53 KG DAN 78 KG YE 1 YILLIK ÇALIŞMA ( VİDEOLU )

Bir yıl sonraki halim buradaymış şimdiden görmek güzel oldu :) helal olsun kardeşim süper olmuşsun inşallah daha iyi olacak emeğinden ödün verme. Sana steroid diyenlerede teşekkür et bence doğal bi insana steroid demeleri çok güzel bi gelişim sağladığını ve kıskanıldığını gösterir :)

Merhaba arkadaşlar,
Bu spora başladığımda 53 kiloydum. Ve herkes benim fiziğimle dalga geçiyordu. Daha önce bir konu açmıştım, orda da anlatmıştım. Biraz bilinçsiz bir spor geçmişim oldu, hırs ve azmin kurbanı oldum. Ağır kiloyla çalışırken bel fıtığı oldum ve 5 6 ay spor yapamadım. Yeniden başladım bu sefer kararlıydım.
Sakatlandığımda da kendime bırakmama sözü verdim, umarım hazırladığım video sizi motive eder. İyi seyirler
Katılmak istediğiniz yarışma ne oldu?

genelde 3000 3500 arası şuan[DOUBLEPOST=1481046897][/DOUBLEPOST]
açıkçası konuşmak gerekirse bir çok kişiden bu tepkiyi aldığım için alıştım diyebilirim. Ben dediğin gibi hiçbir şey ispat etmek zorunda değildim. Eğer dediğin şeyleri kullanmış olsaydım kollarım şuan 40 yerine 43 44 ü görürdü. Ama yinede yorumlarına saygı duyuyorum, sağol.Ve dediğin gibi o fotoğraftaki abilerimin hepsi yarışmacı, bir çok şey öğrendim. Ve şuan Celal Bayar üniversitesi Spor Akademisindeyim. Aldığım dersler vs bu konu üzerine olduğu için öğrendiğim şeyleri kendi üzerimde uygulama imkanım oluyor.
http://i.hizliresim.com/DB9agZ.jpg
http://i.hizliresim.com/m45nAY.jpg
Bu fotoğraflar son formum, bu fotoğraflarda maalesef dediğin kadar iri görünmüyorum. Ama dediklerini baz alırsam bir tür iltifat oldu :D
Hocam bel fıtığı sakatlığı yaşadığınızı yazmışsınız ilk zamanlarda. Bel fıtığının son durumu nedir ve bel fıtığı ile nasıl bir çalışma yaptınız. Ben de 3 aydır çalışıyorum ve aynı zamanda bel fıtığı başlangıcı mevcut tavsiyeleriniz neler olur? Özellikle bacak için hangi hareketleri yaptınız benim en çok sıkıntım bacak çalışırken oluyor. Bu arada gelişiminiz cidden güzel tebrik ederim.

Katılmak istediğiniz yarışma ne oldu?
kardeşim istediğim forma henüz erişemedim diyebilirim. Şuan 87 88 kilo arasındayım. Bu eylülde yarışsam yarışabilecek bir form elde ederdim fakat sadece katılmak için yarışmak istemiyorum. Bu yıla daha iyi hazırlanacağım inşallah. Nisan veya Eylülde kesinlikle yarışmayı düşünüyorum[DOUBLEPOST=1507056796][/DOUBLEPOST]
Hocam bel fıtığı sakatlığı yaşadığınızı yazmışsınız ilk zamanlarda. Bel fıtığının son durumu nedir ve bel fıtığı ile nasıl bir çalışma yaptınız. Ben de 3 aydır çalışıyorum ve aynı zamanda bel fıtığı başlangıcı mevcut tavsiyeleriniz neler olur? Özellikle bacak için hangi hareketleri yaptınız benim en çok sıkıntım bacak çalışırken oluyor. Bu arada gelişiminiz cidden güzel tebrik ederim.
teşekkür ederim. Ben teşhis konduğunda bu konuda çok bilinçsizdim. Doktor sporu bırak dedi bırakmak zorunda kaldım. Ama öyle bir şey yok. Hafif kilolar ile deadlift vb hareketler ile düzgün formda yaparsan beli güçlendirip daha sağlam olmasını sağlayabilirsin

Bizim işimiz beyan edilene inanmak. Bu doğrultuda bir yılda sıfirdan 30 kilo kas yapılırsa tendonlar kaslar kadar hızlı gelişmez, hareket formu bile tam oturmadan yüksek ağirliklara çikmal demektir. Sakatlık kapıda aman dikkat.

