30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Gunaydinlar
Bu adaş konusunda kafam karıştı baya :) :) kim kimin adaşı zamanla anlarım
Bem gececiydim sabaha karşı geldim sabah hanim ise gitti 8 bucukta kızım yataktan babacim Günaydın diyerek beni 3 saatlik uykudan uyandırdı artık uyku olayı yok bana :)
Vardiya dışındaki ek işim kizima bakmak Ama uykusuz kalmaya değecek kadar keyifli :) daha gün yeni başlıo ve benim için gece de devam edecek
Adaşın benim :) Winston = Barış[DOUBLEPOST=1426670205][/DOUBLEPOST]
Günaydıyn herkese,

5kilo maltodektrin almıştım geçenlerde benimde kilo almam sorun oldugu için zaten gainerlerin içinde genelde bu mevcut, 100gr inda 98gr. karbo var düzenli kullanımda işe yarıyor,
son zamanlarda çok iyi besleniyorum gunluk tutmaya başladım onun için maltodekstrin sadece idmandan sonra protein tozunun yanına çeşit olsun diye 10gr atıyorum, gainer lere o kadar para vermeye gerek yok aynı işi yapıyor, yağlanma konusunda daha bilgili ustalar cevap verebilir.
Maltodextrin benim bildiğim kadarıyla antrenman sonrası insülin seviyesinin yükseltilmesi için kullanılıyordu. üzüm suyu yerine yani. gainer yerine kullanılırsa yağlanma yapabilir. gerçi gainer = yağlanarak büyüme bence.

Bir kere şunu açıklığa kavuşturalım.
GAINER KİLO ALDIRMAZ,YAĞLANDIRMAZ
alın işte bombayı patlattım:)kilo aldıran yağlandıran gainer değildir gün iiçinde aldığınız fazla kalori ve yediklerinizin glisemix indexi yani kalitesidir.
Gaineri içtiğinizde yükselen aşırı insülin seviyesi kısa sürede aşırı bir enerji ortaya çıkarır ve kandaki şeker oranını yükseltir,bukadar kısa sürede kandaki bu şekeri enerji olarak kullanamayan vücut kan şekerini dengeleyebilmek için bu fazlalığı yağa çevirerek oranıza buranıza yağ olarak depolar.
Aynı kaloriyi glisemix index i düşük gıdalardan aldığınızda sindirimi yavaş olucak ve insülininiz dolayısıyla kandaki şeker oranı aşırı yükselmicek ve vücudunuz bu yediğinizden yavaş yavaş ortaya çıkan enerjiyi kullanmak için daha fazla vakti olucaktır,ayrıca kan şekeri oranınız tehlikeli seviyelere çıkmayacağı içinde yağ olarak depolama gereği duymucak ve yediklerinizi mümkün mertebe enerji olarak kullanıcak buna bağlı olarakda bu yediğinizden daha fazla kas,daha az yağ sahibi olucaksınız.
1000 kalorilik gainer içmekle 1000 kalorilik bulgur,yulaf yemenin farkı budur.
Karar sizin:):)

Bekci gün içinde yediğimi arttırıramıyorum , sadece 1 ay belki bilemedim 2 ay kullanıp kesicem
Aslında şu anda bile 4-5 kilo fazlam var ama almışken tam kilomu alıp sonra yağları atma düşüncesindeyim .
Benim anlamadığım bu gainerlar antreman sonrası öneriliyor ama zaten antreman öncesinde yoğun enerji ihtiyacımız var en azından %50-50 öncesi ve sonrası kullanmak daha mantıklı değilmi?

