ağırlık çalışırken başınıza gelen en kötü kaza...

salondayken bench pressin altnda kaldm v sağ göz yuvasnn sağ tarafına bar geldi 2 hafta önce :( gözm morardı fakat geçti burdan çıkardığım sonuç ie boş barla ısınma haricinde bench presste mutlaka bir partnerle çalışılması partner yoksa dumbell bench press yapılması özellikle süperset yaparken ççok dikkat etmek lazm benm başıma süperset yaparken geldi bu olay :(

benimde çok akıllı bir arkadaşımla idman yapıyoruz . Olay 3-3,5 ay önce falan oluyor. Arka kol çalışıyoruz. Alna press hareketindeyim.(ismini tam bilmiyorum galiba buydu) neyse ben yattım kollarımı kaldırdım arkadaşda z barı vericek. Eldivenimin kaydığını farkettim . Dur ağırlığı verme dedim. Arkadaşımda bunu duymamış . Eldiveni düzeltirken barı bıraktı . Bar direk anlıma düştü . Gerçekten anla press oldu. ALLAH'tan bir tarafta 10 diğer tarafta 10 toplam 20kg vardı. Kafadan direk yere düştü zaten :D . Hemen kalktım baktım alnım çok fena kızarmış . Salonda küfürü basarsın tabi :D . Şu an hala beyin kanaması geçirmediğime dua ediyorum...

benimde çok akıllı bir arkadaşımla idman yapıyoruz . Olay 3-3,5 ay önce falan oluyor. Arka kol çalışıyoruz. Alna press hareketindeyim.(ismini tam bilmiyorum galiba buydu) neyse ben yattım kollarımı kaldırdım arkadaşda z barı vericek. Eldivenimin kaydığını farkettim . Dur ağırlığı verme dedim. Arkadaşımda bunu duymamış . Eldiveni düzeltirken barı bıraktı . Bar direk anlıma düştü . Gerçekten anla press oldu. ALLAH'tan bir tarafta 10 diğer tarafta 10 toplam 20kg vardı. Kafadan direk yere düştü zaten :D . Hemen kalktım baktım alnım çok fena kızarmış . Salonda küfürü basarsın tabi :D . Şu an hala beyin kanaması geçirmediğime dua ediyorum...

gerçekten alna press oldu :D:D:D

Biceps çalışırken reflü krizim tutmuştu.İdmanı zor bırakmıştım. Moral bozukluğu yüzünden 15 gün kadar ağırlıklara elimi bile sürmemiştim.

V.g ye yeni başlamıştım . programımda calf raises hareketi olmamasına ragmen hocadan ozel izin koparıp , buyuk bir sevinçle koşarak elte dogru gidiyordum . alete agırlık takmak için squat demirinin sağ tarafndaki demiri çıkarınca sola devrildi tabi ... bar gözlerimin önünden bir saniyede geçti ama sanki bir ömür gibi gelmişti bana . donup kaldım . allahtan diger tarafta biri yoktu ... buyuk bir sesle yere devrildi ve bir çöp kutusunu kırdı :) herkes yanıma gelip olayı incelemeye başladılar . ben ise özür dileyip yerden agırlıkları alıp calf raises hareketine geçmiştim :)

birde küçük 3 kilolluk bir plaketle arkadaşımla frizbi oynuyorduk . haliyle biraz ilginçti .. dikkatlı ve kontrollu atmamıza ragmen benim aklıma birden olimpiyatlardaki güllecilerin atış şekli gelmişti . 2 tur kendi etrafımda döndüm gücümü alıp fırlattım . arkadaşımdan yaklaşık 5-6 metre uzaga bir cama fırlayıp parçalamıştı . çok gülmüştüm ama bir o kadarda mahçup olmuştum :)

bech press'i 130 kilogramda çalışırken bileğime giren acıyla bıraktım göğüsüme düşünce halter göğüs kemiğim çatladıgını sölemişti doktor

mustafa088 gerçekten geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın.