Bizim işimiz beyan edilene inanmak. Bu doğrultuda bir yılda sıfirdan 30 kilo kas yapılırsa tendonlar kaslar kadar hızlı gelişmez, hareket formu bile tam oturmadan yüksek ağirliklara çikmal demektir. Sakatlık kapıda aman dikkat.
1 yılın sonunda 2 yerden bel fıtığı oldum zaten dostum, 5 ay kadar ara vermek zorunda kaldım. 130 140 kiloya kadar squat yapıyordum. Şu zamana kadar kimseye natural olduğuma inandıramadım, fakat genetik meselesi gerçekten. Şuan da fazla hacim kazanamıyorum, kütle olarak hala küçüğüm.

Geçmiş olsun ne diyorsan odur. Beni sakatlanmaman daha çok ilgilendiriyor. İlk platoda pes etme. Yoğunluk arttırarak aşabiirsin.

Burak, ben EAL'den bir tanıdık güzel başarı kaydetmişsin. Ama tavsiyem yarışmaya gidip kendini pazarlayacağına, bu işi sadece kendin için yap. Bırak yarışmayı cartı curtu. Ayrıca beslenmen bana göre kötü, sabahları yumurta yemiyor musun? Ben günde 7-11 arası yumurta tüketiyorum. Testosteron kaynağı malum.. bir de kuruyemiş ve sebze canavarı oldum.

Ayrıca hangi bölümü kazandın ve Yusuf Üzüm falan ne yapıyor? fotoğrafta gördüm sorayım dedim.

Öncelikle teşekkür ederim, yumurta eskiden tüketmiyordum. Şuanda da fazla tüketmiyorum. Önemli olan makro, herkesin günlük alması gereken makro miktarları vardır, çeşitli besinlerden. Bu makroları tutturduktan sonra nereden aldığının bir önemi yok. Yumurta amino asit profili olarak güzel bir besin, fakat ben sadece kahvaltıda 5 adet tüketiyorum. Benim spora başladığım ilk günden beri hayalim müsabık sporcu olmaktı, pazarlamakla bir ilgisi yok. Manisa celal bayar beden eğitimi öğretmenliği okuyorum, yusufta düzceye gitti diye biliyorum

konuya bir post yazmak istedim, geçen sene yarışmak istediğimi söylemiştim. Bu yıl genç erkekler fizik +178cm kategorisinde yarıştım fakat finale kalamadım, kütle eksiğim olduğu için Martta yarışma yapmayıp diğer eylülde çok daha iyi yarışmayı düşünüyorum. Umarım bu postlar sizi motive eder :)

Eklentiler

• 41944112_2142320725988929_6283639906845589504_n.jpg
    41944112_2142320725988929_6283639906845589504_n.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 565
  • 42570313_2147774055443596_3291867663860498432_n.jpg
    42570313_2147774055443596_3291867663860498432_n.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 589
konuya bir post yazmak istedim, geçen sene yarışmak istediğimi söylemiştim. Bu yıl genç erkekler fizik +178cm kategorisinde yarıştım fakat finale kalamadım, kütle eksiğim olduğu için Martta yarışma yapmayıp diğer eylülde çok daha iyi yarışmayı düşünüyorum. Umarım bu postlar sizi motive eder :)
Zorlu bir süreç de olsa güzel bir tecrübe edinmişsin demektir. Finale kalamasan da güzel bir kazanç :)
Fotoğraflar oldukça güzel, tebrik ederim :)

Back
Yukarı