Kısa sürede bukadar kilo almanın sana kas gelişimi olarak faydası olmucaktır sadece aşırı yağlanarak diyette canın çıkıcaktır:)
Diğer soruna gelirsek antreman öncesi aldığın gainer sayesinde tavan yapan insülinin sana kısa süreli bir enerji sağlayacağı doğrudur fakat daha antremanın ortasına gelmeden bundan eser kalmadığı gibi antremanda esnemeye başlarsın.antreman öncesi düşük glşsemix yenmesi gerekir demenin sebebide budur,sindirimi yavaş olduğu için devamlı bir enerji kaynağı sağlar ve antremanını aynı tempoda bitirebilmene yardımcı olur.

alın işte bombayı patlattım:)kilo aldıran yağlandıran gainer değildir gün iiçinde aldığınız fazla kalori ve yediklerinizin glisemix indexi yani kalitesidir.
Gaineri içtiğinizde yükselen aşırı insülin seviyesi kısa sürede aşırı bir enerji ortaya çıkarır ve kandaki şeker oranını yükseltir,bukadar kısa sürede kandaki bu şekeri enerji olarak kullanamayan vücut kan şekerini dengeleyebilmek için bu fazlalığı yağa çevirerek oranıza buranıza yağ olarak depolar.
Aynı kaloriyi glisemix index i düşük gıdalardan aldığınızda sindirimi yavaş olucak ve insülininiz dolayısıyla kandaki şeker oranı aşırı yükselmicek ve vücudunuz bu yediğinizden yavaş yavaş ortaya çıkan enerjiyi kullanmak için daha fazla vakti olucaktır,ayrıca kan şekeri oranınız tehlikeli seviyelere çıkmayacağı içinde yağ olarak depolama gereği duymucak ve yediklerinizi mümkün mertebe enerji olarak kullanıcak buna bağlı olarakda bu yediğinizden daha fazla kas,daha az yağ sahibi olucaksınız.
Dolayısıyla gainer kilo aldırıp yağlandırıyor :)

O zaman ben mevcut fazladan 4-5 kg yağı atayım en iyisi , sonra büyüme işine odaklanırım.

Varya cok güzel bilgi akışı var grubumuzda
Herkese teşekkürler[DOUBLEPOST=1426673281][/DOUBLEPOST]Yaw bu kullanici adınımızı değiştiremiyormuyuz çok ciddi oldu bu isim başta yazmıştım rahatsız oldum :)[DOUBLEPOST=1426673552][/DOUBLEPOST]
Adaşın benim :) Winston = Barış[DOUBLEPOST=1426670205][/DOUBLEPOST]
Maltodextrin benim bildiğim kadarıyla antrenman sonrası insülin seviyesinin yükseltilmesi için kullanılıyordu. üzüm suyu yerine yani. gainer yerine kullanılırsa yağlanma yapabilir. gerçi gainer = yağlanarak büyüme bence.
Bu adaş meselesi bana süt kardeşler filmini hatırlattı ızledinmi bilmiyorum ordaki komutan damat, süt oğlan ve emir eri Şaban i kariştirip duruyordu :)
Seni hiç unutmicam adaş :)

Son düzenleme:
:) bi aralar nick değiştirme ile ilgili olarak bir konu başlığı açılmıştı. yöneticilerin açtığı bir başlıktı. bende sondaki 123 ü atmak istiyorum aslında[DOUBLEPOST=1426673715][/DOUBLEPOST]Winston sigarası içiyorum ondandır :) bu arada önümüzdeki ayın başında bırakma kararı aldım

:) bi aralar nick değiştirme ile ilgili olarak bir konu başlığı açılmıştı. yöneticilerin açtığı bir başlıktı. bende sondaki 123 ü atmak istiyorum aslında[DOUBLEPOST=1426673715][/DOUBLEPOST]Winston sigarası içiyorum ondandır :) bu arada önümüzdeki ayın başında bırakma kararı aldım
Eyvallah
Bakayım bi foruma
Ben üniversitede 4 yıl içtim sonra bıraktım 1997 den beri icmiom:) unuttum artık
Inşallah bırakırsın

Hocam misal simdi antremana gidiyorum, antreman sonrasi pro. Tozu bcaa malto. Yaninada portakal suyu ekledim, kaslardaki depolari malto ile dolduracagim diyelim fazlasini vucut atacak, bunlarin yanina denemek icin 250mg matofin alacagim ant sonrasi kaslarim daha fazla emilim gerceklestirsin diye, bu benim icin fazla mi profesyonele kacar.

