıyorum konuyu açma sebebimde o dayanıcam artık :)[DOUBLEPOST=1387143224][/DOUBLEPOST]
Akşam yemeğine biraz karbonhidrat katabilirsin.Özellikle esmer bulgur ya da esmer makarna olabilir.Bu kan şekerini dengede tutup açlık hissini yok edecektir.Süt ve lor peynirin yanına 1-2 tanede yumurta beyazı koyabilirsin.Süt ve lor uzun salınımlı protein olduğu için gece boyunca kaslarını beslemiş olursun.Yumurtanın sindirimi de kısa sürelidir.Böylece dengelemiş olursun hem de acıkmamış olursun.
Süt genelde en son yatarken içiyorum , dediğiniz gibi akşam yemeğine biraz karbonhidrat artışı yapıcam , karbonhidratsız oldumu ilerleyen süreçlerde vücut direncini yitiriyor.Yumurtayı bi aralar denedimde akşam 1 yumurta beyazı :D yapmaya üşeniyom ama en mantıklısıda bu benim 3 beyaz dediğim karışım 1 kase yoğurt , içine lor koyuyorum yiyorum , yanınada 1 yumurta beyazı 3 beyaz güçlü protein :) yatmadanda 4. beyazı tükettikmi tamam.[DOUBLEPOST=1387143298][/DOUBLEPOST]
Küçük boy yağsız yoğurt, 3 – 4 adet ceviz, 2 – 3 adet kuru kayısı ya da 8 – 10 adet siyah kuru üzüm yoğurda karışdırıp yiyebilrsin
Ceviz belki , kuru kayısı ve kuru üzüm içerisindeki şeker oranlarından dolayı akşam tüketmek pek kafama yatmıyor gibi , katı ürünler yerine yukarda yazdığım gibi daha çok böyle yoğurt-lor gibi daha sıvı ve yumuşak az kalorili şeyler kafamda var ama ceviz olabilir.

Back
Yukarı