Ağırlık artırımı hakkında

Arkdaşlar bb ye başlayalı 10 gün oldu ve 5.antrenmanım bana artık 5 kg az geliyor danbılda ...diğer makinalarlada 30-35 çalışıyorum yaş 29 180/80 kg sizce ağırlık artırımımı neye göre yapmalıyım bi ağırlık artık hafif gelince artırmalımıyım yoksa şukadar ayda şukadar çalış gibi bişeymi var

bazıları ilk bir kaç ay aynı ağırlıkla çalış gibi bişeyler söylüyor ama bana çok saçma geliyor...artık 5 kğ la çalışırken sanki elimde ağırlık yok gibi hissediyorum dolaysııyla sizinde dedğiniz gibi hareketi nizami yaparak istediğim kadar ağırlık artırabilirim sanırım...zaten artıracağımda en fazla 7.5 olur şuan:)

gelisim istiyorsan agirliklari artirman gerekir,o söylenen seyler yeni baslaip vücut bu spora adapte olana Kadar gecerlidir.Sende yeni baslamissin fakat büyük ihtimal kapasitenin cok asagisinda bir agirlikla baslamissin,formu bozmadan yapabildigin en yüksek agirlikla Calis,bunu yaparkende sakatliklara dikkat lütfen!!

Örnek verecek olursak bench press mesela. Salona başladın programında 3x10 bench press yazıyor. Sen 30 kg ile başladın 3 set 10. tekrara kadar son tekrarları zorlanarak çıkartıyorsun mesela zamanla alıştın bu ağırlığa 30 kg ile 3 set 10 tekrar yapınca artık zorlanmıyorsun rahat yapıyorsun. Ağırlığı arttırmanın vakti gelmiştir o zaman. Son setin son tekrarlarında zorlanacaksın son 1-2 tekrarı zar zor çıkarabilecek bir ağırlık seçeceksin hareketin formunu bozmadan

Örnek verecek olursak bench press mesela. Salona başladın programında 3x10 bench press yazıyor. Sen 30 kg ile başladın 3 set 10. tekrara kadar son tekrarları zorlanarak çıkartıyorsun mesela zamanla alıştın bu ağırlığa 30 kg ile 3 set 10 tekrar yapınca artık zorlanmıyorsun rahat yapıyorsun. Ağırlığı arttırmanın vakti gelmiştir o zaman. Son setin son tekrarlarında zorlanacaksın son 1-2 tekrarı zar zor çıkarabilecek bir ağırlık seçeceksin hareketin formunu bozmadan
evet bende öyle yapıyorum...buarada benc press e henüz geçmedim sanırım ilk aydan sonraymış....

Bilmem kardeşim spor hocası değilim bu forumda çoğu kişi de değil :D sorsana hocana hocam niye böyle diye hayrına mı çalışıyon salonda sanki para veriyorsan hizmet de alacaksın.[DOUBLEPOST=1408108924][/DOUBLEPOST]Bizde mesela salonda hoca kalıplı arkadaşlara butterfly'ı dar tutuşta yapıtırıyordu zayıflara kolları geniş tutuşta. Hocan bir eksiğini görmüştür öyle yazmıştır belki. Belkide hazır herkese verdiği programlardandır

Ben de hoca moca değilim ama yabancı forumlara baktığımda oradaki hocaların yazdığı programlarda salona girer girmez bench press, squat, deadlift girişiyorlar. Bizim burada tembellik de devreye giriyor sanırım. Kim öğretecek bunların doğru formunu gibi. Ver makinede uğraşsın.

Benim hanım başladı, ikinci ayında. Girer girmez bench presse başlattım. Çok yapamıyor ama 30 kg'a doğru çıkıyoruz yavaştan. Her antrenmanda ilerleme kaydettik. Başla derim ben ama sana kalmış tabi.

Ben de hoca moca değilim ama yabancı forumlara baktığımda oradaki hocaların yazdığı programlarda salona girer girmez bench press, squat, deadlift girişiyorlar. Bizim burada tembellik de devreye giriyor sanırım. Kim öğretecek bunların doğru formunu gibi. Ver makinede uğraşsın.

Benim hanım başladı, ikinci ayında. Girer girmez bench presse başlattım. Çok yapamıyor ama 30 kg'a doğru çıkıyoruz yavaştan. Her antrenmanda ilerleme kaydettik. Başla derim ben ama sana kalmış tabi.
Bunun sebebi bizim ülkede adam uğraşmak istemiyor. Salona giriyorsun mesela ben demiştimki hocam dedlifti öğretirmisiniz 1.5 ayımdaydım yok onu 1 seneden önce yaparsan belini sakatlarsın git lat pulldown yap 1 yıl dedi. Adam şimdi squat deadlifti öğretene kadar ne uğraşcam yazıyım leg curl lat pulldown butterfly gitsin ötede oynasın çocuklar mantığında çoğu salon ve hoca .Sonra ne oldu 1.5 ayım bitti gittim eve sehpa aldm halter aldm dumbell çubugu ağırlık aldım tanıdığım bir profesyonel abi seçti aldıklarımı. Kendi kendime öğrendim deadlifti de squatı da barbell row military press i de. O salona gitseydim 1 yıldan önce bu hareketleri yapamazdım. Ha noldu geç öğrendim uzun süre belimi ağrıttım ama zorla da olsa hergün okuldan dersaneden vakit buldukta ygs hazırlanırken ders aralarıında açtım videolardan izledm hareketleri hergün her vakit bulduğumda her idman öncesi defalarca izledim öğrendim kendi kendime.

Şimdi il dışındayım eve dönünce arkadaşımda benimle idman yapcak. Onuda başladığı gibi ilk gün deadlift bench press squata başlatcam öğretcem . Bu sporda en büyük hata zaman kaybetmektir benim için

Back
Yukarı