LG-P725 cihazımdan gönderildi

25 yıl içtikten sonra bıraktım sigarayı ve bu spora başladım.3 yıl bitti.[DOUBLEPOST=1426674484][/DOUBLEPOST]
Hocam misal simdi antremana gidiyorum, antreman sonrasi pro. Tozu bcaa malto. Yaninada portakal suyu ekledim, kaslardaki depolari malto ile dolduracagim diyelim fazlasini vucut atacak, bunlarin yanina denemek icin 250mg matofin alacagim ant sonrasi kaslarim daha fazla emilim gerceklestirsin diye, bu benim icin fazla mi profesyonele kacar.

Matofin konusunda bir bilgi birikimine sahip değilşm:(
Birkaç kez forumda gençlerden duymuştum,protein sentezini felanmı çoğaltıyormuş ne? Ama emin diğilim nedir neyin nesidir,ne yazsam yalan olur bu konuda:)

25 yıl içtikten sonra bıraktım sigarayı ve bu spora başladım.3 yıl bitti.[DOUBLEPOST=1426674484][/DOUBLEPOST]
Matofin konusunda bir bilgi birikimine sahip değilşm:(
Birkaç kez forumda gençlerden duymuştum,protein sentezini felanmı çoğaltıyormuş ne? Ama emin diğilim nedir neyin nesidir,ne yazsam yalan olur bu konuda:)
Düzeltme!!!!!
Burda spora başlayalı 3 yıl olmuş gibi bir mana oluşmuş,sigarayı bırakalı 3 yıl oldu,vg çok daha eski:)

Beyler alin size gercek MATOFİN :):) (ben ilk defa duydum ismini. Bırakalım bunları yiyelim içelim. Artik protein tozunuda birakdim. Bundan sonra yemece icmece:))

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Eklentiler

• uploadfromtaptalk1426676349758.jpg
    uploadfromtaptalk1426676349758.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 421
Ek olarak, yukselen insulun dalgalanmasi gh salinimini bastiracaktir...

Portakal suyu asidik ve oldukca gereksiz, icmek hosunuza gidiyorsa bilemem ama icmeniz gerekli degilse icmeyin, matofin diyabetik bir ilactir insulun intoleransi icin verilir yani sizdeki kullanimi yine gereksiz olacaktir, seker uzerine bu egiliminiz neden ben onu anlamadim @Juiceles, affiniza siginarak soyluyorum ancak yanlis yoldasiniz...

Beyler alin size gercek MATOFİN :):) (ben ilk defa duydum ismini. Bırakalım bunları yiyelim içelim. Artik protein tozunuda birakdim. Bundan sonra yemece icmece:))

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
vayy bee döneri özledim bi haftadır yemiyorum :)
Ben de biraz önce ızgarada pişmiş 3 parça et biftek ve 3 parça tavuk biftek ile beraber brokoli, karnabahar haşlaması yedim. 2 dilim çavdar ekmeğiynen :)

yanlış anlamamıştım ama sen şimdi düzeltme yapınca gerçekten yanlış anlaşılacak bir cümle olmuş :) hehe
Eyvah eyvah şimdi ne anlaşılmış??[DOUBLEPOST=1426677245][/DOUBLEPOST]
Ek olarak, yukselen insulun dalgalanmasi gh salinimini bastiracaktir...

Portakal suyu asidik ve oldukca gereksiz, icmek hosunuza gidiyorsa bilemem ama icmeniz gerekli degilse icmeyin, matofin diyabetik bir ilactir insulun intoleransi icin verilir yani sizdeki kullanimi yine gereksiz olacaktir, seker uzerine bu egiliminiz neden ben onu anlamadim @Juiceles, affiniza siginarak soyluyorum ancak yanlis yoldasiniz...
Süpersin:):)

Back
Yukarı