Eğer ki direk kaldırdığımda bırakmış olsaydım şimdi burada olamayabilirdim

ben de neck preste barı geriye doğru kaçırdım.arkadaş arkamda beni bekliyor yardım için.anlamadı ne olduğunu ne biçim yapıyosun nizami yap şunu dedi :D al diyorum ağırlığı anlamıyor.sövünce işin ciddiyetini anladı da aldı.sonuç 1 ay süren sağ omuz ağrısı...

yorulunca insanın pes edesi gelmıyor heleki benchde devam edıyorsun ve göğsünün sertliği üzerine çöküp kalan bir halter ve onu kaldırmaya değil kolunu kaldırmaya mecali kalmıyan bilekler SORUN ŞU Kİ o kadar ağırlğ üzerimden alıcak kimsenin olmaması :D:D

Herkeze Geçmiş olsun fakat bunları okudukça makinalardan korkar oldum, zaten hepsi birer ölüm makinası gibiler, bir halat kopsa ne olur heleki leg press uzanıyorsun kaldırıyorsun bacak yardımı ile kaçacak yer bile yok:D bir düşsse pat, ani zayıflama olusur bende sanırım:) allah göstermesin kimseye böyle birşey, Amin

yorulunca insanın pes edesi gelmıyor heleki benchde devam edıyorsun ve göğsünün sertliği üzerine çöküp kalan bir halter ve onu kaldırmaya değil kolunu kaldırmaya mecali kalmıyan bilekler SORUN ŞU Kİ o kadar ağırlğ üzerimden alıcak kimsenin olmaması :D:D

aynı olay basıma geldi.
ama benim ameleligim yüzünden.

bench press yaptım.sonra dumbell fly yaptım.
tekrar bench press'e gectim ve 2.sette 40.kilo'yu gögsüme kuş konmuşçasına bıraktım.

allah'tan etrafta birileri vardı da halteri fırlatmak zorunda kalmadım..

ilk basıma böyle birşey geldi.
anladım ki yüksek kilo cok tekrar olmuyormuş :)

dumbell military press te 25 kiloluk dumbell ı sol elimle kaldırdım ama sağ taraf altta kaldı ve sonuç olarak omzum arkaya döndü. Allah tan yarı yolda bıraktım dumbell ı yoksa omuz kesin çıkacaktı. sonuç 4 tane diprospan + hala ağır idmanlardan sonra süren omuz ağrısı.

Bu olayı 3 hafta önce yaşadım. Ayakta dambıl yana açış yapıyordum ve son setim olduğu için yorulmuştum. Dambılları çok aşağıda birleştirmişim. Salona gelen taş bir hatunun sayesinde ereksiyon olmuştum ve dambılların penisimi sıkıştırmasıyla yerde acıyla kıvranmıştım.

Fena bir şey dikkatli olmalıyız :)

Son düzenleme:
1 ay once deadlift çalisirken dikkatsizligim yuzunden bel de sakatlanma olmustu 1 hafta kalkamadim yerimden ama simdi duzeldi

2009 yılıydı ve 3.kez girdiğim öss'den çıkmıştım o pazar günü.. 70kg'lık bench press'in altına girdim,o kadar da zorlandığım bir ağırlık değildi, 3.setimi yapıyordum ki sağ taraftan geçen hocayı gördüm... saniyeler bir anda yavaşladı ardından,sağa doğru yanladığımı farkettim,hocanın gözlerindeki dehşeti gördüm o anda :D iki adımda yanıma geldi ancak geç kalmıştı,sağ taraftaki ağırlıklar tamamen yerdeydi,tam sol tarafa doğru yamulacaktım ki dips yapan bi adam yetişti son anda o tarafa... çok şükür hiçbir şey olmadı,ancak o gün psikolojim tamamen bozulmuştu, o anda bıraktım çalışmayı,topladım çantayı doğru eve.. Çok şükür bi daha yaşamadım hiç buna benzer bişey..

bir diğer şey de yaklaşık 10-15 gün önce başıma geldi.. Omuz çalışıyordum ki (o andaki şişme mükemmel oluyor trapez ve omuzlarda,tüm damarlar meydana çıkıyor) aynanın karşısında kendimi sıkarak poz vermeye başladım set arasında,bi 4-5 saniye aynı pozisyonda devam ettim,bi anda gözlerim karardı,bacaklarımı hissedemedim sendellemeye başladım öne arkaya,Allahtan yanımdaki makinalara tutundum hemen,bi 10 saniye de böyle devam ettim..ondan sonra yavaş yavaş normale döndü herşey.. Bi daha da kendimi o kadar süre sıkarak poz vermedim :D ki bunda o yorgunluğun da etkisi vardı..

Back
Yukarı