(Ağırlık kullanarak) full squat vs pistol squat

(Ağırlık kullanarak) full squat vs pistol squat

• Total voters
    3
Arkadaşlar soru gayet açık ,ağırlık kullanarak full squatmı yada pistol squatmı daha iyidir, iyi verim alınır.
weightedpistol2.jpg
PİSTOL SQUATA ÖRNEK
Full-Squat-2.jpg
FULL SQUATA ÖRNEK

Arkadaşlar soru gayet açık ,ağırlık kullanarak full squatmı yada pistol squatmı daha iyidir, iyi verim alınır.
weightedpistol2.jpg
PİSTOL SQUATA ÖRNEK
Full-Squat-2.jpg
FULL SQUATA ÖRNEK

Merhaba,

Çok farklı iki hareketi sormuşsun öncelikle.. Dumbbel squat mı barbell squat mı desen anlarım ama sen bench press mi incline press mi diye sormuşsun..

Öncelikle;
barbell squat ta quadriceps ve glutes kasların yoğun çalışırken tabi bunlarla beraber calves ve hamstrings kaslarında çalışıyor,
pistol squat ta ise duruş pozisyonundan dolayı (squat a göre vücut biraz daha önde) quadriceps yoğunlukla ve yanında gene aynı şekilde glutes, calves ve hamstrings kasların çalışmış oluyor.

Sonuç olarak;
Amacın quadricepsleri dağa yoğun bir antrenmana sokmak ise pistol squat tabiki, glutes kaslarımda devreye yoğunlukla girsin istiyorsan barbell squat öneririm..

Kolay gelsin..

İkiside değil Full Front Squat.Pistol squat çok sakat iş, Back squatta glute ve lower back i gereğinden fazla işin içine katıyor ben genelde full front squatla başlarım breathing squatta tavsiye ederim tekrar sayılarındaki döngüyü kırmak için.

elam arkadaşlar: Ben 16 yaşındayım boyum 1.71 bacaklarım zayıf bu yaşta squat çalışırsam boyumdaki uzama yavaşlarmı çalışmalımıyım sizce..

Pistol squat riskli bir hareket agirliksiz yaparak alışmak lazim. Ben agirliksiz bile yapamam gibime geliyor. Full squat quadstan cok bacagin ic kismina hamstringlere vuruyor

Back
Yukarı