5 Yıllık Boksörüm aklinza takilanlari sorun boksla ilgili.

Merhaba ben 8 aydır boks yapıyorum hocalarımla şuan 19 yaşındayım. İlk günden bu yana bayağı bir gelişme var hocalarımda onaylıyor böyle çalışmaya devam edersem 1 seneyi geçtikten sonra beni müsabakalara çıkartacaklar. Fakat küçük yaştan beri bu sporla uğraşmadığım için eksiğim çok fazla biliyorum. Ama günde iki antrenman yapıyorum düzenli besleniyorum kısaca bunu kafama koydum. Yatıyorum boks kalkıyorum boks. Bir sorum olacak şimdi abi sana direklerim gerçekten çok kuvvetli ama kroşelerimde o istediğim patlayıcı vuruşu yapamıyorum. Kroşelerim zayıf kalıyor geliştiremiyorum. Bunu nasıl aşabilirim. Patlayıcı kuvvet için araştırmalarım sonucu bu pliometrik antremanlarını buldum onları uyguluyorum ama internette antreman örnekleri çok az sürekli 3 5 hareketle sınırlı bunun içinde yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum. İyi forumlar

Peki izmirde bildiğin iyi bir hoca varmı ?
Malesef :S[DOUBLEPOST=1471183046][/DOUBLEPOST]
Merhaba ben 8 aydır boks yapıyorum hocalarımla şuan 19 yaşındayım. İlk günden bu yana bayağı bir gelişme var hocalarımda onaylıyor böyle çalışmaya devam edersem 1 seneyi geçtikten sonra beni müsabakalara çıkartacaklar. Fakat küçük yaştan beri bu sporla uğraşmadığım için eksiğim çok fazla biliyorum. Ama günde iki antrenman yapıyorum düzenli besleniyorum kısaca bunu kafama koydum. Yatıyorum boks kalkıyorum boks. Bir sorum olacak şimdi abi sana direklerim gerçekten çok kuvvetli ama kroşelerimde o istediğim patlayıcı vuruşu yapamıyorum. Kroşelerim zayıf kalıyor geliştiremiyorum. Bunu nasıl aşabilirim. Patlayıcı kuvvet için araştırmalarım sonucu bu pliometrik antremanlarını buldum onları uyguluyorum ama internette antreman örnekleri çok az sürekli 3 5 hareketle sınırlı bunun içinde yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum. İyi forumlar
Merhaba cok sevindim disiplin herseydir ben ilk lise zamanlarinda araliklarla gidiyordum hic gelisemedim millete hava atmakti amacim kesinlikle birakma boksu disiplinli ve isini sevenler herzaman kazaniyor
Krosler icinse torbayi bi arkadasin sabit tutsun arkadan sen 25 tane sol 25 tane sag krose at arka arkaya ayak bileklerinden baslayarak butun vucudunu dondurerek vur patliyici kuvvettini arttirmak icin lapa sartt

Son düzenleme:
Malesef :S[DOUBLEPOST=1471183046][/DOUBLEPOST]
Merhaba cok sevindim disiplin herseydir ben ilk lise zamanlarinda araliklarla gidiyordum hic gelisemedim millete hava atmakti amacim kesinlikle birakma boksu disiplinli ve isini sevenler herzaman kazaniyor
Krosler icinse torbayi bi arkadasin sabit tutsun arkadan sen 25 tane sol 25 tane sag krose at arka arkaya ayak bileklerinden baslayarak butun vucudunu dondurerek vur patliyici kuvvettini arttirmak icin lapa sartt
Yorumun için çok teşekkür ederim.

Sokakda kavgayla ilgili;
Arkadaslar ben 1yil araliklarla 4 yil araliksiz boks yapiyorum simdi bi muhendisin isi proje yapmaksa iste doktorun isi insan kurtarmaksa bizim isimizde dövüşmek rakibi alt etmek. Muhendis 4 yil egitim goruyor sabah git aksam gel doktor ayni sekilde egitim goruyor bizde salonda kan ter katarak egitim aliyoruz çene nasil kirilir karaciger nerededir nasil vurursak parcalanir rakibin azindan kan getiriz gibi... sonunda canavar bi moda kadar gidiyor bu. ben sahsen bunlarin hepsini ringde rakibi gorene kadar baskilarim ama rakiple birbirimize bakinca isler degisir kafamda muzikler calar ensem karincalanir gong calmasini beklerim mac bitince normal moda geri gecerim cunku İSİMİZ BU...
Sokakta ise daha zor tetikleniyorum karismdaki en kral adam 15 saniyeden fazla bana dayanamaz ciplak el yumruklarla taninmiycak hala getiririm adami saniyeler icinde ama 21 yasindayim 5 yil icerinde 3 4 kere kavga ettim hic birini ben baslatmadim hep bana saldirdirlar kendimi savundum...
Örnek olarak cok hoslandigim bi kiz arkadasim vardi lisede ona salca olan bi lavuk 4 kisiyle ikimizi sikistirdi metroda benimde 2.ci senemdi boksda arkadaslar gozumu kapattim ve elimden ne gelirse vurdum hepsine... bicakladirlar bacagimdan ama 3 tanesi kacti asil kiz arkadasima is koyan lavuk kacmadi vurunca 2 3 tane yere dustu yerde yuzune belki 20 tane vurdum bayilmis oldugu halde... 4 ay okulundan rapor aldi yuzune estetik dikis atildi 5 tane ama kiz arkadasim vardi ve bicaklaninca cok korkmustum... o cocugun surati hala gitmez gozumun onunden hicbir zaman siz baslaymayin kavga kacinilmaz ise isiniz yapin sakin olup

Ozelden sorular cok geliyor sokakta kavga ediyormusun diye yazdim arkadaslar buraya[DOUBLEPOST=1471185507][/DOUBLEPOST]Sokakta dovus ile yazdiklarim dovus bilmeyen normal vatandas icin gecerli dovus bilen sporcu kisiler yamultabilir belli olmaz

Keşke hiç dövüşmek zorunda kalmasak. Benzer şeyi ben de yaşadım, kız arkadaşıma sarkan bir şerefsizi dövdüm. Ama suratını dağıttım. Arkası kuvvetli diye daha sonra 8-10 tane adam çağırmıştı. Hem suçlu hem güçlü olmak bu sanırım.
Ama ben yıllardır üzerimde silah, elektro şok ve çelik katlanabilir jop taşırım. Bu yüzden Allah ne verdiyse daldım adamlara. Silahı kullanmadım ama elektro şok ve çelik jopu kullandım. Çetin çevize çattıklarını anladılar.Uzun süredir ses solukları yok. Ya pes ettiler ya da beni pusuya düşürmek için fırsat kolluyorlar.
Bazen sporcu arkadaşlarım tepki gösterir. Sen profesyonel kick boks ve karate yapmış adamsın, yıllarca judo da yapmış adamsın neden bunları taşıyorsun diye...İşte bu yüzden taşıyorum. 10 kişi bir adama dalmak istiyor.Üstelik bazen ellerinde sopalarla saldırıyorlar o kadar kalabalık...

Her ne ise, tek şansları beni öldürmek. Başka türlü elimden kurtulamazlar. Onlar korkudan geri çekildiler ama ben tatmin olmadım, teke tek yine yakalayacağım hepsini.

İnsanların başkalarının kızına- karısına göz dikmesini anlayamıyorum.Sevgilisi yoksa, elbette herkes herkese ilanı aşk edebilir. Şansını deneyebilir, teklif edebilir.Hepimiz o yollardan geçtik ama sevgilisi olan bir kıza ya da evli bir bayana sarkmak nedir.

Azıcık mert olsunlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum amma ülkemeizde boks ile ilgili hiç yazılı kitap döküman yok internette ne kadar arastırırsanız araştırın bir sonuca ulasılamıyor bizim besyoda öğretim görevlisi veya değişik görevlerde eğitmenlik yapan ve bransı boks olan arkadaslarımız neden hiç bu konuda çalışma yapmamışlar anlam veremiyorum boksun antrenman teknikleri hakkında bildiğiniz türkce kitap tavsi edebilirseniz sevinirim. Ülkemizde niye boksin gelişmediği cok acık yazılı hale bile getirilmemiş sistematiği boksun ana kuralları ve antrenman bilgisi buda hep hocaların kulakdan dolma bilgilerle ve bilimden uzak antrenman uyguladıgı anlamına gelirki böyle bir ortamda istesende boks gelişmez :(

Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum amma ülkemeizde boks ile ilgili hiç yazılı kitap döküman yok internette ne kadar arastırırsanız araştırın bir sonuca ulasılamıyor bizim besyoda öğretim görevlisi veya değişik görevlerde eğitmenlik yapan ve bransı boks olan arkadaslarımız neden hiç bu konuda çalışma yapmamışlar anlam veremiyorum boksun antrenman teknikleri hakkında bildiğiniz türkce kitap tavsi edebilirseniz sevinirim. Ülkemizde niye boksin gelişmediği cok acık yazılı hale bile getirilmemiş sistematiği boksun ana kuralları ve antrenman bilgisi buda hep hocaların kulakdan dolma bilgilerle ve bilimden uzak antrenman uyguladıgı anlamına gelirki böyle bir ortamda istesende boks gelişmez :(
Ben 2-3 ay sonra yurtdışından , profesyonnlerin çıkardığı 4-5 tane boks kitabı ve videosunu getirteceğim. Şu an piyasadaki en iyi kitaplar ve video setleri.
Fırsat buldukça Türkçeye çevireceğim. O zaman paylaşırım seninle.
Tabi telif hakkı doğuracağı için forumda paylaşamam ama özelden paylaşırım.[DOUBLEPOST=1471251910][/DOUBLEPOST]Bu arada İngilizcesi olanlara, şu 2 siteyiı tavsiye ederim. Kaynak aynı zaten.
100 üzerinden 100 veririm bu 2 siteye. Manyak bir şey. İnanılmaz kaliteli bilgi bombardımanına tutuluyorsunuz.
http://rosstraining.com/blog/
http://rossboxing.com/

Son düzenleme:
Aynen öyle hiç bir yazılı döküman yok internette dön dolaş aynı şeyler 10 tane şey yazılı evirip çevirip yazıyorlar. Benim gibi bilgiye aç bir sürü insan vardır eminim

Ben 2-3 ay sonra yurtdışından , profesyonnlerin çıkardığı 4-5 tane boks kitabı ve videosunu getirteceğim. Şu an piyasadaki en iyi kitaplar ve video setleri.
Fırsat buldukça Türkçeye çevireceğim. O zaman paylaşırım seninle.
Tabi telif hakkı doğuracağı için forumda paylaşamam ama özelden paylaşırım.[DOUBLEPOST=1471251910][/DOUBLEPOST]Bu arada İngilizcesi olanlara, şu 2 siteyiı tavsiye ederim. Kaynak aynı zaten.
100 üzerinden 100 veririm bu 2 siteye. Manyak bir şey. İnanılmaz kaliteli bilgi bombardımanına tutuluyorsunuz.
http://rosstraining.com/blog/
http://rossboxing.com/
üstat mutlaka haberleşelim özelden bilgi ve deneyimlerinin paylasırsan sevinirim bende expertboxing adlı siteyi takib ediyorum box için iyi makaleler var tavsiye ederim ;)

Boks maçı izleyenler genelde boksörün işine karışmayı çok sever. Bağırarak size tavsiye veren oluyormu? oluyorsa bu durum sizin lehinize mi yoksa alehinize mi işliyor?

selamın aleyküm arkadaşlar bişey sorucam sokakta muay thai etkili olurmu amacım kavga etmek değil sadece merak ediyorum yani 2 yıldır muay thai yapan birisi sokakta aletsiz şekilde 2 kişinin üstesinden gelebilirmi ?

Gercek manada bir muai tai cinin atacagi tek bir lowkick ile karsisindaki rakibinin bacagini kirmasi isden bile degil kardesim karsiden gelen arkadaslar teknik ve gurup halinde dovusmesini bilmiyorsa degil iki dort on tane dami yolla icinden gecer adamlarin egitimsiz birinin attigi yumrukla bilerek yumruk atan adamin arasinda daglar kadar fark olur dosdum ;)

Back
Yukarı